POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
13 Mayıs 2019 Pazartesi - 13:15

Altınordu'da tarihi başarıya son adım!

Boluspor'u 3-0 mağlup ederek 5. sıraya yükselen Altınordu, son hafta maçında deplasmanda iddiası bulunmayan Giresunspor'u da yenmesi halinde diğer sonuçlara bakılmaksızın tarihinde ilk kez Play-Off oynamaya hak kazanacak.

Altınordu da tarihi başarıya son adım!

Spor Toto 1. Lig'de evinde Boluspor'u 3-0 mağlup ederek 5. sıraya yükselen Altınordu, son hafta maçında deplasmanda iddiası bulunmayan Giresunspor'u da yenmesi halinde diğer sonuçlara bakılmaksızın tarihinde ilk kez Play-Off oynamaya hak kazanacak. İzmir ekibi aynı zamanda Giresunspor'a karşı tarihindeki ilk galibiyetini elde edecek. Rakibiyle şimdiye kadar 11 kez karşılaşan Altınordu, 7 kez sahadan beraberlikle ayrılırken, 4 müsabakayı kaybetti. Sırasıyla Afjet Afyonspor, Altay ve Adanaspor'un ardından Boluspor'u dize getiren kırmızı-lacivertliler, bu sezon ilk kez 4'te 4 yaptı. 

Gençlerbirliği ve Abalı Denizlispor'un Süper Lig'e yükseldiği, Hatayspor ve Osmanlıspor'un ilk 6'yı garantilediği 1. Lig'de, Altınordu; Play-Off için ayrılan son iki biletten birini kapmaya çalışacak. İzmir ekibi Süper Lig umudunu sürdürmek için Gazişehir Gaziantep ve Adana Demirspor'la yarış verecek. Altınordu ligde 57 puanla 5. sırada, Gaziantep Gazişehir 56 puanla 6. basamakta, Adana Demirspor ise 55 puanla 7. sırada yer alıyor. Bu hafta oynanacak Giresunspor-Altınordu, Gençlerbirliği-Adana Demirspor ve Kardemir Karabükspor-Gazişehir Gaziantep maçları sonunda Süper Lig'in son adayları netleşecek.

Altınordu deplasmanda Giresunspor'u dize getirmesi durumunda Play-Off yarı finalde Osmanlıspor'la eşleşecek. İzmir ekibi Giresunspor'la berabere kalması halinde ilk 6 şansını tehlikeye sokacak. Bu durumda Altınordu'nun takipçileri Gazişehir'e ve ikili averajda gerisinde olduğu Adana Demirspor'a Play-Off biletini kaptırma ihtimalleri ortaya çıkacak. Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, "Boluspor galibiyeti önemliydi. Son haftaya ilk 6 içinde giriyoruz. Hedefimiz son maçı da kazanıp Play-Off içerisinde olmak. Daha sonra Süper Lig hedefimiz Play-Off'ta oynanacak 3 maça bağlı. Futbolcuları kutluyorum" dedi.

Başkan dopingi yaradı
Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Boluspor maçı öncesi Selçuk'taki İsmet Orhunbilge Tesisleri'nde yapılan son antrenmanı ziyaret ederek futbolculara moral verdi. Zamanının büyük bölümünü altyapı oyuncularıyla geçiren, A takımla ise nadiren bir araya gelen Başkan Özkan, Play-Off yarışındaki kırmızı-lacivertli ekibe inanç ve özgüven aşıladı. Bu ziyaretin ardından motivasyonu artan Altınordu, Boluspor'u rahat bir oyunla geçerek son haftaya avantajlı girdi. Futbol kamuoyunda, "Süper Lig'i istemiyor" yorumları yapılan Başkan Seyit Mehmet Özkan, Play-Off'a kalınması halinde İzmir ekibini özel primle ödüllendirecek.

Felsefe Kardeşliği coşkusu
Altınordu'nun Fair-Play'in evrensel ilkelerini benimseyen kulüpleri bir araya getirdiği Felsefe Kardeşliği 2. Futbol Turnuvası, Türkiye'nin dört bir yanından gelen 88 takımla yapıldı. İsmet Orhunbilge Tesisleri'nde tam 1300 çocuk, 316 maç yaparken, fileleri 831 kez sarstı ve mutluluğun en güzel görüntülerini objektiflere verdi. 2007 doğumlularda Denizli Altınhoroz, 2008'de Genç Özgürspor, 2009'da Kuzeyordu, 2010'da ise Kaplıkaya Kültürspor şampiyonluk kupalarını aldı. Anneler Günü dolayısıyla kupaları kadın veliler takdim etti. (DHA)

 
Başkan Gümrükçü'ye 'meslektaş' desteği
 
İmamoğlu'dan 'Daha güzel olacak' yorumu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şampiyon Menemen'de Suat Kaya şoku!
Menemen Belediyespor'da şok gelişme yaşandı. Sarı-lacivertlilerde 3 sezondur ...
Altınordu'dan 3 gollü kritik galibiyet
Altınordu, 33. hafta mücadelesinde konuk ettiği iddiasız Boluspor’u ilk ...
Pınar Karşıyaka yine play-off göremedi
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu Anadolu Efes maçıyla ...
 
Pistlerin yeni yıldızı İzmirli Semanur
Kemalpaşa ilçesindeki Lütfü Ürkmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel ...
İzmirspor barajı geçti, kurtuldu!
İzmir Süper Amatör Lig ekibi Özçamdibispor'la Play-Out maçına çıkan İzmirspor, ...
Karşıyaka rövanşa bileniyor
Karşıyaka, 15 Mayıs Çarşamba günü oynayacağı rövanşta tüm hesaplarını final için yapıyor.
 
Göz-Göz'ü endişe sardı!
Göztepe, bitime 2 hafta kala kümede kalma yolunda camiayı endişelendirdi.
Göztepe 3 kez geriye düştüğü maçta pes etmedi 1 puan aldı
Spor Toto Süper Lig'de Göztepe 3 kez geriye düştüğü maçta Demir Grup Sivasspor ...
Şampiyon sıkıntıda... Kongre çıkmazı ve prim isyanı!
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta tarihinde ilk kez şampiyon olarak 1'inci ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri