POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
17 Şubat 2018 Cumartesi - 08:50

Akşener'den İzmir mesajları: İktidara ve 'masadaki ittifaka' sert sözler!

Meral Akşener İYİ Parti Genel Başkanı sıfatıyla İzmir'e ilk kez geldi.. Havaalanında partililerce karşılanan Akşener’in il binasının resmi açılışını yaptığı programda İzmirlilere seslendi. Masadaki ittifakı ve hükümeti sert sözlerle eleştiren Akşener, İzmir'in cezalandırıldığını da söyledi. Akşener miting havasında geçen açılışın ardından Karşıyaka'da anlamlı bir mesai yaptı. Akşener, programının finalinde teşkilat, kentin kanaat önderleri ve basın temsilcileriyle yemek yedi.

Akşener den İzmir mesajları: İktidara ve  masadaki ittifaka  sert sözler!

GERÇEKİZMİR – Teşkilatlanma sürecini ve ilçe kongrelerini tamamlayan İYİ Parti İzmir Teşkilatı ‘Lider’i ağırlama heyecanını yaşıyor. 

Meral Akşener genel başkan sıfatıyla kente ilk kez geldi. İzmir'e havayoluyla gelen Akşener Adnan Menderes Havalimanı'nda İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ve partililerce karşılandı. Akşener'e İzmir mesaisinde Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile genel başkan yardımcıları da eşlik ediyor. 

Adnan Menderes Havalimanı'nda kısa bir açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, kente İl Başkanı Yıldırım Ulupınar'ın davetiyle geldiğini ve açılışa herkesi beklediğini söyledi. 


Akşener havalimanından partililerce oluşturulan konvoy eşliğinde Çankaya'ya geçti.

İYİ Parti Genel Başkanı burada İzmir İl Binası’nın resmi açılışını yaparken, bina önünde kurulan platformdan İzmirlilere seslendi. İl Binası açılışına İzmirli İYİ Partililer yoğun ilgi gösterirken Akşener kürsüye çıktığıda coşku tavan yaptı. 



ULUPINAR: TÜRKİYE’NİN YENİ BİR LİDERE İHTİYACI VAR 
Programda kürsüye ilk çıkan isim İYİ Parti İl Başkanı Ulupınar oldu. Ulupınar yoğun katılım nedeniyle İzmirlilere teşekkür ederken, Akşener’i “Türkiye’nin yeni bir lidere ihtiyacı var” sözleriyle kürsüye davet etti. Ulupınar şunları söyledi: Hepinizden özür diliyorum. ‘Ben bu salon dolar mı?’ diye şüpheye düştüğüm için hepinizden özür diliyorum. Sizler Atatürk İlke ve İnkılapları deyince, demokrasi deyince akla önce İzmir geliyor. İzmir’in duruşu, kırmızı çizgisi başkadır. Kimse bunun üstünden geçemez. Siz inandığınız yolda yürüyen kararlı insanlarsınız. Bir İzmirli olarak hepinizle gurur duyuyorum. Siz güce karşı eğilmezsiniz! Hiçbir iktidar buradaki kalabalığı toplayamaz. İzmir tek partili sisteme ‘dur’ demiş, 1960 yılında ihtilalin gölgesinde demokrasinin yanında durmuştur. 2001’den 1 Kasım 2015’e kadar İzmir’in duruşu yine aynı. Bu 15 yıl içinde yine demokrasinin yanında durmuş. Türkiye’ye yeni bir lider lazım. Demokrasiyi savunacak, Atatürk İlke ve İnkılapları’nın izinde Türkiye’yi dünya devleti yapacak, Türkiye’nin dışarıda itibarını yeniden sağlayacak yeni bir lidere ihtiyacı var. 


EFE İZMİR! 

İYİ Parti Genel Başkanı coşkulu kalabalığı, "Efe İzmir, Ege’nin incisi İzmir. Dağlarında çiçekler açan İzmir. Atatürk’ümüzün adını mücevher taşa yazan İzmir. İşgalcilere karşı tek kurşunu atıp şehit olmayı göze alan Hasan Tahsin’in İzmir’i… İzmir’de olmaktan, cesur insanlarıyla birlikte olmaktan duyduğum heyecanı, mutluluğu ve onuru paylaşmak isterim. Her birinizi ayrı ayrı en derin saygı ve sevgiyle selamlıyorum” sözleriyle selamladı. 

Akşener İzmir'in kendisine hep umut, irade ve kararlılık verdiğini ifade ederek, "İzmir’e her geldiğimde inancım ve ümidim artarak bu yolda yeniden dimdik yürüdük. Allah İzmirlilerden razı olsun. İzmir sahte Atatürkçülere, sahte kabadayılara yeter söz İzmir’indir diyen İzmir’dir. Allah sizleri var etsin. Allah sizleri her daim mutlu, mesut ve muzaffer kılsın. Siz ki Zübeyde Hanım’ın yetim Mustafa’sına sahip çıtkınız. Siz kim yetim Mustafa’nın validesine sahip çıktınız. Size söz veriyorum. Aynı sizin sahip çıktığınız gibi yetim Mustafa’nın kurduğu cumhuriyete sonuna kadar neye mal olursa olsun sahip çıkacağımıza ve onun arkasında dimdik duracağımıza söz veriyoruz. Cesur İzmir. Tehdite pabuç bırakmayan İzmir. Hakarete dimdik ayağa kalkıp cevap veren İzmir. Onurlu bir şekilde demokrasi kurallarına uyarak dimdik ayağa kalkıp dur diyen İzmir. Aynı Çanakkale Savaşı esnasında dur yolcu denildiği gibi. Dün dur yolcu dediniz, bugün de cumhuriyetin bekçsiyiz diyorsunuz” dedi. 

KURULMAZ DEDİLER KURDUK! 
Akşener, “Biz İyi Parti olarak bir yola çıktık. Kesinlikle dönmemek üzere. Bir kişi kalsak bile dönen namerttir. Ben evladı fatihan torunuyum. Bizim kızları bilirsiniz. 25 Ekim’de partimiz kuruldu. Ama bu partiyi kuran sizsiniz. Milletimiz kurdu. Bize de dediniz ki bu partini başında bekçilik yapın. Biz de amenna dedik. Biz ve arkadaşlarımız bekçilik yapıyoruz. Parti kuruldu. Bu partiyi kurdurmazlar denildi. Türkiye nasıl bir yönetimle yönetiliyor ki bir siyasi partinin kurdurulmayacağına insanlar inanabiliyor. Ama vuruşa vuruşa sizin adınıza İyi Parti’yi kurduk biz” diye konuştu. 

SERT TEPKİ: HADİ ORADAN BE!
Akşener konuşmasında masada detayları konuşulan AK Parti-MHP ittifakını eleştirdi. İYİ Parti Genel Başkanı, "Şimdi deniyor ki; bunların seçime sokmazlar. El mi yaman bey mi yaman. Buradan haykırıyorum. Hadi yüreğiniz yetiyorsa İyi Parti’yi seçime sokmayın. Köteksiz köy bulup değneksiz gezmek. Bugüne kadar ikditar partisi genel başkanı rakiplerini kendi seçti ve top oynadı. Bugün bu konforu bitmiştir. Seçemediği ve kontrol edemediği bir rakiple ve rakipler ordusuyla karşı karşıya. Bir baktık saray koalisyonu kurulmuş. Kendilerine yerli ve milli diyorlar. Ne kadar acı. Referandum sürecinde hayırcılara birlikte hain dediler. Hayır kampanyasında yer alanları Apo’nun peşinden gitmekle suçladılar. Halbuki kendileri Apo ile masaya oturmuşlardı. Oslo sürecinde Türkiye’yi PKK’ya peşkeş çekmişlerdi. Ve saray koalisyonunun küçük ortağı Allah indinde yemin etmişti. Oslo sürecinde megri şarkılarının söylendiği süreçte Habur rezaletinde demişti ki Adalet ve Kalkınma Partisi PKK’dan daha tehlikelidir, hesap sormazsam namussuzum. Büyük ortakta bunlar kandan beslenir Fatiha bilmezler demişti. Bunlar kafatasçı vamipirdirler demişti. Karşılıklı hakaretlerin sonucunda baktık saray koalisyonu kuruldu. Bunlar yerli ve milli biz hain, hadi oradan be!” şeklinde konuştu.

KORKU DAĞLARI SARDI! 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Akşener, “Görev dağılımı yaptılar. Bir tanesi bize sövüyor öbürü de ilçe ilçe geziyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanı ilçe ilçe kongre geziyor. Biz nereye gidiyoruz oraya geliyor. Ateş bacayı sardı. Korku dağları sardı. Ama bu saray koalisyonu bilinmelidir ki sandalyem korunsun çıkar ittifakıdır. AK Parti ittifak konusunda uzmandır. Önce açılım sürecinde PKK ile ittifak yaptı. Adı yıkım ittifakı. Sonra FETÖ ile ittifak yaptı adı çukur ittifakı. Şimdi bir ittifak yaptılar. Bizce adı çıkar ittifakı. Ama bu millet bu çıkar ittifakını yerle bir edecek” dedi.

BUNUN ADI TİRANLIK VE DİKTATÖRLÜKTÜR
Akşener, İzmir’deki yoğun kalabalık için, “Bir il binası açılışı yapıyoruz bir miting havasındayız. Günlerce hazırlığı yapılan bir miting için bile böyle olmaz. Sizin kararlılığınız bize güç ve kuvvet veriyor” diye konuştu ve iktidarı hedef aldı. Akşener, “Bugün Türkiye’ye baktığınız zaman, konuşamıyor. Türkiye problemlerini çözecek sonuçlar üretemiyor. 10 senedir büyük bir baskı var. Adaletin cenaze namazının kılındığı hakimlerin korkutulduğu bir süreçten geçiyoruz. İyi Parti bu yola çıktı. Birincisi konuşan bir Türkiye gerçekleştirmek için. Türkiye konuşacak. Sorunlarına çözüm bulacak. TBMM an itibariyle fiilen ortadan kalkmıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gurubundaki milletvekillerinin iradesi yoktur. En küçük konuda karar veren tek kişiyle karşı karşıyayız. Bunun adı tiranlıktır, diktatörlüktür. Diktatörler önce kendileri korkar. Kendileri korktuğu zaman insanları korkuturlar. Ama bir gün birileri korkmuyoruz dediği zaman tüm korkular biter. Cesaret bulaşıcıdır” açıklamasında bulundu.

GEREKMEDİKÇE KONUŞMAYACAĞIM! 
Akşener, “Devlet millet ilişkisi çözülmektedir. Türkiye problemleri içinde çözülmektedir. Vatandaşların birbiriyle olan bağı çözülmektedir. 10 yıldır düşmanca dille yönetilen milletin Türkiye’nin bu yönetim anlayışına hayır demektedir. Bir söz vermek istiyorum. Allah’ın izniyle cumhurbaşkanlığı seçimini alacağız, iktidar olacağız. Ama size söz veriyorum. Gerekmedikçe konuşmayacağım. Her bir konuda size çemkirmeyeceğim. Siyasetçilere küfür hakaret iftira etmeyeceğim. 15 günde bir ancak konuşacağım. Çok konuşanlardan bıktık usandık.  Türkiye elbette parlamenter sisteme geçecek. Hukukun üstünlüğü tesis edilecek. Yargı bağımsızlığı tam bir şekilde yeniden gelecek. Türkiye üreten bir ülke olacak. Tarımıyla, sanayisiyle, hayvancılığıyla birbirine entegre olmuş, üreten uluslararası arenada rakebet eden bir ülke haline gelecek” dedi. 

CEZALANDIRILAN İZMİR! 
Akşener konuşmasında İzmir üzerine de önemli mesajlar verdi. Kentte tartışma konusu olan hükümet yatırımlarının yetersizliği konusuna değinen İYİ Parti Genel Başkanı, "Siz kepçeyle veren çay kaşığıyla alan bir şehirsiniz. Devlet hazinesine katkınız 36 milyar olurken aldığınız para bir onda yedidir. Cezalandırılan İzmir. Pamuğuyla meşhur en iyi kumaşın dokunduğu İzmir. Osmanlı’da bile sanayisiyle bilinen İzmir. Sanayi gitti. Pamuk gitti. Ekip biçilen alanlar düştü. Turist alan İzmir. ABD, Avrupa ve komşularımızla olan ilişkilerimizden dolayı bir yılda 330 bin yabancı turist eksik gelmiştir. Böyle bir İzmir. Türkiye’nin en büyük katma değerini üreten şehirlerimizden İzmir. İzmir’in sorunlarını, fırsatlarını da biliyoruz. İyi Parti ile birlikte şehir şehir, ilçe ilçe projelerin yapıldığı yeni bir bakış açısıyla buluşacaksınız. İyi Parti iktidar olacak. İzmir başta olmak üzere o şehrin imkanları fırsatları üzerinden değerlendirmeler yapılıp projeler üretilecek. Lüzumsuz, saymadan öğretmen yetiştiren fakülteler açtınız. Onları tayin edemiyorsunuz. Niye okuttunuz kardeşim? Niye bu çocukları iş bulacak insanlar halinde sağlamadınız? Kendi çocuklarınızı Amerika okullarında çuvalla para vererek okuttunuz. Bu memleketin çocuklarını işsizliğe mahkum ettiniz. Sorular çalındı. Kendi çocukları iş bulduğu için o çalıntı sorularla istihdam edilenlere hiçbir şey yapılmadı. Şimdi yeni bir üçkağıt çıkardılar. KPSS sonrası 95 puan almış gençleri sözlü sınava alıyorlar. Orada 20-30 puan veriyorlar ve o gençler tayin edilemiyorlar. Buradan size söz. İş başına gelir gelmez mülakat sözlü sınavını ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

AFRİN ZORUNLULUKTU AMA... 
Akşener, “Üç ilimizde sormuştum. Amerika’ya terörist dedin, Osmanlı tokadı attın. Türkiye Cumhuriyeti Amerika ile dost mu düşman mı? Bunu bir söyle de bilelim. Ortada söylem çok ama somut bir şey yok. Eğer biz düşmansak Kürecik ve İncirlik’i kapat dedik. Amerika Dışişleri Bakanı geldi. Tutanak tutulmadı. Bir görüşme oldu. Hangi sonuç çıktı belli değil. PKK ile YPG’yi dövüştürelim demiş Amerika. Gerçekçi bir durum değil. Buradan uyarıyorum. Eğer o anlaşmada Fırat’ın doğusundaki kuşak  bir devlete dönüşecekse bununla ilgili söz verdiyseniz ensenizde olacağız. Nereye kaçarsanız oraya kadar kovalayacağız. Bugün Afrin’deyiz. Elbette ki bir zorunluluktu. Şanlı Mehmetçiğimizin arkasındayız. Ama Türkiye bunları konuşabilseydi bugün Afrin’de olur muyduk sorusunun cevabını vermek zorundalar. AK Parti genel başkanı bu sorunun cevabını vermek zorundadır” dedi.

DÜŞÜN YAKAMIZDAN!
Akşener, “Gerekirse gideceklermiş. Kardeşim gerekirse değil haydi bakalım kalkın beraber gidelim, Afrin’de yiğitliğiniz görelim sizin. Gidemezler. Biri sandalyesini bırakmaktan diğer sarayı bırakmaktan korkar. Tayyip Bey diyor ki 20-25 şehidimiz var. 5 rakam değil, can, hayat, annenin çocuğu, kadının kocası, çocuğun babası… Ve siz onu bir rakam olarak görüyorsunuz. Benim bekam her şeyin üstündedir. Sarayda oturmak için her şeyi yaparım demenin sonucudur. Dış politikayı çukura ittiler. Ordumuz onu canıyla kanıyla o çukurdan çıkarmaya çalışıyor. Aynı 15 Temmuz’da yaptıkları ihanetin sonucu gibi. Yeter kardeşim düşün yakamızdan. Bu kadar aldatılan insanlar için kitaplar dolusu tanımlamlar var. Böyle bir şey olabilir mi? Sürekli kandırılıyorsunuz. Askerin belini kırdınız. Genelkurmayı terörist yaptınız. Sonra ben yapmadım FETÖ yaptı dediniz. Siz o davanın savcısı değil miydiniz? Zekeriya Öz’e zırhlı araç verdiniz mi? Verdiniz. Önce siz aldandınız, sonra bu milleti aldattınız. FETÖ, Apo, PKK, Merkel’i Obama, Trump aldattı. Yeryüzünde sizi aldatmayan kim var? Bu kadar aldatılarak orada oturmaya devam ediyorsunuz. Oturur. Çünkü hiçbir bedel ödemiyor. Millet olarak siz bedel ödüyorsunuz arkadaş sarayda oturuyor. İyi Parti ile bu işe dur diyoruz. İster 2018, ister 2019’da yapılacak seçimde hem iktidarı hem cumhurbaşkanlığını sizlerin inayetiyle alacağız” açıklamasında bulundu.  

ATATÜRK’TEN HOŞLANMIYORLAR
Hükümetin dış politika uygulamalarını eleştiren Akşener, “EGE’deki adalar için ‘Evet işgal edildi ama bizim zamanımzda değildi’ denildi. Osmanlı ecdadıyız diyorlar ya. Ecdat mezardan çıksın bunların hepsini kovalar. Yalvarıyorum. Allah aşkına 100 sayfa tarih oku. Tarihimizi dizilerden öğreniyor. Fatih Sultan’ın dünyaya medeniyet getirme tasavvurundan haberi yok. Özellikle Orta Doğu’da Abdülhamit’in vizyonunu okumamışlar. Atatürk’ten zaten hoşlaşmıyorlar. Atatürk de yok. Bunların dış politikasında aziz İzmirliler ne var biliyor musunuz? Para var zaten. Kahire öğretisi dediğimiz gruplarla kurulan ideolojik birliktelikler var. Bu kafadan kurtulmaları mümkün değil. Dış politikada faydalı bir iş yapmaları imkansız. Merkel’le konuşuldu. Tak dedi, bizimkiler şak diye yerine getirildi. Bir gazeteci niye tutuklandı belli değil. Niye serbest bırakıldı belli değil. Uçakla uçtu gitti. Ben cumhurbaşkanı olduğum sürece bu arkadaş yatacak. Elimizde belge var, PKK’lı diyordu. Peki merkel görüşmesi sonrası ne oldu? Soru şu kişi PKK’lı değilse bu kişi niye 1 yıl yattı? PKK’lıysa niye salındı? Biz manda devleti miyiz? Müstemleke miyiz? Ey Türk Milleti manda devleti olmamak için kan akıttın. Buna evet der misin? Buradan uyarıyorum; Mehmetçiğin canı kanı pahasına ABD ile anlaşıp operasyonu yarıda bırakmayın. Afrin zorunluluktur gideceksiniz, Membiç zorunluluktur gideceksiniz, Fırat’ın doğusu zorunluluktur gideceksiniz. O kendisi gidemez. Çürük. Rapor aldı” diye konuştu.  

GEREĞİNİ YAPACAK MISINIZ?
Akşener son olarak İzmir'de söz istedi. İYİ Parti Genel Başkanı, “Biz buraya cesaretimizi giyip geldik. Siz dantelli kefen giymezsiniz. Ey aziz İzmir sizden bir şey rica ediyorum. Kapı kapı, ev ev, ilçe ilçe dolaşacaksınız. Herkese dokunacaksınız. İyi Parti’yi tercihinize, teveccühünüzle ve gayretle iktidar edeceksiniz. Ve ben sizden bunu istiyorum. Yerine getireceğinize de inanıyorum. Gereğini yapacak mısınız?” ifadelerini kullandı.


ALANDAN NOTLAR 

- İl Binası önünde Akşener’in konuşması için kurulan alana dev Atatürk ve Akşener posterleri asıldı. 

- Partilere Türk Bayrağı, İyi Parti flaması, Akşener’in fotoğrafının bulunduğu atkılar dağıtıldı.

- Alana sığmayan vatandaşlar çevredeki restoran ve kafeleri doldurdu.

- Buluşma öncesi İYİ Parti İl Yöneticisi Mehmet Ağırbaş partilileri coşturdu. Hep bir ağızdan 10’uncu Yıl Marşı ile İzmir Marşı söylendi.

- Akşener konuşmasının sonunda platformda güvercin uçurdu. 


ZÜBEYDE ANA'YA ZİYARET 
Akşener açılışın ardından Karşıyaka’ya geçti, burada ilk olarak Zübeyde Hanım’ın Anıt Mezarı’nı ziyaret etti. Anıt Mezara boynunda Karşıyaka atkısıyla gelen İYİ Parti Genel Başkanı Zübeyde Hanım'ın huzurunda dua okudu. Akşener'e ziyarette İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar da eşlik etti. 



Bu ziyaretin ardından Latife Hanım Anıt Evi’ne giden Akşener, Karşıyaka’da ayrıca Çarşı ziyareti yaptı. Esnafla sohbet eden Akşener'e İzmirlilerin ilgisi büyük oldu. Vatandaşlar İYİ Parti Genel Başkanı'yla fotoğraf çekilmek için uzun uğraşlar verdi. Akşener Çarşı'da zeybek gösterisini izledi. 

AKŞENER’İN MASASINDA SADECE KADINLAR VARDI

Akşener İzmir programının son durağı olarak Balçova Kaya Termal’deki akşam yemeğine katıldı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura başta olmak üzere kentte öne çıkmış çok sayıda siyasinin programda yer alması dikkat çekti.  

Ayrıca İyi Parti Lideri Akşener’in masasında sadece kadın partililer yer aldı. Akşener yemek sonrasında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Yıldırım Ulupınar tarafından hazırlatılan video salondaki kalabalığa izletildi.

SİZ GELDİNİZ İZMİR’DE HAVAİ FİŞEKLERİ ATTIK

İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ise, “Sayın genel başkanım bugün sizi yorduk. Helal edin. Siz geldiniz bugünden itibaren hava fişekleri attık. İyi Parti İzmir’de herkes tarafından konuşulmaya başlanacak. İktidara alternatif tek parti olarak görülecektir” dedi.

ÇOCUKLARIMA BIRAKACAĞIM EN BÜYÜK MİRAS İYİ PARTİ İZMİR İL BAŞKANLIĞIDIR

Başkan Ulupınar, “Hayatımda çok önemli görevlerde bulundum. Bir kızım iki torunum bir damadım var. Benim için en önemli şey onlara onurlu bir isim bırakmaktır. Belediye başkanlığı, milletvekilliği yaptım. Ama bunlar unutulabilir. Ben bu milleti kurtaracak tek bir isim gördüm. O da Meral Akşener’dir. Olmam gereken yer olarak düşündüğüm Sayın Meral Akşener’in yanında oldum. 65 yaşındayım. Bana sorduklarında ‘çocuklarına bırakacağın en büyük miras nedir?’ diye. Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras Meral Akşener liderliğindeki İyi Parti İzmir İl başkanlığıdır. Sayın genel başkanım bugün sizi çok yorduk. Ama size bir hediye vermek istiyoruz. Eğer kabul ederseniz sizi sahneye almak istiyoruz” diye konuştu.

Ulupınar Akşener’e İzmir’in sembol ögesi Saat Kulesi’nin maketini hediye etti. Ulupınar, “Kentimizin anahtarını size veriyoruz” dedi.

İZMİR’İN İYİ PARTİ’YE, İYİ PARTİ’NİN İZMİR’E İYİ GELDİĞİNİ GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYDUM

Sonrasında mikrofonu alan Genel Başkan Akşener önemli mesajlar verdi. Akşener, “Karşısınızda olmaktan ve İzmir’de olmaktan büyük şeref duyuyorum. Yıldırım Ulupınar gibi gençlik yıllarından tanıdığım, ikimizin de çömez olduğumuz birlikte siyaset yaptığımız bir arkadaşımla, Burhan Özfatura gibi ağabeylerimin oluşu, değerli partililerimizin bu salonu şereflendirmesi sonrasında yüreğim ağzımda atıyor. Konuşma hazırlamıştım. Uçtu gitti. Tekrar umudumuz tavan yaptı. Kararlılığımız güçlendi. İyi ki varsın İzmir. İyi ki varsınız İzmirliler. Hepinizi saygı hürmetle selamlıyorum. Bugün çok güzel bir program yaptık. İzmir’in İyi Parti’ye İyi Parti’nin de İzmirlilere iyi geldiğini görmekten heyecan ve mutluluk duydum. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok iyi çalışmalar yapmışlar. Yıldırım Ulupınar başkanlığında il ve ilçe teşkilatlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

CUMHURBAŞKANI OLUP TÜRKİYE’Yİ PARLAMENTER SİSTEME GERİ DÖNDÜRECEĞİZ

Akşener, “Türkiye güçlü bir ülke. Türkiye önemli bir ülke. Türkiye gözden çıkarılamayacak bir ülke. Ama Türkiye 2007’den beri kötü yönetiliyor.  Ve bu kötü yönetilen Türkiye’de bu yönetim tarzının sürdürülebilmesi mümkün değil. Türkiye’de umutlar heba ediliyor. Gençler umutsuzluğa sürülüyor. Türkiye’deki işsizlik Şırnak ve Edirne’nin ortak sıkıntısı olmuş. 40 yaş ve altı 50 milyon insanımız var. Bu insanlar eğitimli, becerikli, dünyaya açık. Batı ile rekabet edebilir şartlara haiz. Türkiye dış politikada kötü yönetiliyor. Adalet ve hukukta kötü yönetiliyor. Komşularımızla ticaret yaparsak işsizliği çözdüğümüz takdirde Türkiye bir vaha olur. Biz buna talibiz. Türkiye konuşmuyor. Türkiye tartışamadığı için problemleri Türkiye’yi çözüyor. İyi Parti’nin kurulma amacı Türkiye’nin sorunları çözebilmesi içindir. Bugün Afrin’deyiz. Yarın sonuçlarıyla konuşacağız. Eğer Suriye’yi konuşsaydık belki bugün Afrin’i, Membiç’i konuşmuyor olacaktık. Bizim çılgın projelerimiz yok ama mucize bir projemiz var. Allah’ın izni sizin desteğinizle Cumhurbaşkanlığını ve iktidarı alıp Türkiye’yi parlamenter demokrasiye yeniden döndürüp güçlü bir parlamento, gerçek bir kuvvetler ayrılığı, yargının tarafsızlığı ve adalet sisteminin hayata geçirileceği, üreten bir ekonomi ve ürettikleriyle dünyaya ihracat yapan büyük ekonomi haline gelmesini sağlayacağız. Güven olmazsa, adalet olmazsa, ister yerli ister yabancı gelip yatırım yapar mı? Yapmaz. Bu iktidarın fabrika yapmak yerine kupon araziler üstünde binalar yapan bir ekonomik anlayışı ortaya koyduğu süreçte Türkiye sanayisizleşti. Dünya 4.0’ı konuşurken Türkiye çok kısa sürede sanayisiz kaldı. İstihdam ağırlıklı projeler yapılmadığı için ülkede işsizlik ve genç işsizlik artıyor. Bir minibüsün ihracatından Türkiye’ye kalan para 150 dolardır. İthalat o kadar yüksek ki… LCD televizyonundan Türkiye’ye kalan para 350 liradır. Çünkü paneli dışarıdan alıyorsunuz. Türkiye bir sanayi üssü olabilir. Sağlıklı yönetim anlayışına ihtiyaç var.  Bu iktidarın elinden iktidarı almak mecburiyetindeyiz. Eğitimden kimse memnun değil. 6 milli eğitim bakanı değişti. Sabah erken kalkanın eğitimde değişiklik yaptığı dönemlerden geçtik” açıklamasında bulundu.  

 

 
ABD ile kaç çalışma grubu kuruldu?
 
İzmir Körfezi'nde yelkenler fora!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şükran çağlayan 18 Şubat 2018 Pazar 19:09

muhteşem,yolunuz açık osun..

Yorumu oyla      0      0  
İbrahim Coşkun Deniz 17 Şubat 2018 Cumartesi 19:41

Gerçek liderimile başarılar dilerim daima yanınızdayız

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD ile kaç çalışma grubu kuruldu?
Türkiye ve ABD görüş ayrılıklarını gidermek için birlikte çalışmakta uzlaştı. ...
MHP'den CHP'ye çok sert 'ihanet' çıkışı!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz, "Terör örgütlerine karşın net bir ...
AK Parti İzmir'i yasa boğan ölüm
AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Vasfi Çakıroğlu hayatını kaybetti. Bir ...
 
Bülent Delican'dan o iddiaya sert tepki!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı koltuğunu Aydın Şengül’e devreden Bülent ...
AK Partili Doğan'dan Meclis'te tramvay bombardımanı!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oturumunda konuşan AK Partili Doğan, ...
YSK Başkanı Güven'den Kılıçdaroğlu'na tepki!
YSK Başkanı Güven, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 2017 halk oylamasına ilişkin ...
 
AK Parti İzmir’de Şengül hızlı başladı: Rapor istedi, birebir görüşecek
AK Parti İzmir’de ikinci Aydın Şengül dönemi başladı. Şengül, devir teslim ...
Piriştina’dan o iddiaya sert tepki: Hesabını soracağım
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, AK Parti İl Yöneticisi Mehmet ...
AK Partili Hamza Dağ'dan Kocaoğlu'na stat tepkisi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri