POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
7 Temmuz 2020 Salı - 14:06

Altınordu'da Efe Mustafa krizi!

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, 17 yaşındaki altyapı oyuncusu Efe Mustafa Çetin'in profesyonel sözleşme imzalamayı kabul etmediğini ve kulüpten ayrılmak istediğini; genç futbolcunun bu yüzden 1 yıl resmi müsabakalara çıkmamayı göze aldığını dile getirdi.

Altınordu da Efe Mustafa krizi!

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, 17 yaşındaki altyapı oyuncusu Efe Mustafa Çetin'in profesyonel sözleşme imzalamayı kabul etmediğini ve kulüpten ayrılmak istediğini; genç futbolcunun bu yüzden 1 yıl resmi müsabakalara çıkmamayı göze aldığını dile getirdi.

Başkan Özkan, geçen yıl profesyonel olmamaları nedeniyle Trabzonspor'a bedelsiz transfer olarak iki kulüp arasında krize neden olan Atakan Gündüz ve Salih Kavrazlı'da olduğu gibi Efe Mustafa ile de helalleşmediklerini açıkladı. Yazılı açıklamasında, "Yetti artık. Bu toplumun en önemli değerlerinden biri helalleşmektir" diyen Seyit Mehmet Özkan, "Bu topraklarda yaşayanlar önce namusu ve şerefi için yaşar, para sonra gelir" şeklinde konuştu. Özkan, 18 yaşından küçük olan Efe Mustafa'nın başka kulüpte oynayabilmesi için gereken muvafakatnameyi vermeyeceklerini ifade etti.

Efe Mustafa'nın babasının kendisini telefonla arayarak, "Geçen yıl Ravil'i, Burak'ı, Polat'ı ve Yiğit'i profesyonel yaparken bizi unuttunuz, biz size kırgınız, Altınordu'da devam etmeyeceğiz, hangi kulüple anlaşacağımız da belli değil, ne kadar istiyorsunuz?" sorunu yönelttiğini kaydeden başkan Özkan, şöyle konuştu:

"Bir babadan duyacağım en ağır söz. Tam 13 yıldır bu işin içindeyim, hiç bir babadan bir kuruş dahi istemedim. Babaya birileri öğretmişler. Öğreten veya araya giren önce bir menajer oluyor, kulüp kendini saklıyor, kulüp son aşamada sahne alıyor. Ben de, Efe henüz 17 yaşında, neden sabır göstermiyorsunuz baba bey? dedim. Onların milli forma giyme sayıları fazla idi ve çok göz önünde idiler. İşte şimdi sıra Efe Mustafa'ya geldi. 'Sen çocuğunu göndermeyebilirsin ama ben sporcumu vermem kardeşim' dedim."

11 YAŞINDA ALTINORDU'YA GELDİ

Efe Mustafa'nın 11 yaşında bir çocukken Aydın'dan Altınordu'ya geldiğini söyleyen başkan Seyit Mehmet Özkan şöyle devam etti:

"Tam 6 yıl Altınordu Futbol Akademisi bünyesinde delikanlı oldu. Ekmeğimizi yedi, suyumuzu içti. Bugüne kadar, 'Allah sizden razı olsun Mehmet Bey' diyen baba bey, şimdi bana kaç para istiyorsunuz, diyor. Arkasından hangi menajer ve hangi kulüp çıkacak, merakla bekliyoruz. Bu konuda kimseyle polemiğe girmem. Kimseden de bir şey istemiyorum. Allah'ın yardımı bana yeter. Sadece babalara yetti artık diyorum, helallik almadan gitmeniz doğru değildir, yapmayın, kesinlikle yapmayın, eğer bilseydiniz kesinlikle yapmazdınız diyorum. Büyük kulüplerimize diyeceğim ise, kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına yapmayın. Herkese, ailesine, şirketine, kulübüne helal lokma yedireceği onurlu bir yaşam diliyorum."

MUHAMMET TAHA'DAN 2.3 MİLYON TL

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, geçtiğimiz günlerde Trabzonspor'a transfer olan kaleci Muhammet Taha Tepe'den 2.3 milyon TL bonservis ücreti kazandıklarını açıkladı. Genç file bekçisiyle helalleşerek yolları ayırdıklarını söyleyen Özkan, "Muhammet Taha geçen yıl 18 yaşını bitirdi. Altınordu Futbol Akademisi’nden mezun oldu. Profesyonel sözleşme imzaladı. Bu sezon hazırlayıcı takımımız Niğde'ye gitti. Orada başarılı bir sezon geçirdi. Trabzonspor talip oldu, 2.3 milyon TL bonservis bedeli ödediler. İkinci satışından da pay aldık. Trabzonspor'a hayırlı olsun. Muhammet Taha, Sapanca'dan bize geldiğinde 12 yaşında bir çocuktu. Tam 7 yıl ekmeğimizi yedi, suyumuzu içti. Muhammet Taha ve babası helalleşerek gittiler. Allah yollarını açık etsin. Muhammet Taha’yı daima bizim bir evladımız olarak anacağım ve onun iyiliği için her zaman dua edeceğim" dedi. (DHA)

 
Havai fişek fabrikasının 2 sahibine gözaltı
 
Sosyal medyayı ayağa kaldıran olayda önemli gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe'nin kolu kanadı kırıldı!
Göztepe, kalan 4 maç öncesi hücumda en etkili silahlarını kaybetti.
Altay kritik maçtan 1 puan çıkardı
TFF 1. Lig’in 32. haftasında zirve mücadelesi veren ekiplerin karşılaşmasında ...
Süper Lig devleri Karşıyakalı Doğukan'ın peşinde
Doğukan İnci'nin Beşiktaş'tan sonra Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir'in ...
 
Göztepe'de flaş gelişme: Palut'un istifasına veto!
Süper Lig'de son 4 maçta galibiyete hasret kalan Göztepe'de teknik direktör ...
Sakatlanan yarış atlarına denizde terapi
Çeşme ilçesindeki harasında yarış atı yetiştiren Haşim Tınas (39), sakatlığı ...
Göztepe İstanbul'dan eli boş dönüyor: 2-1
Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy'de Göztepe'yi konuk etti. ...
 
Menemenspor'dan 4 gollü galibiyet
TFF 1'inci Lig’de 32’nci hafta mücadelesinde Ekol Göz Menemenspor, evinde ...
Altay kritik deplasmana çıkacak
TFF 1'inci Lig'de hafta içinde evinde Osmanlıspor'u 3-0 yenmesine rağmen ...
Karşıyaka'da Tugay ve Karace buluştu
Karşıyaka'da ağustos ayının sonunda yapılması beklenen olağan genel kurul ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri