POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Özel ve Erdoğan'ın gündemi ne olacak?
Özel ve Erdoğan'ın gündemi ne olacak?
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Sinir krizi geçirdi, motosikletini ateşe verdi!
Sinir krizi geçirdi, motosikletini ateşe verdi!
15 Ocak 2019 Salı - 17:20

Alperen'in ölümünde savcı ceza artırımı istedi

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki yargılamaya devam edildi. Duruşmada mütalaasını veren savcı, yerel mahkemenin kararının bozulmasını, tutuklu sanık Taner İşgören, tutuksuz sanıklar Yurdagül İşgören, Bekir G. ve Dilara K. hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Ayrıca savcı, 'vahim ihmaller silsilesi neticesinde ölüme neden olmak'tan ise bu cezalarda yarı oranına kadar artırım talep etti.

Alperen in ölümünde savcı ceza artırımı istedi

Çiğli'nin Köyiçi Mahallesi'nde, 15 Ağustos 2017 tarihinde meydana gelen olayda, Buket- Serkan Sakin çiftinin oğulları Alperen Sakin, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'na götürülmek üzere servis minibüsü şoförü Taner İşgören (47) ile rehber personel Dilara K.'ye (17) teslim edildi. Öğrenciler indirildiği sırada Dilara K., ağlayan bir öğrenciyi alarak, okula girdi. Serviste uyuyan Alperen'i fark etmeyen sürücü, aracı okulun yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan boş arsaya çekti. Sıcak havada serviste unutulan küçük çocuk, yaşamını yitirdi. Olayın ardından, anaokulunun sahibinin de aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında 'taksirle adam öldürmek ve delilleri yok etmek' suçlarından dava açıldı. Geçen 19 Temmuz'da Karşıyaka 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, Alperen'in ölümünde ihmali oldukları ve delilleri yok etmeye teşebbüs ettikleri gerekçesiyle sanıklardan Taner İşgören'e 9 yıl, rehber personel Dilara K.'ye 9 yıl, servis minibüsü şoförü Taner İşgören'in eşi ve aynı zamanda anaokulunun sahibi olan Yurdagül İşgören'e 5 yıl, diğer görevliler Arzu G.'ye 6 yıl, Bekir G.'ye 5 yıl, Ahmet S.'ye 5 yıl hapis cezası verildi.

SANIKLARIN TEKRAR YARGILANMASINA BAŞLANDI
Kararların temyiz edilmesinin ardından İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nce yapılan incelemede, yerel mahkemenin yaptığı yargılamada bazı eksikliklerin bulunduğu gerekçesiyle, sanıkların tekrar yargılanmasına başlandı. Bu arada 14'üncü Ceza Dairesi heyetinin, yerel mahkemedeki yargılama sırasında hazırlanan bilirkişi raporunu yetersiz bulması üzerine yeniden hazırlattığı rapora göre, kreş sahibi Yurdagül İşgören, asli kusurlu bulunmuştu. Bunun üzerine bu yargılamada Yurdagül İşgören, serbest bırakıldı.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI, CEZALARDA ARTIRIM İSTEDİ
14'üncü Ceza Dairesi'nde görülen üçüncü duruşmaya, tutuksuz sanıklar kreş sahibi Yurdagül İşgören, Dilara K., Ahmet S., Arzu G., Bekir G., Alperen Sakin'in ailesi, tarafların avukatları ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen katıldı. Tutuklu sanık Taner İşgören ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada ilk olarak Dilara K.'nin savunmasını yapmasından sonra Cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı.

Yerel mahkemenin kararının bozulmasını isteyen savcı, tutuklu sanık Taner İşgören, tutuksuz sanıklar Yurdagül İşgören, Bekir G. ve Dilara K. hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Ayrıca savcı, 'vahim ihmaller silsilesi neticesinde ölüme neden olmak'tan ise bu cezalarda yarı oranına kadar artırım talep etti. Savcı ayrıca, sanıklardan Arzu G. hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar, yine Ahmet S. için ise 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istedi. Taraflara savunmaları için ek süre verilmesini de isteyen savcı, Taner İşgören'in yeniden yargılanması için de duruşma açılmasını talep etti. (DHA)

 
Flaş iddia: Büyükşehir maaşları eksik yatırdı!
 
Erdoğan Rus Gazetesi'ne yazdı: Suriye'de çözüm için...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
20 bin sözleşmeli öğretmen sınav sonuçları açıklandı
20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav sonuçları Milli ...
Menderes'te aşırı yağışlar nedeniyle düden oluştu
İzmir'de üç gün boyunca devam eden rekor yağışlar sonrasında dikkat çeken ...
İzmir'in o ilçesinde kar kabusu!
İzmir'in Tire ilçesinde kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar ...
 
İzmir'de aranan 228 kişi yakalandı
İzmir'de çeşitli suçlardan aranan 228 kişi yakalandı.
İzmir'de akıl almaz hırsızlık!
Bergama ilçesinde, yol yapım firmasına ait 100 bin TL değerindeki hidrolik ...
Sendikadan 'İZBAN'da iş yavaşlatma iddiaları'na yanıt
İzmir'de, bir ay süren grevin ertelenmesinin ardından 8 Ocak'ta tekrar ...
 
İzmir'de çifte FETÖ operasyonu!
FETÖ'nün hücre evine düzenlenen operasyonda örgütün emniyet yapılanmasında ...
50'si muvazzaf asker 105 gözaltı kararı
Ankara'da 50 muvazzaf jandarma personeli hakkında gözaltı kararı alındı. ...
Sosyal medyadan 'iyilik' topluyor!
İzmir'de yaşayan Şule Güloğulları (28), sosyal medya aracılığıyla Doğu'daki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri