POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
9 Eylül 2021 Perşembe - 17:26

Altay Fon Token yola çıktı: Hedef 80 milyon TL!

Süper Lig'deki İzmir temsilcilerinden Altay, Türkiye'nin önde gelen kripto para platformu Icrypex'le birlikte hayata geçirdiği Altay Fan Token projesinin tanıtımını İstanbul'da yaptı. Icrypex CEO'su Gökalp İçer, Altay Fan Token projesinden kulübe ilk yıl 80 milyon TL gelir sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Altay Fon Token yola çıktı: Hedef 80 milyon TL!

Çırağan Sarayı'ndaki organizasyona Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Icrypex CEO'su Gökalp İçer'in yanı sıra Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Icrypex Genel Müdürü Ezgi İçer, siyah-beyazlı yönetim ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Melih Gümüşbıçak'ın sunuculuğunu yaptığı toplantıda Icrypex teknolojisi ve Altay tarihi barkovizyon eşliğinde ekranlara yansıtıldı. Süper Lig'e bu sezon 18 yıl aradan sonra dönen Türk futbolunun en köklü kulüplerinden Altay, Icrypex'le güçlerini yepyeni bir alanda birleştirip , dijital token dünyasına Icrypex'le güçlü bir adım attı.

Organizasyonun tanıtımında çok heyecanlı olduklarını belirten Icrypex CEO'su Gökalp İçer, "Icrypex genç bir şirket. 2018 yılının nisan ayında kuruldu. 150 kişilik bir ekibimiz var. Halka açık 2 tane şirketin ortak olduğu şirketiz. Türkiye'de Awax gibi birçok tokenı ilk kez biz listeledik. İlk kez müşteri temsilciliğini getirdik. Finansal okuryazarlığa ve kripto para okuryazarlığına büyük önem veriyoruz. Spor dünyasının içerisindeyiz. Nihayet bir İzmirli, bir Alsancaklı olarak Altay'la bu projede iş birliği yapmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Toplamda 191 milyon 400 bin adet Altay Fan Token çıkacağını belirten Gökalp İçer, "Bunu birkaç parti satış stratejisiyle satmayı düşünüyoruz. Haftaya pazartesi günü ön satışı başlayacak. ERC20 platformu üzerinden fan tokenı hayata geçirdik. Altay Fan Token birlikteliğimiz sadece bir ürün lansmanı olarak görülmesin. Biz bunun içerisine farklı projelerini de yedirerek Altay'la önemli bir yola çıktık. İzmir ve tüm Türkiye için anlamlı bir günde, 9 Eylül'de bu yolu bizimle birlikte yürüyen Altay'a çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

EKMEKÇİOĞLU: TARİHİ ANLAŞMA
Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, toplantıda tarihi bir anlaşmaya imza attıklarını vurguladı. Ekmekçioğlu, "Biz de çok heyecanlıyız. 107 yılı geride bırakan Türk futbolunun en köklü kulüplerinden birisi olan Büyük Atay'ın bugün bence tarihine yakışır en büyük anlaşmalarından birini imzalıyoruz. Göreve geldiğimizden bugüne kadar ekonomik anlamda önemli girişimlerimiz vardı. Artık kalıcı gelirler yaratmamız gerekiyor. Pandemi sebebiyle tüm kulüpler yara aldı. Altay Token ile kulübümüze 25 yıllık, belki daha ileri vadeli bir gelir modeli yaratmak istedik. Kulübün marka değerini yükseltmeyi, dijital mecraların daha akılcı kullanılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Şu an altyapısıyla, A takımıyla, tesisleriyle, yeni stadıyla tarihine yakışır şekilde Altay'ı yönetmeye çalışıyoruz. Icrypex ile anlaşmamızı önemli bir gelir fırsatı olarak görüyoruz. Umuyoruz ki bu dünyada ateşi düşmeyecek tek hastalık futbol tutkusu olarak kalır" açıklamasını yaptı.

MUSTAFA DENİZLİ: GURUR DUYDUM
Takım kaptanı olarak 38 yıl önce ayrıldığı Altay'a geçen sezon teknik direktör olarak dönerek kulübün 18 senelik Süper Lig hasretine son veren Mustafa Denizli, toplantıda kulübe büyük katkı sağlayacak bir projenin tanıtımında bir araya geldiklerini belirterek, "Takımım şu an antrenmanda. Sayın başkan bu toplantıda ben de katılırsam çok mutlu olacağını söyledi. Altay'ın geleceğine katkı verecek böyle bir organizasyonda olmaktan dolayı gururluyum. Altay olarak biz tutucu bir camiayız. Benim bütün gençliğim bu camiada geçti. Türkiye'nin önemli camialarında görev yaptım ama burası benim için çok farklı bir yer. Bu kulübe ben 15 yaşında girip 34 yaşında ayrıldım. Belki ilk kez bir teknik adam böyle bir tanıtıma katılıyor. Bu bakımdan kendimi şanslı hissediyorum" dedi.

İLK YIL HEDEF 80 MİLYON TL
Icrypex CEO'su Gökalp İçer, Altay Fan Token projesinden kulübe ilk yıl 80 milyon TL gelir sağlamayı hedeflediklerini belirtti. İçer, "191 milyon 400 bin adet tokenın 71 milyonu ilk yıl arz olacak. 23.7 milyon TL'lik ön satış ön görüyoruz. Önden topladığımız listelerde bunun çok üzerinde bir talep var. Gelecek hafta 44 milyon token 1 TL'den halka arz edilecek. Toplam ulaştığımız değerleme 18 ile 22 milyon Euro. İlk yıl minimum 80 milyon TL civarında bir gelir öngörüyoruz. Bunun yüzde 12.5 civarı planlama ve marketing için ayrılacak. Kalan rakam Altay'ın olacak" şeklinde konuştu.

Şu an Altay'ın forma kol sponsoru olduklarını belirten İçer, sponsorluğun ileride daha da gelişeceğini söyledi. İlk halka arza yoğun bir talep beklediklerini dile getiren İçer, ilk fan token projelerini Altay'la gerçekleştireceklerini belirtti. Başkan Özgür Ekmekçioğlu da Icrypex'le artık bir aile olduklarını, dijital mecrada her noktada birlikte ilerleyeceklerini dile getirip, "İleride Mustafa hocamız onay verirse futbolculara kripto parayla prim ödemesi yapabiliriz" dedi. Mustafa Denizli ise maç primlerinin kısa vadeli olduğunu söyleyip şampiyonluk primlerinin kriptoyla yapılabileceğini belirtti. Denizli'nin kendisi prim almadığı için bunun dışında olduğunu belirtmesi salonda gülüşmelere neden oldu. (DHA)

 
9 Eylül coşkusu Çiğli'yi sardı!
 
Dev zirve: Dünya İzmir'de buluştu... Soyer, İmamoğlu ve Ersoy ne mesaj verdi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe yeni bir sayfa açacak!
Ünal Karaman'la yollarını ayıran Göztepe, göreve getirdiği Sırp çalıştırıcı ...
Yasak bitti, Karşıyaka vitrini yeniledi!
Son 5 yıldır 2'nci Lig ve 3'üncü Lig'de altyapıdan çıkan oyuncuların yer ...
EFEFS Halil Umut Meler'i ağırladı
İlham Veren Kentin değerlerini, İlham Veren Kent ile buluşturan festivalin ...
 
Bucaspor 1928'de Doğantez sürprizi
Teknik Direktör Uğur Balcıoğlu ile yollarını ayıran Bucaspor 1928’de göreve ...
Ve Göztepe yeni hocasını resmen açıkladı
Süper Lig ekiplerinden Göztepe yeni teknik direktörünü resmen açıkladı.
Karşıyaka'ya Menemenspor'dan golcü
5 yıldır süren transfer yasağını kaldırıp toplamda 10 takviye yapan Karşıyaka, ...
 
Altınordu'ya Enis Destan morali
TFF 1'inci Lig'de ilk 3 maçında 2 yenilgi, 1 beraberlik alarak 1 puanla ...
İmzalar atıldı: Göztepe'ye Venezuelalı stoper
Göztepe, daha önce prensipte anlaşma sağladığı stoper Wilker Angel'i transferin ...
''Bana gelmem için yalvaranlar şimdi 'git' diyor!''
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Maaşımla alakalı neden bir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri