POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
17 Nisan 2021 Cumartesi - 09:45

Aktepe-Emrez’de dönüşüm başlıyor

Aktepe-Emrez’de kentsel dönüşümün ilk etabının Büyükşehir Belediye şirketi İZBETON tarafından yapılması kararının alındığı meclis toplantısında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Arda, “İlçem için tarihi bir karara imza atılmış olmasının mutluluğunu yaşıyorum. Tunç Başkanım başta olmak üzere, meclis üyelerimize, bürokratlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu. Başkan Arda, kentsel dönüşüm bölgesindeki hazine miktar fazlalıklarının çözümü ve radyoaktif atıkların temizlenmesi çağrısını yineledi.

Aktepe-Emrez’de dönüşüm başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısının üçüncü oturumunda, Gaziemir’in en önemli sorunlarından biri olan kentsel dönüşümle ilgili önemli karara imza atıldı. Mecliste yapılan oylama ile Aktepe-Emrez Mahallelerinde kentsel dönüşümün başlatılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZBETON arasında imzalanan protokol ve teknik şartname oy birliğiyle kabul edildi.


Gündem maddesine göre,  122 hektarlık alanı kapsayan İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm alanı olan Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabının İZBETON eliyle yapılmasına karar verildi. Kentsel dönüşüm bölgesinde 1.etap olarak belirlenen 2348 ada, 1 parseldeki yapıları İZBETON şirketi inşa edecek.



Gaziemir için tarihi bir karara imza attık
Gündem maddesinin oylanmasının ardından söz alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 122 hektarlık Aktepe-Emrez bölgesinin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesinin ardından bugüne kadar yaşanan süreç hakkında meclise bilgi verdi. Kentsel dönüşüm için mecliste alınan kararın tarihi bir karar olduğuna vurgu yapan Başkan Halil Arda şunları söyledi:

“İlçem Gaziemir adına tarihi bir karara imza atılmış olmasının mutluluğunu sizlerle paylaşıyorum. Aktepe-Emrez bölgesi tek parçada İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm alanını kapsıyor. 122 hektarlık bir alan. Burasıyla ilgili hazırlıklar on yıl öncesine dayanıyor. Çalışmalar yapılıyor. 5 Ağustos 2012 tarihinde Resmi Gazete’de kentsel dönüşüm alanı ilan edilerek start veriliyor. İBB, 10 Nisan 2013 tarihinden itibaren bu bölgedeki hazine arazilerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesiyle ilgili yazışmalara başlıyor. Ancak geçen süre içinde hazine arazilerinin İBB’ye devri gerçekleşmiyor. Bunun üzerine İBB, Milli Emlak Müdürlüğü’ne dava açıyor. 6 yıl süren dava sonunda hazine arazileri 15 Ocak 2019’da bedeli karşılığında İBB’ye devrediliyor. Bu devirler gerçekleştikten sonra Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığımız hızlı bir şekilde çalışmalara başlıyor. İki defa ihaleye çıkılıyor. İnşaat sektörünün zor durumda bulunmasından dolayı hiçbir firma ihaleye katılmıyor. Seçimden sonra, belediyemizin şirketi İZBETON vasıtasıyla start vermemizin uygun olacağını Tunç başkanımızdan rica etmiştik. Bölge sakinlerinin 10 yılı aşkın sürede kentsel dönüşümden dolayı ihtiyaçları giderilmediği için mağdur olduğunu dile getirmiştik. Huzurlarınızda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e, bu karara imza atan meclis üyelerimize ve belediye bürokratlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Müthiş bir çalışma yaptılar ve kentsel dönüşüm nihayet belediye şirketimiz vasıtasıyla başlıyor.”

Hazine miktar fazlalıkları çözülmeli
Daha önce kentsel dönüşüm alanlarında sıkıntılara yol açabilecek hazine miktar fazlalıkları şerhlerinin tapu kayıtlarından kaldırılarak vatandaşların mülkiyet sorununun çözülmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na adım atılması çağrısı yapan Başkan Halil Arda, bu çağrısını yineledi.

Arda şunları söyledi:

“Vatandaşlar bu hazine miktar fazlalıklarından dolayı, önümüzdeki günlerde, kentsel dönüşüm başladıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uzlaşma noktasında sıkıntılar yaşayacak. Hazine miktar fazlalıkları ya bedelsiz ya da cüzi bir iz bedelle vatandaşlara devredilmeli.”  

Nükleer atıklar temizlenmeli
Emrez Mahallesi’ndeki, İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen ve normal değerin 219 katı oranında radyasyon yayan radyoaktif atıklar konusunu da meclis toplantısında dile getiren Başkan Arda sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yine bizim aynı bölgede Emrez Mahallesi’nde, İzmir’in Çernobil’i diye adlandırdığımız, eski kurşun fabrikasının alanında gömülü olan nükleer atıklarla ilgili bir sorunumuz var. Bunu da basında, televizyonlarda, büyükşehir meclis toplantısında defalarca dile getirdim. Ama o atıklar hala aynı yerde duruyor. Oranın da çok kısa sürede temizlenmesi gerekiyor.”
 

 
Covid'i yenen sağlıkçı anlattı: Nefes alamadığım için ağladığım saatleri hatırlıyorum
 
Bayraklılı çocuklar spor şenliğinde buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da Ramazan yardımları sürüyor
Bornova Belediyesi, ihtiyaç sahipleriyle gönül köprüleri kurmaya devam ...
Aliağa’da balkonlar çiçek açtı
Aliağa Belediyesi’nin “Çiçek gibi Aliağa” hedefiyle başlattığı ve 10 günde ...
Tugay'dan Lider'e ziyaret ve proje raporu!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ankara'ya giderek CHP Genel Başkanı ...
 
Soyer'den '2023' mesajı: 100. yıla yakışır bir İzmir!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 2020 yılı faaliyet raporunun ...
Tartışmalara neden olan katı atık tesisinin planları meclisten geçti!
Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes ilçesine yapacağı, tartışmalara neden ...
CHP'nin 'koli' iddiasına Bergama Belediyesi'nden yalanlama geldi!
İzmir depreminden etkilenen vatandaşlar için yapılan gıda yardımlarının ...
 
Foça İskelesi sisteme entegre!
Foça yolcu iskelesi; afet, seferberlik ve savaş hali ile olağanüstü hallerde ...
Buca camilerinde ramazan temizliği
Buca Belediyesi ramazan ayı boyunca vatandaşların sağlıklı ve temiz bir ...
İzmir'in su altı kültür mirası turizme kazandırılacak
Kalkınma Ajansı'yla Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri