POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
28 Şubat 2020 Cuma - 00:08

Ayhan Kökmen davası ertelendi

Ödemiş ilçesinde, okul müdürü Ayhan Kökmen'in (47) makamında pompalı tüfekle vurularak öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi. Bugün görülen 11'inci duruşmada sanıkların dinlenmesinin ardından dava, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için 14 Nisan 2020 tarihine ertelendi.

Ayhan Kökmen davası ertelendi

Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde 3 yıldır görev yapan okul müdürü Ayhan Kökmen, 15 Aralık 2017'de, odasında, öğrencilerinden İ.P.'nin pompalı tüfekli saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla ağır yaralanan iki çocuk babası Kökmen, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Okul müdürü Ayhan Kökmen'in göğsüne doğru ateşlenen fişekten birinin domuz kurşunu olduğu ortaya çıktı. Jandarma, olayın ardından, hakkında disiplin soruşturması bulunan 11'inci sınıf öğrencileri İ.P. ile bir süre önce okuldan uzaklaştırılıp başka okula kaydı yaptırılan U.Y.'yi ve olayda kullanılan tüfeğin sahibi olan B.Y.'yi gözaltına aldı.

11'İNCİ DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Tutuklanan öğrenciler İ.P. ve arkadaşı U.Y. ile azmettirici olmakla suçlanan U.Y.'nin babası B.Y. hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 11'inci duruşması bugün görüldü. Basına kapalı olarak yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar U.Y., İ.P. ve B.Y. bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) bağlandı. Duruşmaya öldürülen Ayhan Kökmen'in eşi Ayşe Ümmü Kökmen, bazı öğretmenler ve Kökmen'in yakınları katıldı.

Duruşma, sanıkların dinlenilmesinin ardından ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için 14 Nisan tarihine ertelendi.

'ATILI SUÇU İŞLEDİKLERİ YÖNÜNDE ÖNEMLİ BİR DELİL'

Mahkeme sonrası basın açıklaması yapan Ayhan Kökmen'in avukatı Süleyman Coşkun, şunları söyledi:

"Bugün Eğitim şehidimiz Ayhan Kökmen Hocamızın 11'inci duruşmasını girdik. Olayla ilgili olarak 4'ü çocuk biri yetişkin çocuklardan birinin babası olmak üzere yargılanmakta yargılamada yavaş yavaş sona doğru geliyoruz. Bizim talebimizle geçtiğimiz celselerde çocuklardan ve B.Y.'den el konulan telefonlarının hafızalarının geri getirilmesi, mesaj kayıtları ve olayla ilgili olabilecek bir takım delilerin araştırılması kararı verilmişti. Buna ilişkin olarak yapılan siber inceleme neticesinde çocuklardan iki tanesinin yani eylemi bizzat gerçekleştiren Ayhan Kökmen hocamızı vuran çocuklardan ikisinin telefonundan bir kısım geri dönüşümler elde edildi. Bu geri dönüşümler, olayın bir gün öncesine ilişkin geri dönüşümler ve mesaj kayıtları, olaydan bir gün önce dosya kapsamında, video olduğu üzere B.Y. ve çocukların topluca Kızılcaavlu köyünde bir toplantı yaptıkları video ve güvenlik kameralarıyla zaten belirlenmişti. Bu toplantıdan önceki mesajlaşmaları içeriyor. Geri dönüşümlü şekilde getirilen mesajlar ve çocuklardan bir tanesinin sanık B.Y. ile görüşmek üzere Kızılcaavlu köyüne gideceğini açıklayan bir mesaj bu bir arkadaşına atmış bu durumda sanıkların atıl suçu işledikleri yönünde önemli bir delil olduğunu düşüncesindeyiz ayrıca bugünkü duruşmada olaydan bir gün önce Kızılcaavlu köyünde akşam yapılan toplantıya ilişkin güvenlik kamerası kayıtları izlendi ve incelendi. Tabii bu kayıtların gece çekilmiş olması ve çözünürlüğün düşük olması nedeniyle tam net olarak belirlenebilen kayıtlar değil ancak bir itibar bir izlenim verebilen kayıtlar bunlar, izlendi. Önümüzdeki celse Nisan ayına kaldı. Önümüzdeki celse olmasa bile bir sonraki celsenin son celse olacağını düşüncesindeyiz. Bir kısım eksik gelmeyen siber inceleme kayıtları var onlar bekleniyor. Bunun dışında bir eksiklik kalmadı dosyamız da adalete güveniyoruz. Doğrunun bulunacağına gereken cezaların belirleneceğine inancımız tamdır. Bir daha ki celse 14 Nisan 2020 günü saat 15.00 de görülecek" dedi. (DHA)

 
Beştepe'de 2 saatlik güvenlik zirvesi!
 
Başakşehir zoru başardı, tarih yazdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
17 günde bin 709 rejim unsuru etkisiz hale getirildi
Edinilen bilgiye göre, son 17 günde bin 709 rejim unsuru etkisiz hale ...
İdlib'den kahreden haber: 33 asker şehit
İdlib'de rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısında 33 asker şehit ...
Yalova Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve tutuklu bulunan belediye başkan ...
 
İzmir'de 'gizli hayırsever' mahallelinin veresiye defterini sildirdi
İzmir'de bir hayırsever, iki bakkalın veresiye defterlerine kayıtlı 38 bin liralık borcu ödedi.
İzmir'de silahlı kavga: Meclis üyesi komşusunu vurdu!
İzmir'in Kiraz ilçesindeki silahlı kavgada 1 kişi yaralandı.
Kan donduran anlar kamerada: Çalışanını döverek öldürdü!
İzmir'de tokat attığı çalışanı Mustafa Demir'i (29) itekleyerek yere düşürdükten ...
 
İzmir'de eş zamanlı 'tarihi eser kaçakçılığı' baskını!
Eş zamanlı olarak düzenlenen tarihi eser operasyonunda piyasa değeri 15 ...
Yatağa bağımlı genç 10 yıl sonra ilk adımını attı
İzmir'de, 2010 yılında yüksekten düşme sonucu beyin kanaması geçiren ve ...
TSK içindeki kripto yapılar itiraflarla çözülüyor!
İzmir'de FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturmalar kapsamında geçen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri