POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
28 Nisan 2023 Cuma - 16:47

Alaçatı'da renkli festival korteji!

Çeşme ilçesinde baharın gelişini müjdeleyen Alaçatı Ot Festivali, 12'nci kez düzenlendi. 'Yeniden doğuş' temasıyla gerçekleştirilen festivalde yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar ilk günden ilgi gördü. Çeşitli gösterilerin yapıldığı kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Alaçatı da renkli festival korteji!

Çeşme ilçesinde bu yıl 12'nci kez düzenlenen Alaçatı Ot Festivali, Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşların katılımıyla başladı. Yöresel otların ve ürünlerin sergilendiği stantların yanı sıra, yabani ot seminerlerinden konserlere kadar çok sayıda etkinliği kapsayan festival, renkli görüntülere sahne oldu. 'Yeniden doğuş' temasıyla gerçekleştirilen festivalde yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar ilk günden ilgi gördü.



Etkinlik kapsamında düzenlenen kortejde ise bando takımı ve göstericiler eşliğinde binlerce vatandaş dans etti, konfeti atıldı. Renkli görüntülere sahne olan festivalle ilgili konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Bu sene 12'ncisini yaptığımız Alaçatı Ot Festivali'nin teması geçen yıllarda yaptığımız gibi bölgemizde yetişen herhangi bir ot değil. Bu seneki temamız 'Yeniden doğuş' çünkü gümbür gümbür gelen bir baharı kutluyoruz, 11 ilimizin etkilendiği büyük felaketin ardından küllerinden doğan bir milleti kutluyoruz. Umudumuz yeniden doğdu. Bu sene temaya uygun bir dayanışma çadırımız var. 11 ilden gelen üretici kooperatiflerimiz var. Onların ulaşım ve konaklamasını belediyemiz olarak üstlendik" dedi.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN GELDİLER

Festival için Isparta'dan geldiğini belirten vatandaşlardan Arzu Veysel, "Festivale ilk kez geldim. Isparta'dan sadece festival için geldik. Saat 05.00'te yola çıktık. Gerçekten çok beğendik. Orta Anadolu çocuğu olduğumuz için Ege otlarına hakim değiliz ama burada öğreneceğim" ifadelerini kullandı.

Festivali gezen vatandaşlardan Derya Yılmaz, "Daha önce bir kere daha gelmiştim. Çok güzel geçiyor. Yöresel bütün otları buraya gelince öğreniyoruz. Bu festival biraz da sezonun başlangıcını ifade ediyor. İnsana mutluluk veriyor. Harika bir ortam" dedi.

Festivalde ot satışı yapan Elçin Anlı, "Festival çok güzel geçiyor. Oldukça bereketli ve beklediğimizin bile üstünde. Her sene mutlaka katılıyorum. Tezgahta Alaçatı lavantası, karabaş, adaçayı, biberiye, bitki çayları gibi pek çok seçeneğimiz var" dedi.

'YOĞUN TALEP VAR'

Festivalde satış yapan Mehmet Yanar, "Festival çok güzel geçiyor Allah bereket versin. Büyük bir kalabalık var. Tezgahımızda çeşit çeşit otlarımız var. Özellikle şevketi bostan tercih ediliyor. Ege'nin otları ve havası meşhurdur. Otların demetleri 20 TL'den satılıyor" derken esnaflardan Semih Can, "Bu sene festival daha güzel. Son derece kalabalık. Festivalde enginar satışı yapıyoruz. Çeşme Ovacık'ta yetişen enginarlarımız büyük ilgi görüyor. Enginarları 8-12 TL'den satıyoruz. Çok yoğun bir talep var" diye konuştu.(DHA)

 
Soyer: Gündoğdu'yu gelincik tarlasına çevirmemiz gerek!
 
Urla Enginar Günleri zamanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in yeni cazibe merkezinde açılış sonrası etkinlikler başlıyor
İzmir'de yeni bir cazibe merkezi oluşturması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ...
AASSM’de görkemli 100.yıl sergisi
Ressam, yazar, heykeltıraş, sanat tarihçisi Gürol Sözen’in “1919-23 Destan ...
Dünyaca ünlü karikatüristler İzmir için çizdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. İzmir Uluslararası ...
 
Kızılcık Şerbeti ile ilgili karar verildi!
RTÜK tarafından beş haftalık yayın durdurma cezası verilen Kızılcık Şerbeti ...
Haldun Dormen Gaziemir sahnesinde
Gaziemirlilerle söyleşi yapan Haldun Dormen, sanat hayatından örnekler ...
Çiğlili kursiyerlerden yıl sonu sergisi
Çiğli Belediyesi, Kaklıç Sanat Akademisi kursiyerlerinin yıl boyunca ürettikleri ...
 
Erol Evgin depremzedeler için geliyor
Ünlü sanatçı Erol Evgin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler ...
Kültür Sanat Fabrikası hizmete giriyor
İzmir Kültür Sanat Fabrikası 29 Nisan Cumartesi günü hizmete sunulacak.
Çiğli klasik müzik şölenine hazır!
Çiğli Belediyesi, Hollandalı müzik grupları Stratums Muziekkorps St. Cecilia ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri