POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
11 Haziran 2019 Salı - 17:34

Aliağa Belediyesi'nde yeni işçi krizi, sendikadan sert tepki

Aliağa Belediyesi’nde işçi çıkarmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde çıkarılan 22 işçinin ardından 100 belediye işçisinin daha iş akdi belediye yönetimi tarafından ekonomik nedenler gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. Belediye önünde eylem yapan sendikadan sert açıklamalar geldi.

Aliağa Belediyesi nde yeni işçi krizi, sendikadan sert tepki

Aliağa Belediyesi’nde işçi çıkarmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde çıkarılan 22 işçinin ardından 100 belediye işçisinin daha iş akdi belediye yönetimi tarafından ekonomik nedenler gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.

31 Mart yerel seçimlerinde yeniden Aliağa Belediye Başkanı seçilen Serkan Acar, göreve geldiği günden itibaren 200’e yakın işçinin görev yerlerini değiştirdi. Ardından önce 6 işçiyi daha sonra 15 işçiyi Belediye deki işlerinden çıkardı. İşten çıkan işçiler, Demokrasi Meydanı’na kurdukları çadırda işlerine iade edilecekleri günü beklemeye başladı. Geçtiğimiz gün Haziran ayı olağan meclis toplantısında konuyla ilgili ilk kez açıklama yapan Başkan Serkan Acar, tartışmalara sebep olabilecek sözler sarf etti. Ardından Aliağa Belediyesi bünyesinde farklı işkollarında çalışan 100 kadrolu belediye işçisinin tek taraflı olarak iş akitleri ekonomik nedenler gerekçe gösterilerek feshedildiği duyuruldu.

“Emekçi sınıfına saldırmayı tercih etmiştir”
100 kadrolu belediye işçisinin tek taraflı iş akitlerinin feshedilmesinin ardından DİSK Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube yönetimi belediye önünde geniş katılımlı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına Aliağa Emek ve Demokrasi Bileşenleri, CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit ve yönetimi,  DİSK Genel İş 5 Nolu Şube'ye bağlı Karşıyaka, Karabağlar, Buca, Konak, Çiğli, Dikili ve Aliağa Belediyelerinin Şube temsilcileri, Aliağa’da ki sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katılım gösterdi.Aliağa Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Disk Genel İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, Aliağa’lıları bu günden itibaren işe geri dönmek talebinde bulanan işçilerle dayanışmaya çağırarak “Tüm demokratik kitle örgütlerini, kurum ve kuruluşları ve Aliağa halkını atılan arkadaşlarımızın işlerine geri dönmek için başlattıkları mücadeleye destek vermeye çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.  Daha sonra sloganlar eşliğinde basın açıklamasını okumaz üzere megafonu eline alan Genel-İş Aliağa Belediyesi işyeri temsilcisi Doğanşah Aydın, “Bu kentin parklarını yaşanılabilir kılan, her caddesini büyük bir özenle kendi eviymiş gibi temizleyen, yollarını yapan,hizmet binalarında halkın sorunlarını dinleyip çözüm üreten 100 arkadaşımız adeta kullanım tarihi geçmiş bir meta gibi kapının önüne konmuştur. İnsan onuru ve haysiyetine yaraşmayan zamanlardan geçiyorduk, ama böylesine ilk kez tanık olmak kahrımızı ve öfkemizi daha da derinleştirdi. Bizler bundan 1 ay önce işten atılan 22 çalışma arkadaşımızın işe dönüşleri için mücadele verirken,işveren her türlü toplu sözleşme ve sendikalı çalışma koşullarını ortadan kaldıran ve kölelik düzeni yaratmak amacına yönelik bir tutumla emekçi sınıfına saldırmayı tercih etmiştir.” İfadelerini kullandı.

“Bu mağduriyetinin vebalini kim üstlenecek”
Aliağa Belediyesi yönetimine diyalog çağrısında bulunduklarını fakat yönetim tarafından olumlu bir cevap alamadıklarını belirterek sözlerine devam eden Aydın, “Emekliliği gelen arkadaşlarımızdan dilekçeler istenerek izinlerini kullanıp emekliliğe ayrılmaları konusunda baskılar yapıldığında, yönetime kıdem tazminatlarının ödenmesi durumunda arkadaşlarımızın emekliliğe hazır olduğu teklifini bile dinlemek istemediler. Bize gösterilen ekonomik gerekçelerin hiç birinin inandırıcılığı yoktur. Seçim öncesinde on binlerce Aliağalı insanımızın Çanakkale gezilerinin bedeli biz emekçilere çıkartılmıştır.30 milyon olan belediye borçlarının 235 milyona çıkarılmasının sorumlusu biz değiliz. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın bu mağduriyetinin vebalini kim üstlenecek. Halen daha farklı illerden nakil yolu ile memur alındığı, belediyenin farklı şirketlerine işçi alındığı bir ortamda ekonomik kriz bahanelerine bizi inandırmazsınız" şeklinde konuştu.

“Halk size bu yetkiyi işçileri ekmeklerinden edin diye vermedi”
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Haziran ayı olağan meclis toplantısında Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın sarf ettiği sözleri hatırlatarak sözlerine devam eden Doğanşah Aydın, “ “Aliağa Halkı bana yetkiyi verdi istediğimi alırım, istediğimi atarım” ifadesini Aliağa Kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz, bu sözler ve uygulamalar bizlerin vicdanlarında onarılmayacak büyük yaralar açmıştır. Halk size bu yetkiyi işçileri aşlarından,ekmeklerinden edin diye vermedi.” Dedi. Açıklamanın ardından konuşan Disk Genel İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara,Petrol İş Aliağa Şubesi Toplantı Salonu’nda işlerinden atılan işçilerle bir toplantı yapacaklarını ve bir yol haritası çizeceklerini belirtti.

 
Balık çiftliğinin taşınma talebine tepki
 
Menemen'de gergin meclis: Zabıta dışarı attı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Homa Dalyanı'nda tonlarca çöp topladılar
Çiğli Belediyesi, çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Türkiye'de ...
Çevreci kampanyada zirve Konak'ın
Atık Pil Toplama Kampanyası’nda Konak, 8,7 ton atık pil toplayarak ilçeler ...
Narlıdere’nin üretici kadınları sahaya iniyor!
Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi, Temmuz ayı itibariyle üretim kurslarına başlayacak.
 
Teleferik ziyaretçi rekoru kırdı
İzmir'in önemli cazibe merkezlerinden Balçova'daki Teleferik Tesisleri ...
Mordoğan ve Foça seferleri başlıyor
Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonuyla birlikte deniz ulaşımındaki rotasını ...
Bornova'da çevre şenliği zamanı
Bornova Belediyesi Dünya Çevre Günü dolayısıyla konuyla ilgili farkındalığı ...
 
Eski belediye başkanının yetkisi iptal, o kooperatif devre dışı!
Geçtiğimiz Mart ayında Reisdere Mahallesi'ndeki Çeşme Belediyesi'ne ait ...
Urla Belediyesi'nde değişim rüzgarı!
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, belediye kadrosunda değişiklikler için start verdi.
Karşıyaka Meclisi'nde kritik KENT A.Ş. kararı!
Yüzde 96’lık hissesi Belediyeye ait olan KENT A.Ş’nin kağıt üzerinde iflastan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri