POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
17 Ekim 2019 Perşembe - 18:32

Antalya sularından İzmir'e ateş düştü!

Antalya'nın Kaş ilçesinde, jandarma su altı kurtarma ekibinin derin dalış eğitiminde rahatsızlanan 4 askerden Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mesut Akmeşe (37), şehit oldu. Şehidin acı haberi Dikili'de baba evine ulaştı.

Antalya sularından İzmir e ateş düştü!

Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) personelinin Kaş ilçesi Hidayet Koyu'nda saat 11.30 sıralarındaki derin dalış eğitimine katılan 8 askeri personelden 4'ü, bilinmeyen nedenle rahatsızlandı. Baygınlık geçiren askerler için 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istendi. Gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği askerler, ambulanslarla Kaş Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak askerlerden Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mesut Akmeşe, doktorların tüm müdahalesine karşın şehit oldu. Diğer 3 asker ise tedbir amacıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Şehit Akmeşe'nin cenazesi, otopsi yapılmak üzere hava ambulansıyla Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bu arada, cumhuriyet savcılığı, polis, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerinde inceleme başlattı.

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mesut Akmeşe'nin acı haberi memleketi Dikili'ye ulaştı. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Çok sayıda vatandaş da taziye için evin önünde toplandı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Antalya Valiliği, olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'na (JÖAK) bağlı Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı sualtı timleri tarafından Kaş ilçesi Yarımada Halk Plajı'nın olduğu bölgede yapılan dalış eğitimi sırasında 4 askerin rahatsızlandığı belirtildi. Askerlerden Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mesut Akmeşe'nin kalbinin durduğu, kaldırıldığı Kaş Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere karşın saat 13.30 sıralarında şehit olduğu ifade edildi.

KÖYLÜLER TAZİYELERİNİ İLETTİ
Antalya’nın Kaş ilçesinde, su altı dalış eğitimi aldığı sırada fenalaşan ve kalbi duran, kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalesine rağmen şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mesut Akmeşe’nin, İzmir’in Dikili ilçesine bağlı kırsal Demirtaş Mahallesi’ndeki baba evine Türk bayrağı asıldı. Eve gelen köylüler, acılı baba Kerim Akmeşe ile ağabey Yakup Akmeşe’ye, taziye dileklerini iletti. Demirtaş Mahallesi Camisi’nin minaresine de, Türk bayrağı asıldı. Şehidin, Ankara’da yaşayan eşi ve 8 yaşındaki kızının da, acı haberi alıp uçakla İzmir’e geldikleri, ilerleyen saatlerde Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yapacakları bildirildi.

‘İŞİNİ ÇOK SEVERDİ’
Acılı ağabey Yakup Akmeşe, tarlada zeytin toplarken haberi aldıklarını belirterek, “Köyümüzün muhtarı aradı. ‘Kaymakam geliyor, siz de gelin’ dedi. Ana yolda, jandarma ekiplerinin aracını gördük, o zaman kötü bir şey olduğunu tahmin ettim. Hiç beklemediğimiz bir olaydı, acımız büyük, anlatılması mümkün değil. İnsan ne söyleyeceğini bilemiyor Başka şehitlere üzülüp, acı çekiyorduk ama ateş bizim ocağımıza düştüğü an, olayın ne kadar acı bir şey olduğunu anlıyoruz. Allah, kimsenin başına vermesin. İşini çok severdi, hep en önden giden, kendinden çok başkalarını düşünen, pırlanta gibi bir insandı. Biz birsek, o bin idi. Vatan sağ olsun” dedi.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK
Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mesut Akmeşe’nin cenazesinin, yarın Dikili Merkez Camisi’nde, öğle vaktinde yapılacak törenin ardından, Demirtaş Mahallesi Mezarlığı’na toprağa verilecek bekleniyor. (DHA)

 
Birgül'ün eski sevgilisi tarafından vurulma anı kamerada!
 
HDP İzmir önünde 'açıklama' gerginliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Birgül'ün eski sevgilisi tarafından vurulma anı kamerada!
Konak ilçesinde İrfan Çengel'in güzellik salonu işleten eski sevgilisi ...
Hastanedeki jiletli dehşette ilk ifade: Uyuşturucu kullanmış!
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ...
Korkutan anlar: Boğazı kesilen doktorun annesi açıklama sırasında fenalaştı
Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ...
 
Kırbiç ailesinin acı kaybı
İzmir basınının ikiz kardeşleri, Dikili Basın Danışmanı Yusuf Kırbiç ve ...
İzmir'de kaçak yakıt baskını!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, ...
E- kitap okumak isterken dolandırıldı
İzmir'de e-kitap okumak için bir internet sitesinden cep telefonuna dosya ...
 
O mahalle diken üstünde! Korkunç iddia: Zehir kullanma yaşı 10'a düştü!
İzmir’in Konak ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi’nde yaşayanlar bölgede ...
İzmir sularında bitmeyen dram!
İzmir'in Çeşme ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan ...
Üniversiteli Kardelen'in organları 4 kişiye can oldu
Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), öğrencisi olduğu üniversitenin bahçesinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri