POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
7 Mart 2018 Çarşamba - 11:54

Altınordu'nun gençlerinden anlamlı 8 Mart mesaisi: Onlar çalıştı...

Türkiye'nin altyapısıyla dikkati çeken kulüplerinden biri olan Altınordu'nun genç futbolcuları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tesislerde çalışan kadınların bir günlük mesaisine yardımcı oldu. Kirli çamaşırları toplayıp çamaşırhaneye götüren gençler, daha sonra mıntıka temizliği yaptı.

Altınordu nun gençlerinden anlamlı 8 Mart mesaisi: Onlar çalıştı...

Türkiye'nin altyapısıyla dikkati çeken kulüplerinden biri olan Altınordu'nun genç futbolcuları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tesislerde çalışan kadınların bir günlük mesaisine yardımcı oldu.

Kulübün Torbalı ilçesinde bulunan tesislerinde futbolun yanı sıra gördükleri eğitim ve sosyal çalışmalarıyla gündeme gelen Altınordu'nun genç yetenekleri, bu sefer de tesiste çalışan kadınlar için kolları sıvadı. 

Son zamanlarda İtalya Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Roma'daki başarılı performansı ve attığı gollerle adını sıkça duyuran Cengiz Ünder ve Almanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Freiburg'da forma giyen Çağlar Söyüncü'nün de yetiştiği Altınordu altyapısındaki gençler, işe ilk olarak odalarından başladı. 

Odalarındaki yatakları toplayan 15 yaş altı takımı oyuncuları, yerlere paspas çekti, lavaboları temizledi. Ardından camlara el atan gençlere ise yine kadınlar öncülük etti. Bu esnada işlerini hakkıyla yapan genç yetenekler, çalışan "abla"larından "aferin" aldı. 

Öğle yemeği vaktinin yaklaşmasıyla mutfağa giren geleceğin Cengiz Ünderleri patates soydu, soğan doğradı. Oyuncuların, soğan doğrarken gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. 

Gençlerin, bu işleri yaparken aralarında eğlenceli sohbetler de eksik olmadı. Masaların düzenini ayarlayan, ekmek ve su dağıtımını da yapan gençler, daha sonra yemek servisine geçti.

"Abla", "Tezye" dedikleri kadınlara tek tek servis yapan Altınordu ekibinin gençleri, yemekten sonra bulaşıkları da yıkadı. 

Kirli çamaşırları toplayıp çamaşırhaneye götüren gençler, daha sonra mıntıka temizliği yaptı.

Son olarak kadınlarla yeşil sahaya çıkan genç futbolcular, buradaki hünerlerini "abla"larıyla paylaştı. Eğlenceli dakikaların yaşandığı sahada kadınlar ısınma hareketleri yaptı, kaleye geçen genç yeteneklere penaltıdan gol attı. 

Kadınlar ve genç futbolcular, günü hatıra fotoğrafı çekerek noktaladı.

"Onlar görünmeyen kahramanlar"
Altınordu 14, 15 ve 16 yaş altı takımlarının forvet antrenörü Hakan Kayalar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Altınordu'nun farkındalık eğitiminin önemine dikkati çekti. 

Zaman zaman genç oyunculara bu kapsamda eğitimler verdiklerini aktaran Kayalar, "Bugün de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla eğitimimizi buna yöneltik. Sahada göstermiş olduğumuz başarıların arkasında görünmeyen kahramanlarımız var. Onlar da tesislerde çalışan kadınlarımız. Bizler de bugün oyuncularımızdan onlara yardımcı olmalarını istedik." diye konuştu. 

"Sadece bugün değil arada yardımcı oluyorlar"
Altınordu Futbol Okulunun aşçısı Dilek Altun, genç futbolcularla aile gibi olduklarını, gençlerin kendilerini ablaları, teyzeleri gibi gördüğünü anlattı.

Altun, "Sağ olsun çocuklarımız sadece bugüne özel değil arada gelip yardımcı oluyorlar. Bu, bazen boş vakitlerinde, bazen de hocalarının özel izniyle oluyor." ifadelerini kullandı.

Altınordu 16 Yaş Altı Takımı'nın oyuncusu Polat Abay ise patates soyarken yaptığı konuşmada, tesiste futbolun yanı sıra eğitim ve öğretim de gördüklerini ifade etti. Tesisteki ortamın samimiyetine vurgu yapan Abay, bu ailenin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Polat Abay'ın takım arkadaşı Ömer İmamoğlu ve 15 yaş altı takımı oyuncusu Muhammed Demirci ise Türkiye'deki en iyi altyapılardan birinde forma giydikleri için duydukları mutluluğu dile getirdi. 

Aldıkları eğitimin hakkını vermek için çalıştıklarını kaydeden Muhammed Demirci, "Buradaki çalışan kadınlar bizim annemiz gibidir. Onların şahsında tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz." diye konuştu. (AA)

 
Sözcü Kalın: Erken seçim söz konusu değil
 
CHP’de o ilçe için iki bomba iddia: İmza hareketi ve kayyum!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in gururu Şevval İrlanda yolcusu!
Folkart’ın desteklediği özel sporcu 18 yaşındaki Şevval Tekin, Danimarka’daki ...
Yanal'dan Buca mesajları: Süper Lig sınıfta kaldı!
Ersun Yanal doğduğu topraklarda Buca’da Türk ve dünya futbolunu değerlendirdi. ...
Astori'nin otopsi raporu açıklandı
Serie A ekiplerinden Fiorentina'nın takım kaptanı Davide Astori'nin, kalbinin ...
 
Pınar Karşıyaka turu İzmir'e bıraktı!
FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Pınar Karşıyaka, 19 sayı ...
Altay'da hesap zamanı
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta averajla liderlik koltuğunda oturan Altay ...
Altınordulu forvetler altın çağını yaşıyor
Spor Toto 1'nci Lig'de Play-Off hattında yer alan Altınordu'nun forvetleri ...
 
Bucaspor'u gençleri taşıyor
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta üst üste Mersin İdmanyurdu ve İnegölspor ...
Karşıyaka'da sorun çözüldü
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta bir yandan düşme hattından kurtulmaya çalışan ...
Göztepe teselli buldu
Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Medipol Başakşehir'e 2-0 yenilerek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri