POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Aziz Yıldırım'dan adaylık açıklaması
Aziz Yıldırım'dan adaylık açıklaması
ÖSYM, ALES sonuçlarını açıkladı
ÖSYM, ALES sonuçlarını açıkladı
Müzisyen Kalben gözaltına alındı
Müzisyen Kalben gözaltına alındı
Özel'den tepki çeken isimle fotoğrafa açıklama!
Özel'den tepki çeken isimle fotoğrafa açıklama!
26 Ekim 2021 Salı - 10:20

Askeri lise sınav sorularının örgüt tarafından verildiğini itiraf ettiler

İzmir'de geçen hafta FETÖ/PDY’nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik düzenlenen, 142 kişinin gözaltına alındığı operasyonda yakalandıktan sonra 'faydalı itirafçılık' yapan 3 şüpheli, örgütün, askeri lise sınavlarından önce soruları kendilerine verdiklerini, bu sayede derece yaptıklarını söyledi.

Askeri lise sınav sorularının örgüt tarafından verildiğini itiraf ettiler

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, İzmir merkezli 41 ilde FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen hafta 1'i albay, 1'i binbaşı, 1'i yüzbaşı, 3'ü üsteğmen, 1'i teğmen, 30'u astsubay, 11'i uzman çavuş rütbesinde, 3'ü Deniz Kuvvetleri, 1'i Sahil Güvenlik, 15'ı Kara Kuvvetleri, 13'ü Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına, 16'sı Jandarma Genel Komutanlığı'na mensup 33'ü muvazzaf, 48 asker, 110'u darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 158 şüpheli hakkında gözaltı karar verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terör Mücadele Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 19 Ekim'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 142 şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 7 şüphelinin gözaltı kararı sağlık durumları, 1 diğerinin ise mükerrer soruşturma nedeniyle iptal edildi. 5 kişi de sonradan değişen delil durumu nedeniyle kolluk biriminden serbest bırakıldı. 40 kişi ise 'faydalı itirafçılık' dolayısıyla kolluk biriminden serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 89 şüpheli, tutuklama istemiyle adliyeye sevk edildi. Sulh ceza Hakimliği’ne çıkarılan şüphelilerden 82’si tutuklandı. Diğer 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İfadesi alınabilen şüphelilere göre, itirafçı oranı yüzde 39 olarak kayıtlara geçti. Tamamı yurt dışında olan 16 firari şüphelinin yakalaması için ise çalışmaların sürdüğü bildirildi.

'SORULARI EL YAZISI İLE YAZILMIŞ ŞEKİLDE VERDİLER'

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve 'faydalı itirafçı' olan bazı şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. Askeri lise sınavından bir gün önce sınavda çıkacak olan bazı soruların kendilerine 'el yazısı' ile yazılmış şekilde verildiğini söyleyen B.Ö., örgütle bağını kesmek istedikten sonra okuldaki başarı puanının düşürüldüğünü ve attığı tweet yüzünden idari işlem uygulanıp en yüksek ceza verildiğini söyledi. B.Ö., "Bir gün önce verilen kağıtta yazılan soruları 6- 7 kere tekrar ettikten sonra sınava girip örgüt evinde kalan diğer arkadaşlarla birlikte başarılı olduk. Mülakatlar için özel hazırlandık. Örgüt üyeleri, örnek mülakat provaları yaptılar. Okula başladıktan sonra örgüt ile bağını kesmek istediğimde, 'Şefkat tokadı' olarak dile getirdikleri söylemi uygulamaya başladılar. Okuldaki başarı puanım düşürüldü. Örgütle bağımı koparmak istediğimi belirttikten hemen sonra 6 ay önce attığı tweet yüzünden hakkımda idari işlem uygulandı ve en yüksek sınırdan ceza verildi" diye konuştu.

'MÜDÜR YARDIMCISI ÖRGÜT EVİNE GÖTÜRDÜ'

İtirafçılardan askeri okuldan ilişiği kesilen öğrencilerden E.C.K., 7’nci sınıfa giderken Buca Gediz Anafen Dershanesi'nin müdür yardımcısı tarafından örgüt evine götürüldüklerini söyledi. E.C.K'nin, "Gediz Anafen Dershanesi'nde 7’nci sınıfın ortalarında dershanenin müdür yardımcısı, asker olmak istediğimi öğrendikten 2 ay sonra benim ile birlikte 5 arkadaşımız örgüt evine götürdü. Örgüt evinde askeri lise sınavı öncesinde deneme soruları çözdük. Sınavda da bu soruların benzerleri çıktı. Ben de arkadaşlarım da sınavı dereceyle kazandı" dediği belirtildi.

'DENEMELERİN BİREBİR AYNISI SORULAR ÇIKTI'

Askeri lise sınavında çıkan soruların birebir aynılarının kendilerine 1 ay önce deneme olarak verildiğini belirten H.B.B. ise ifadesinde şunları söyledi:

"Sınavdan 1 ay önce örgüt evinde diğer 2 arkadaşımla birlikte kalırken test kitapçığı ve yaprak test şeklinde bulunan deneme sınavları çözdürüyorlardı. 1 ay bu şekilde devam etti. Sınava girdiğimde 15-20 sorunun, bize çözdürülen denemelerin birebir aynısı olduğunu fark ettim. Sınavdan sonra bunu neden yaptıklarını sorduğumda, kazanmam için soruların bir kısmını bu şekilde verildiğini söylediler." (DHA)

 
Ata'nın fotoğrafları Gaziemir'de!
 
Beydağ'da kestane festivali şöleni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pençe Yıldırım harekat bölgesinden acı haber!
MSB, Pençe Yıldırım harekat bölgesinde, el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması ...
Ve vergi paketi yürürlüğe girdi!
Toplumun bir çok kesimini yakından ilgilendiren Vergi Paketi düzenemesi ...
İzmir'de FETÖ operasyonu: 12 gözaltı
FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmada, 'ByLock' kullandığı tespit ...
 
Meclis üyesinin çarptığı motosikletli hayatını kaybetti
Menderes ilçesinde otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti.
Korkunç kaza! Araca çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
İzmir'in Balçova ilçesinde hafif ticari aracın ağaca çarpması sonucu sürücü ...
'Böcekli' kopya girişimi: 24 gözaltı!
Malatya'da ehliyet sınavına üzerlerinde kamera ve 'böcek' adı verilen ...
 
Hesap kavgası: Düğün eğlencesi kana bulandı!
İzmir'de evlenen bir çiftin arkadaşlarıyla birlikte eğlenmeye gittikleri ...
HSK'dan 'yargı bağımsızlığı' vurgusu
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), tüm resmi ve özel kurum ve kuruluşlar ...
Son rakamlar açıklandı: İzmir'de trafiğe kayıtlı kaç araç var?
TÜİK verilerine göre, 2021 Eylül ayı sonu itibarıyla İzmir'de trafiğe ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri