POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel'den Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklama
Özel'den Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklama
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
10 Mart 2018 Cumartesi - 13:57

Almanya ile ilişkilere sanayici desteği

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Almanya İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig ile birlikte Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı (EBSO) ziyaret etti.

Almanya ile ilişkilere sanayici desteği

Heyete ev sahipliği yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, kurumlar arasında sıkı işbirliği ve yakınlığa vurgu yaparken, "Oda yönetimi olarak geride bıraktığımız 2009-2017 döneminde Almanya ile bakan düzeyinde de katılımların olduğu 47 aktivite gerçekleştirdik. Daha geçtiğimiz ay Aachen'de model fabrika ziyareti yaptık. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile McKinsey desteğiyle ve EBSO koordinasyonunda İzmir'de model fabrika kurarak sanayicimize Sanayi 4.0'ı ve dijitalleşmeyi somut örneklerle anlatmak istiyoruz" dedi.

İzmir'in bir sanayi şehri olduğunu belirten Gökçüoğlu, EBSO çatısı altında temsil edilen 64 değişik sektördeki üretim çeşitliliğine de dikkat çekti. İbrahim Gökçüoğlu, "İzmir; sanayisi, ticareti, turizmi, lojistik avantajları, yatırım avantajları sunan organize sanayi ve serbest bölgeleri, nitelikli işgücü, sosyal yaşamı ve iklimiyle batıya en yakın ve yaşanılacak kenttir. 2017 yılında Türkiye'nin Almanya'ya ihracatı 15 milyar 121 milyon dolar, ithalatı da 21 milyar 302 milyon dolar olarak gerçekleşirken İzmir'in ihracatı 1 milyar 116 milyon dolar, ithalatı da 988 milyon dolar oldu. Bir başka ifadeyle İzmir cari açık değil dış ticaret fazlası veriyor" diye konuştu.

"GÜÇLÜ İLİŞKİLERLE İLERLEYELİM"
EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gökçüoğlu, Türkiye ile Almanya arasında yüzyıllara dayalı bir ilişki bulunduğuna işaret ederken, şunları söyledi:

"Ülkelerin kendi iç politikalarındaki süreçlerin köklü ilişkilere zarar vermemesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin ekonomi dahil olmak üzere her alanda daha ileri noktalara ulaşması için aramızdaki bağları güçlendirelim. Ülkeleri yöneten hükümetler zamanla değişir ancak ülkeler yerinde duruyor. Dostluk yönündeki bakış açıları değişmemeli. Sorunlar, önyargısız görüşüldüğünde ve ülkeler özeleştiri yaptığında çözülür. Türkiye'ye karşı önyargı ile bakılmaması için birlikte çaba gösterelim."

ALMANYA'NIN ÜRETİM ÜSSÜ
Almanya Büyükelçisi Erdmann da, İzmir'de Almanya Başkonsolosluğu ile EBSO arasındaki yakın ve olumlu işbirliğinin sürdürülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İzmir'e 'Almanya'daki üretim yerinin devamı' gözüyle baktıklarını söyleyen Martin Erdmann, "Alman şirketleri burada da bir katma değer oluşturuyor. Hugo Boss 3 bin 250 kişiye doğrudan iş imkanı sağlıyor. Enercon burada yatırım yaptı. Manisa'da Bosch var. Türkiye'de toplam 17 bin çalışanı olan ve 3.5 milyarlık ciro yapan Bosch üretimi bir hafta durdursa Almanya'daki otomotiv endüstrisi iflas eder. Ayrıca Türkiye'nin genç nüfusu da büyük potansiyel" dedi.

"BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR"
Geride kalan 1.5-2 yıllık sürede Almanya ve Türkiye arasındaki siyasi ilişkilerde soğuk bir dönem yaşandığını hatırlatan Büyükelçi Erdmann, "Bu süre içinde her iki tarafın da sonuçları öngörülemeyen hataları oldu, olaylar birbirini tırmandırdı. Ancak her kötü şeyden bir iyilik çıkacağına inanıyorum. Bu sürecin sonundaki iyilik, birbirimize ihtiyacımız olduğunu, konuşmanın şart olduğunu ortaya koymasıdır. Ülkelerimiz arasındaki gerginlik aile içi tartışma gibi, bunu geride bırakmanın zamanı geldi. Ben bu konuda iyimserim" değerlendirmesini yaptı. (DHA)

 
CHP'de flaş gelişme: O şart yüzde 5'e indi!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'bozkurt' işareti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTO Başkan Adayı Özgener'den hal mesaisi!
İzmir Ticaret Odası (İTO) başkan adayı Mahmut Özgener, Buca'daki meyve ...
TARİŞ Zeytinyağı’ndan gençlere ortaklık çağrısı
TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, genç üreticiyi ...
Fashion Prime’da geri sayım başladı
Tekstil sektörünün Nisan ayında buluşacağı yeni fuar Fashion Prime-1 Tekstil, ...
 
EBSO'yu yasa boğan ölüm!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Mali İşler Müdürlüğü personeli İbrahim Kaytan (37) vefat etti.
Bakanlık açıkladı: Yarım milyarlık vurgun!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, halktan yüksek getiri vaadiyle para toplayan ...
Merkez Bankasının faiz kararı belli oldu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizleri değiştirmedi.
 
Dev fuar: Konfor ve estetik İzmir'de buluştu
Türkiye'nin en önemli mobilya markaları, Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 8 Mart mesajı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
Özgener: İzmir'in sinerjisini artıracağız
İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, üniversiteler ile ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri