POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
19 Eylül 2022 Pazartesi - 12:48

Bakan Kasapoğlu'ndan İzmir'de 'yurt' mesajları!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Türkiye'deki yurt altyapımızı bu sene rekor seviyeye ulaştırdığımız gibi İzmir’imizde ciddi bir yurt altyapısı düzenlemesi oluşturduk. Bugün yeni yurtlarımızdaki son rötuşlarımızı takip edeceğiz. Öğrencilerimiz için tüm Türkiye genelinde hummalı bir çalışma var. Bu ay içerisinde inşallah ikinci faz yerleştirme çalışmalarının sonuçlarını sizlerle paylaşacağım" dedi.

Bakan Kasapoğlu ndan İzmir de  yurt  mesajları!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir dizi program için İzmir'e geldi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'i ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Daha sonra Kasapoğlu, Valilik makamında düzenlenen yurt toplantısına katıldı.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Kasapoğlu, "Bugün günlerden İzmir. Güzel İzmir'imizdeyiz. Genç nüfusu, spor altyapısı ve potansiyeli itibarıyla İzmir en önem verdiğimiz illerimizden bir tanesi. Bugün Valiliğimizde tüm Bakanlık ekibi olarak bir girizgah yaptık. Hem yatırımlarımızı, projelerimizi değerlendirdik hem de bundan sonraki süreci konuştuk. Gün boyu İzmir ilçelerimizde çalışmalarımız olacak. Kınık ilçesinde Gençlik Merkezi'ni açacağız. Bergama, Aliağa ve Dikili'de ziyaretlerde bulunacağız. Hem gençlik çalışmalarımızı hem spor yatırımlarımızı hep birlikte hem denetlemiş olacağız hem de çıtayı yukarı taşıma gayretlerimizi devam ettireceğiz. Aynı zamanda bir üniversite sezonundayız. Türkiye'deki yurt altyapımızı bu sene rekor seviyeye ulaştırdığımız gibi İzmir’imizde ciddi bir yurt altyapısı düzenlemesi oluşturduk. Bugün yeni yurtlarımızdaki son rötuşlarımızı takip edeceğiz. Öğrencilerimiz için tüm Türkiye genelinde hummalı bir çalışma var. Bu ay içerisinde inşallah ikinci faz yerleştirme çalışmalarının sonuçlarını sizlerle paylaşacağım. Bir yandan yeni projeler hızlı bir şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 105 yeni yurt açılışı gerçekleştirmiştik. Türkiye, genç odaklı, eser odaklı hizmet siyasetini her geçen gün yukarılara taşıyor" ifadelerini kullandı. 

Açıklama sonrası Bakan Kasapoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ile birlikte Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki esnafı ziyaret etti.

 

KINIK GENÇLİK MERKEZİ AÇILIŞINI YAPTI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kınık Belediyesi protokolü ile 2019 yılında inşaatına başlanan Kınık Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katıldığı törenle hizmete girdi. Gençleri, çocukları spor ve sanatla buluşturan merkezin açılışında İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, öğrenciler, sporcular ve aileleri de hazır bulundu. 9 bin 300 metrekare alanda kurulan merkezde, tenis kortları, basketbol, voleybol salonu, halı sahalar, müzik, resim, robotik kodlama atölyeleri ve kitap kafe yer alıyor.

Açılışta konuşan Bakan Kasapoğlu, İzmir'in tüm ilçelerinde gençliğe dair pek çok çalışmaları olduklarını belirterek, "Bu hizmet yolunu birlikte yürüyoruz. Bizler hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çıktığımız bu yolda 21 yıldan beri ülkemizin her yerinde bir adım ileri gitme felsefesiyle ürettik, eser ortaya koyduk ve bundan sonra da aziz milletimiz için, 85 milyonun her bir ferdi için, bu güzel gençlerimiz için durmadan, yorulmadan koşmaya devam edeceğiz. Sabah saatlerinde Ege Üniversitesi'nde 2 bin kişilik Zübeyde Hanım Yurdu'nun incelemesini yaptık. İnşallah haftaya açılacak. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız Ankara'da 105 yeni yurdun açılışı yaptı. Urla'da yurt inşaatlarımızı denetledik. Hamdolsun onlar da hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah onları da ekim ayı içerisinde öğrencilerimizle buluşturacağız. Dünyanın ilk ve tek örneği olan Türkiye'nin yurtlarını 850 bin kapasitesiyle 800'den fazla yurduyla ve bu yıl ilk fazdaki yüzde 80 yerleştirme oranıyla kırdığımız rekorlarla, yeni rekorlara, yeni hedeflere doğru sizlerin desteğiyle milletimizden aldığımız güçle ilerletmeye, geliştirmeye, büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

'418'İNCİ GENÇLİK MERKEZİ'

Türkiye genelinde 418’inci gençlik merkezini hizmete açtıklarını belirten Bakan Kasapoğlu, gençlere hayırlı olması dileğinde bulundu. 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesinin Kınık'ta devam ettiğini dile getiren Bakan Kasapoğlu, "Bu yaz 600 gencimiz Kınık'ta kurslara katıldı. Yüzme öğrenmek isteyen herkese yüzmeyi öğretmeye devam edeceğiz. Ben bu projeye katılan tüm gençlerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Kınık'ın yiğit, cesur, çalışkan gençleriyle gurur duyuyorum. Türkiye bir spor devrimi gerçekleştirdi. Her gün dünyanın farklı ülkesinden madalya haberiyle hepimiz mutlu oluyoruz. Her branştan madalya haberleri geliyor. Türkiye'nin gençleri bu yolu güçlü bir şekilde yürümeye devam ediyorlar. İstiklal Marşımız, ay-yıldızlı bayrağımız tüm dünyada duyurulmaya, dalgalanmaya devam ediyor. Çıtamızı her geçen gün yükseltmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin her bir evladına güveniyoruz ve Spor Bakanlığı olarak tüm imkanlarımızla yanınızdayız" ifadesini kullandı.

'GENÇLERİMİZ İÇİN TÜM ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ'

Son 2 yılda İzmir'e 8 gençlik merkezi kazandırdıklarını kaydeden Bakan Kasapoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah Karşıyaka'daki merkezimizi de ekim ayında, Cumhuriyet Bayramı'nda gençliğimize kazandıracağız. Türkiye nüfus olarak Avrupa'nın en genç ülkesi, dünyanın en genç ülkelerinden bir tanesi. Biz 21 yıldan beri gençlerin ihtiyacı neyse, talepleri neyse yanlarında olduk ve bundan sonra da gençler neredeyse biz yanlarında olmaya devam edeceğiz. Onların her türlü ihtiyacına cevap vermek üzere her türlü imkanı seferber etmeye el birliğiyle, güç birliğiyle devam edeceğiz. Nasıl bugüne kadar gençlerimiz için tüm engelleri kaldırdıysak bundan sonra da tüm engelleri kaldırmaya devam edeceğiz. Bu güzel tesisler bu ülkenin gençleri için, Kınık'ın güzel evlatları için hayırlı olsun. Bu güzel eser için başta emeği olan emekçi kardeşlerime, değerli çalışma arkadaşlarıma, gönüllü genç kardeşlerime özellikle teşekkür ediyorum. Değerli valimize, kaymakamımıza, il başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu umutları büyütme, bu sevinçleri paylaşma yolunda nice buluşmalar gerçekleştireceğiz."

KURDELEYİ GENÇLERLE BİRLİKTE KESTİ

Bakan Kasapoğlu, Kınık Gençlik Merkezi'nin açılış kurdelesini gençlerle birlikte kesti. Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamına yüzme öğrenen çocuklara belgelerini veren Kasapoğlu, Kınık'a yapılacak yarı olimpik yüzme havuzunun projesinin onaylandığı müjdesini verdi. Kasapoğlu, gençlik merkezini gezerken gençlerin eserlerini inceleyip müzik dinletisine katıldı. Tesis çıkışında Kınıklıların çay bahçesinde çay içme davetini de geri çevirmeyen Bakan Kasapoğlu, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Bergama'da da temaslarda bulunarak inşaatı süren öğrenci yurdunu inceleyen Bakan Kasapoğlu, Dikili ve Aliağa ilçelerinde de temaslarda bulunacak.  

(DHA)

 
Yorgancılar: Ben kazanırsam EBSO kazanacak
 
ABD'den Dedeağaç için 'askeri üs' planı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe'de hava bahara döndü!
Alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Turgay Altay'la yollarını ...
Altay kamp planından vazgeçti
Spor Toto 1'inci Lig'de 6'ncı hafta sonunda 5 puanla düşme hattının bir ...
Altınordu kazanmayı unuttu!
Spor Toto 1'inci Lig'de deplasmanda çıktığı İzmir derbisinde Göztepe'ye ...
 
Dikili'den dünya şampiyonası geçti!
14-18 Eylül tarihleri arasında Dünya Voleybol Federasyonu (FIVB), Türkiye ...
Karşıyaka Play-Off hattına yerleşti!
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta sezona şampiyonluk iddiasıyla başlayan Karşıyaka, ...
Menemen FK zirveye kondu
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta evinde İnegölspor'u 2-1 yenerek 3'te 3 yapan ...
 
Bucaspor 1928'i yine Erhan Çelenk kurtardı
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Kocaelispor deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ...
Madrid derbisinde zafer Real'in oldu!
LaLiga'nın 6. haftasındaki Madrid derbisini Atletico'yu deplasmanda 2-1 ...
EuroBasket 2022'de şampiyon İspanya
2022 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nı, Fransa'yı 88-76 yenen İspanya ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri