POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
25 Kasım 2020 Çarşamba - 11:35

Avukatı yol haritasını anlattı... Tutuklanan Başkan Aksoy ne mesaj verdi?

Menemen Belediye Başkanı Aksoy’un avukatı, tutuklanma sonrasında geride kalan ve yaşanacak sürece dair bilgiler verdi. Ayrıca Başkan Aksoy’un, “Ben haram yemedim. Vicdanen çok rahatım. Başım dik. Çiğ yemedim midem ağrımaz. Kamu zararını ben tazmin ettirmeye çalıştım ve tazmin ettirdim” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Avukatı yol haritasını anlattı... Tutuklanan Başkan Aksoy ne mesaj verdi?

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanarak cezaevine gönderilmesi sonrasında gözler işleyecek sürece çevrildi. Belediye Başkanı Aksoy’un avukatı gelişmelerle ilgili bilgi verirken öncelik olarak tutuksuz yargılanma için itiraz edileceğini aktardı.

Belediye Başkanı Aksoy’un görevine dönüp dönmeyeceği konusunda açıklama yapılırken, şu an sadece ‘zimmet’ suçlaması yöneltildiği belirtildi.

Başkan Aksoy’un süreç içinde, “Ben haram yemedim. Vicdanen çok rahatım. Başım dik. Çiğ yemedim midem ağrımaz. Kamu zararını ben tazmin ettirmeye çalıştım ve tazmin ettirdim” ifadelerini kullandığı da aktarıldı.  

İşte avukatın açıklamaları:

ÖNCELİK TUTUKSUZ YARGILANMAYI SAĞLAMAK İÇİN İTİRAZ!
7 günlük süreçte itiraz hakkımız var. Onu kullanacağız. Üst mahkeme itirazlarımızı kabul ederse Serdar Aksoy tahliye olur. Tutuksuz yargılanır. Bu itirazlarımız öncesinde ya da sonrasında savcı iddianamesini hazırlayıp ağır ceza mahkemesine gönderecek. Ağır ceza mahkemesi tensip yapacak. Tutukluluğu inceleyecek, yargılamaya başlayacak. Biz mahkemelerin vermiş olduğu kararlara saygılıyız. Saygılı olmakla beraber yasaların bize vermiş olduğu birtakım haklar var. İtiraz hakkımızı kullanacağız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi’nin değişik kararlarında diyor ki; tutukluluk en son düşünülmesi gereken tedbir kararıdır!

ERTAN AVKIRAN ÖRNEĞİ!
Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran tutuklandı, 18 ay tutuklu kaldı, tahliye oldu, 12 yıl sonra beraat etti. Şimdi şunu soruyorum; Ertan Avkıran’ın onurunu, gururunu, belediye başkanlığını o hakim, o savcı nasıl geri verecek? Hızlı ve adil bir yargılama olsun diyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ayrıca şunu diyor; bu kişi senin elinin altında mı? Elinin altında. Devletin gücü var mı? Var. O zaman sen en son, karar kesinleşince bu adamı alıp içeriye atabilirsin. Bir de, Menemen halkının iradesine ipotek koyuyorsunuz. Bu seçilmiş bir başkan. Menemen halkı, ‘beni Serdar yönetsin’ diyor. Sen bu halkın iradesine niye karşı çıkıyorsun? Ben seni aldım! Neden? Oradaki kişilerin konuşmalarının doğru olduğunu düşünüyorum. Masumiyet karinesi denen bir olay var. Buna göre; kişi hüküm giyene kadar, kesinleşene kadar masumdur.

‘PARDON’ BİZİ TATMİN ETMİYOR!
Serdar Aksoy Menemen Belediye Başkanı… Devlet istediği an Serdar Aksoy’u hapse atabilir mi? Atabilir, gücü var. İleride beraat ederse bu adamın haklarını ve onurunu nasıl iade edeceksiniz? Belirli yerlerde olan, özellikle seçilmiş belediye başkanı olan kişilerde çok dikkat etmek zorundasınız. Sonucunda bu insanların onuru, gurur ve iade edilecek bir şey var. Ertan Avkıran’ın ailesi, çevresi, arkadaşları mağdur oldu. Ama 12 yıl sonra ‘pardon, biz yanlış yapmışız’ dediler. Bu pardon bizi tatmin etmiyor! Mahkemelerin verdiği karara saygılıyım ama hakimlerin en azından bizim düşündüğümüz konuları düşünmesi gerektiği düşüncesindeyim.

BAŞKANLIĞA GERİ DÖNEBİLECEK Mİ?
İçişleri Bakanlığı, Serdar Bey’i görevden alabilir. Serdar Bey istifa edebilir. Ama her şeyin öncesinde şu var; devletin gücüne kimse erişemez. Her an içeri alma, tutuklama hakkı varsa devletin önce özgürlükleri düşünmesi gerekir. Masumiyet karinesi… Serdar Bey yarın bu olaylardan beraat ederse ne yapacak savcı ve hakim? O yastığa nasıl baş koyacaklar? Tutuksuz yargılanırsa belediye başkanlığı devam eder. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın yetkisi var; müfettişle soruşturma açabilir. ‘Ben seni görevden aldım, uzaklaştırdım’ diyebilir. O başka bir olay. Onun gerçekleşeceği inancında değilim. Kayyum atanamaz. Çünkü terör suçu değil.

ŞU AN TEK SUÇLAMA ZİMMET!
Şu anda bir tane suçlama var; zimmet suçu… Hurdalıktan satılan mallar.  Ceza alacağını düşünmüyorum. Elimdeki veriler ve değerlendirmelerle ceza alacağını düşünmüyorum açıkçası. Zimmet suçunda tarif edilen şudur; bir malın kişiye teslim edilmesi gerekir. Serdar Bey’e teslim edilmiş bir hurda var mı? Yok. Kaldı ki, Serdar Bey iç denetim yaptırmış. 18 aracın kayıp olduğunu tespit etmiş ve soruşturmasına devam etmiş. Pandemi nedeniyle üstüne çok gidememiş ama bir müfettiş atamış. Sonuç olarak kamu zararı kapatılmış. Belediye başkanının görevi nedir? Belediye başkanı 5 yıllık sürede belediyeyi yönetir. Kişilere görev verir, bunların yapılmasını ister. Belediye başkanının gidip hurdalığın başında durup, ‘ne yapıyorsunuz?’ deme görevi yoktur. Adam soruşturmasını başlatmış, iç denetim yapmış. Daha ne yapması gerekiyor? Adamları falakaya mı çeksin? Belediye içinde suç işleyen kişiler varsa bunları cezalandırmak Serdar Aksoy’un görevi değil ki, bu görev mahkemelerin. Kaldı ki, adam bu olaylardan sonra birtakım kişilerin yerini değiştirmiş. Onun dışında barkoda geçmek istemiş. Onun sebebini de açıkladı. ‘Ben seçildiğimde hiçbir şeyin yeri yerinde değildi. Barkod yaparak her türlü malı belirleyip, insanlara zimmetlemek istedim, kaybolmasın diye. 171 tane gayrimenkulümüzün kimin elinde olduğu belli değildi, davalar açarak, başka şekillerde, idari yollardan bunları belediyeye tekrar kazandırdım’ diyor. Bu adam belediyeye bunları kazandırıyorsa Serdar Aksoy’a ‘sen hırsızlık yaptın’ mı diyeceğiz? Adam 171 tane gayrimenkul kazandırmış, daha ne yapsın? Barkod sistemiyle bunları kayıt altına almış, daha ne yapsın?

DON KİŞOT GİBİ YEL DEĞİRMENLERİNE SALDIRMIŞ!
Serdar Aksoy’un bir lafı var; ‘Ben 171 gayrimenkulü geri aldığımda, 171 tane düşman kazandım’ demişti. Ayrıca, ‘Şikayet dilekçesi veren kişileri belediyeden uzaklaştırdım. İlk önce görev verdim, baktım belediyeyi suistimal ediyorlar, uzaklaştırdım. Bu insanlar düşman olup, doğru olan ya da olmayan işleri şikayet konusu yaptılar. Bunlar benim hasımlarım oldu’ dedi. Serdar Bey Don Kişot gibi yel değirmenlerine saldırmış.

 
Narlıdere ‘şiddete’ karşı tek yürek!
 
İzmir'de yasakların ardından AVM'ler boşaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''İzmir'in en büyük kumarı bu sitede oynatılıyor''
Urla’da iş insanlarının yaşadığı lüks villaların bulunduğu bir sitede ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayda bebek ile görüştü!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'deki depremde yıkılan Rıza Bey ...
Çeşme'de 33 düzensiz göçmen kurtarıldı
Çeşme ilçesinde, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından 33 düzensiz ...
 
İzmir'de traktör ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde otomobil ile traktörün çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı. 
İzmir'de ölü caretta caretta sahile vurdu
İzmir'in Konak ilçesinde denizde ölü bulunan bir caretta caretta kıyıya çıkarıldı.
İncirlik'te görevli uzman çavuş evinde ölü bulundu
Adana'da İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda görevli uzman çavuş evinde ...
 
İki ilçede 'zehir' baskını: 6 tutuklama!
Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 6 zanlı tutuklandı.
Menemen operasyonunda flaş karar: Başkan Aksoy tutuklandı!
Menemen Belediyesindeki "zimmet" ve "irtikap" iddialarıyla ilgili soruşturma ...
Depremzede baba kızının ismini kullananlara karşı hukuki mücadele başlatacak
İzmir'deki depremden 65 saat sonra enkazdan çıkarılan 3 yaşındaki Elif'in ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri