POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
11 Şubat 2019 Pazartesi - 09:40

Antika Pazarı’nda vintage akımı!

Konak’ta her pazar kurulan Antika ve Koleksiyon Pazarı’nın yeni gözdesi 'vintage' olarak adlandırılan eski moda giysiler oldu. Son dönemde oldukça popüler olan vintage giysileri uygun fiyatlı temin etmek isteyen gençler Antika ve Koleksiyon Pazarı’na yoğun ilgi gösteriyor.

Antika Pazarı’nda vintage akımı!

İzmir'in Konak İlçesi, Ege Mahallesi’nde 4 bin metrekare alan üzerinde her pazar açılan Antika ve Koleksiyon Pazarı, İzmirlilerden yoğun ilgi görüyor. Antika ürünlerden saatlere, giysiden ev eşyasına, kitaplardan elektronik ürünlere kadar akla gelecek her şeyin bulunabileceği pazar, antika tutkunları, ikinci el meraklıları ve alışveriş yapmak isteyen vatandaşların ortak noktalarından biri haline geldi. Öte yandan ailesiyle birlikte farklı bir pazar günü geçirmek isteyen vatandaşlar da burayı ziyaret ediyor.

VINTAGE GİYSİLER GENÇLERİN İLGİ ODAĞI

Antika ve Koleksiyon Pazarı’nda son dönemde oldukça popüler olan vintage giysiler ise gençlerin ilgi odağı. Vintage kıyafet akımına ayak uyduran gençler, pazarda 1 TL’ye gömlek, 100 TL’ye ayakkabı bulabiliyor. Antika ve Koleksiyon Pazarı’na ilk kez geldiğini söyleyen Beyza Balta "Burada eski dönemleri yansıtan çok güzel ürünler var. Hem de fiyatları oldukça hesaplı. Arkadaşımla beraber bugün oduncu gömleği, çanta, kitap ve rozet aldım ve hepsi için toplam 20 TL ödedim" dedi. Pazarda ilgisini en çok antika kupaların çektiğini dile getiren Cemre Öz, "Buraya ikinci gelişim ve geçen hafta geldiğimde çok fazla şey almıştım. Fiyatların daha uygun olması için erken saatte gelmek gerekiyormuş ama ben Aydın’dan geldiğim için biraz gecikiyorum. Pazarda eski antika kupalar, eski saatler çok ilgimi çekiyor. Aynı zamanda bizim için güzel bir pazar aktivitesi oluyor" dedi.

OSMANLI VE TÜRK PARALARI DA İLGİ GÖRÜYOR

Antika ve Koleksiyon Pazarı’nda Türk ve Osmanlı paralarını içeren koleksiyon sergileyen Halil Kara, "Önce hobi olarak başladı, daha sonra satın alarak koleksiyonu geliştirdim. Türkiye’ye ait kullanılmış bütün paralar var ve Osmanlı döneminde kullanılan altın, gümüş, bronz paralar da mevcut. Özellikle 40 yaşını aşkın kişiler bu paraları gördüğünde duygulanıyorlar ancak gençler de ilgi gösterip satın alıyor. Gençlerin de para koleksiyonu yapmasının iyi bir alışkanlık olduğunu düşünüyorum. 10 yaşındaki bir çocuk bile alabiliyor. Pul merakı fazla kalmadı ama para merakı hala var. Fiyatları ise 1 TL ile 150 TL arasında değişiyor. Özel günlerde basılan paraların değeri ise daha fazla. Paraların dışında eski döneme ait saatlerin de satışını yapıyoruz. Saatlerin fiyatları ise 20 TL ile 150 TL arasında değişiyor. Bu saatler şuanda oldukça popüler, aynı modellerin yeni üretimleri de var" dedi.

'HER PAZAR GELİYORUZ'

Antika ve Koleksiyon Pazarı için Manisa’dan geldiğini söyleyen Barış Yüksel, "Neredeyse her pazar eşimle birlikte geliyoruz. Ev için ihtiyacımız olan ne varsa burada bulabiliyoruz. Şu anda led ışıklar aramak için geldik. Burada bulduklarımızın aynıları internette de var ancak fiyatları çok yüksek. Bizim için burası keşfedilecek bir yer gibi" diye konuştu. (DHA)

 
61. Grammy Ödülleri sahiplerini buldu
 
Konak’ta halk oyunları şöleni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hava tahmin raporu: İzmir'de yine sağanak hafta
Kentte yeni haftada sağanak yağışlar etkili olacak. İzmir'de 5 günlük ...
Başbuğ: Kozmik Oda'yı bugün olsa yine açardım
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ: "Biz Kozmik Oda'yı açmasaydık, ...
Büyükşehir'de 6 bin 500 işçinin gözü TİS'te: 40'tan fazla maddede...
Büyükşehir Belediye şirketlerinden İZELMAN'da çalışan ve DİSK Genel-İş ...
 
20 metrelik ağaç arabanın üzerine devrildi
Ödemiş ilçesinde okul bahçesindeki çam ağacı otomobilin üzerine devrildi.
Ödemiş'te 23'üncü 'Deve Güreşleri' yapıldı
İzmir'in Ödemiş ilçesi kırsal Konaklı Mahallesi'nde, belediyenin desteğiyle ...
Akü takviyesi yapmak isterken otomobilini yaktı
İzmir'in Tire ilçesinde, akü takviyesi yapılmak istenen otomobil, bir ...
 
İzmir'de mahkum yakınlarından 'af' eylemi
İzmir Konak Meydanı'nda toplanan mahkum yakınları, af çıkarılmasını talep ...
Arkeologlar ve gazeteciler İzmir'de buluştu
Bornova ilçesinde bulunan Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde, Türkiye’nin ...
Komşuda 5.2 büyüklüğünde deprem
İran'ın güneyinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Birleşik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri