POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
1 Ağustos 2022 Pazartesi - 13:27

Aliağa’da dopdolu sanat günleri

Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde, Poll Production organizasyonunda düzenlenen ‘Aliağa Sanat Günleri’nin 5.Haftası geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi bu hafta da dopdolu sanat etkinlikleriyle geçti.

Aliağa’da dopdolu sanat günleri

Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde, Poll Production organizasyonunda düzenlenen ‘Aliağa Sanat Günleri’nin 5.Haftası geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi bu hafta da dopdolu sanat etkinlikleriyle geçti. Koray Avcı konserinden ‘Şen Makas’ isimli tiyatro gösterimine, mini konserlerden çocuk oyunlarına, sinema şöleninden yoğun istek üzerine ikinci kez sahnelenen ‘Rumuz Goncagül’e kadar birçok etkinlik sanatseverlerle buluştu.

Yoğun ilgi gören ‘Aliağa Sanat Günleri’nin 5.Haftası Aliağalı gençlerin oluşturduğu ‘Araf’ isimli müzik grubunun sanat sokağında düzenlediği mini konserle başladı. Şakran meydanda ‘Umudunu Kaybetme’, Kent Park’ta ‘Ailecek Şaşkınız’ isimli filmler izleyenlere sinema keyfi sundu. Ulaş Bayam Açıkhava Tiyatrosu’nda gösterime sunulan çocukların en sevdiği çizgi animasyon karakterlerinden ‘Niloya’ ise açıkhava tiyatrosunu dolduran miniklere eğlenceli saatler yaşattı.

USTA OYUNCU MELEK BAYKAL: “ALİAĞA ÇEVRESİYLE, KÜLTÜRÜYLE TAM BİR SANAT KENTİ”
‘Aliağa Sanat Günleri’nin 5.Haftası Melek Baykal, Bülent Seyran, Özgür Yetkinoğlu, Cem Güler, Müge Kement ve Jess Molho gibi usta ve başarılı oyuncuların rol aldığı ‘Şen Makas’ tiyatro gösterimi ile devam etti. Amerika’da ‘En Uzun Süreli Oynanan Oyun’ olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na geçen gösterim yoğun ilgi görürken Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, iki perde halinde sahnelenen interaktif komedi oyununu tiyatroseverlerle birlikte izledi. Tiyatrokare oyuncuları oyun sonunda ayakta alkışlanırken usta oyuncu Melek Baykal, Aliağa’nın çevresiyle, kültürüyle, sanatseverleriyle tam bir kültür sanat kenti olduğunu ifade etti. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise, Aliağa Sanat Günleri’ne renk katan Tiyatrokare ekibine teşekkür etti.

ALİAĞALILAR KORAY AVCI İLE COŞTU
‘Aliağa Sanat Günleri’nin Yaz Konserleri kapsamında Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda sahne alan ünlü sanatçı Koray Avcı, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Konser alanına motosikletle gelen Koray Avcı, konserine ‘Adaletin bu mu dünya’ isimli şarkısıyla başladı. Konser alanına akın eden binlerce müziksever, ünlü sanatçının seslendirdiği tüm şarkılara hep birlikte eşlik etti. Konserin son bölümünde davet üzerine sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, sevilen sanatçıya Aliağalı üretici kadınlar tarafından el emeği ile hazırlanan tarihi helvacı kilimi hediye etti.

BAŞKAN SERKAN ACAR: “ALİAĞALILARIN GÖNLÜNE HOŞ GELDİNİZ”
‘Aliağa Sanat Günleri’ne katılımlarından dolayı Avcı’ya teşekkür eden Başkan Serkan Acar, “Yılın 360 günü rüzgarlı olan Aliağamızda siz bize yangın oldunuz biz de size rüzgar. Aliağalılar sevdi mi sevgi fırtınası estirir. O fırtınayla da sevdiklerine toz kondurmaz. Sanata ve sanatçıya sahip çıkan Aliağalıların gönlüne hoş geldiniz” dedi.

‘RUMUZ GONCAGÜL’ BİR KEZ DAHA AYAKTA ALKIŞLANDI
‘Aliağa Sanat Günleri’nin 5.Haftası Aliağa Belediye Tiyatrosu (ALBET) oyuncuları ile Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) Eğitmenlerinin aynı sahneyi paylaştıkları ‘Rumuz Goncagül’ isimli müzikal oyunla son buldu. İlk sahnesini haziran ayında ASEV yıl sonu etkinlikleri kapsamında yapan iki perdelik komedi oyunu yoğun istek üzerine ikinci kez perde dedi. Türk tiyatrosunun önemli senaryo yazarlarından Oktay Arayıcı’nın 1977 yılında kaleme aldığı oyunun yönetmenliğini ALBET Tiyatro Eğitmeni Demet Bozkurt yaptı. 23 kişilik oyuncu kadrosu ile 11 kişilik orkestra ekibinin yer aldığı gösterimde sahne alan ASEV Türk Sanat Müziği Koro Şefi Barış Doğan şarkılarıyla oyuna renk kattı. Dans koreografileri ve sahne tasarımıyla da ilgi çeken oyunun sonunda oyuncular performanslarıyla ayakta alkışlandı.

 
İstanbul'da enflasyon yüzde 100'e yaklaştı!
 
Şehit yakınları, gaziler ve yakınları için de ücretsiz gemi turu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da 100.yıl onuruna 2022 kişiyle zeybek
Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, İzmir’imizin kurtuluşunun ...
İzmir'deki kazıda bulundu: 18 asırlık heykel başı!
İzmir Smyrna Tiyatrosu kazılarında, mitolojik varlık olan Satyros'a ait bir heykel başı bulundu.
Foça'da Fransız filmleri haftası
Fransız Sinema Haftası kapsamında Foça Beşkapılar Kalesinde film gösterimleri yapılacak.
 
Uluslararası başarı: Engelleri dansla aştı!
İzmir'de yaşayan ve 2004 yılında geçirdiği trafik kazasıyla yaşamını tekerlekli ...
Narlıdere tarihi kültür evi ziyaretçilerini bekliyor
Narlıdere’nin en eski yerleşim yerleri olan Yukarıköy’de bulunan Tarihi ...
Basmane’de büyük dönüşüm: Silahhane’den Sanathane’ye!
Basmane Oteller Sokağı’nda bulunan ve bir dönem silah imalathanesi olarak ...
 
Planetaryum'da yaza özel film şöleni
Karşıyaka Belediyesi tarafından Evrensel Çocuk Merkezi Karşıyaka Eğitim ...
Bucalı çocuklara tiyatro şöleni
Buca Belediyesi, miniklere hafta sonu gerçekleştirilen "Kurbağa Prens ...
İzmir'de 'Bir Muhabbet Hali' zamanı!
İzmirli oyuncu Yüksel Ünal “bir muhabbet hâli” adlı tek kişilik gösterisini, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri