POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
8 Temmuz 2022 Cuma - 19:37

Bakan Koca'dan kritik 'Covid-19 aşısı' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omicron varyantına bağlı vakaların arttığını açıkladı. "Son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde aşının etkisi azalmaktadır" diyen Koca, "Bu süre dolmuşsa, yeniden aşı olunması önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca dan kritik  Covid-19 aşısı  açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde aşının etkisinin azaldığını belirterek, "Bu süre dolmuşsa, yeniden aşı olunması önem arz ediyor" dedi. Fahrettin Koca, bayram dolayısıyla mesaj yayımladı.

Konya Şehir Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın katledilmesine ilişkin konuşan Koca, "Sağlıkta şiddet sorunuyla mücadelemiz uzun bir süredir devam ediyor. 12 Mayısta çıkan Sağlıkta Şiddet Yasası, bu suçları affı olmayacak yere koydu. Teröre karşı verdiğimiz sınavı, hep birlikte sağlıkta şiddet için de vereceğiz. Devlet iradesi, bütün gücüyle yanımızdadır" dedi.

Omicron varyantına bağlı vakaların arttığını belirten Koca, "Son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde aşının etkisi azalmaktadır. Bu süre dolmuşsa, yeniden aşı olunması önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Fahrettin Koca'nın açıklaması şöyle:

"Yarın Kurban Bayramı. Bayrama buruk giriyoruz. Çarşamba günü Konya Şehir Hastanesinde işlenen cinayet derin üzüntülere yol açtı. Memleketimizin nadide bir evladı, kalp doktoru Ekrem Karakaya, canice hayattan koparıldı. Dün cenaze törenine katılmak üzere memleketi Kayseri’deydim. Tanıyan herkes onun milletine yürekten bağlı, mütevazı ve kendini hastalarına adamış, örnek bir hekim olduğuna şahitlik ediyor. Fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Gözü dönmüş katil zanlısı, Dr. Ekrem’in bir hastasının oğlu ve elimizdeki bilgilerden hastasının ölümünden doktoru sorumlu tuttuğu anlaşılıyor.

Aziz vatandaşlarım, Ucu cinayete varabilen bu gibi tutumlar tamamen yanlış; olaydaki haliyle, insanlık dışıdır. Hekim, ancak tıbbın gereğini ve elinden geleni yapabilir, sonuç kimsenin mutlak iradesi altında değildir. Sağlıkta şiddet sorunuyla mücadelemiz uzun bir süredir devam ediyor. 12 Mayısta çıkan Sağlıkta Şiddet Yasası, bu suçları affı olmayacak yere koydu. Teröre karşı verdiğimiz sınavı, hep birlikte sağlıkta şiddet için de vereceğiz. Devlet iradesi, bütün gücüyle yanımızdadır.

KORONAVİRÜS VAKALARINDAKİ ARTIŞ

Kıymetli vatandaşlarım, Covid yeniden gündeme gelmeye başladı. Omicron varyantına bağlı vakalar, başka ülkelerde olduğu gibi bizde de artış gösteriyor. Sorunu alt etmekte tecrübe sahibiyiz. Son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde aşının etkisi azalmaktadır. Bu süre dolmuşsa, yeniden aşı olunması önem arz ediyor. Buna bizim verdiğimiz önemi siz de verin.

50 yaş üstüyle risk grubundakilerin, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz. Bu grubun, temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerekmektedir. Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz. Bugünlerde sıkıntılarımız, üzüntülerimiz var. Birbirimizi anlayarak, birbirimize güvenerek sıkıntıları aşacağız. Emin olun. Bir tek, can kaybıdır ki o, telafi edilemez.

Sağlıkta, çözülemeyecek sorunumuz yok. Çareleri ya uygulamaya konuldu veya konulmak üzeredir. Sağlık sistemimiz ve sağlık çalışanlarımız, salgından bu yana ağır şartlarda yıprandı; bunu siz de takdir edersiniz. Arkadaşlarımız için yapılan iyileştirmeler, 15 Ağustosta herkesçe gözle görülür hale gelecek. Sizler için de üstümüze düşeni hızla yapıyoruz. Önemli işlerin başında karar, devamında ısrar, neticesinde memnuniyet ve huzur vardır. Bu neticeye birlikte çok yaklaşmış bulunuyoruz. Bu inanç ve düşüncelerle, Kurban Bayramınızı kutluyorum. Her birinize, saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum."

 
Başkan Soyer görme engelli sporcuları ağırladı
 
Doktorları hedef gösteren imam hakkında soruşturma başlatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilim Kurulu Üyesi'nden kritik uyarı: Bayram sonrasında da devam ederse...
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ...
Uzmanından bayramda beslenme önerileri
Gaziemir Belediyesi’nde görev yapan Diyetisyen Selin Gürler Durmaz, Kurban ...
İzmir'de caddeden taşan isyan: Sağlıkçılar o yolu kapattı!
İzmir’de sağlık çalışanları, Dr. Ekrem Karakaya'nın Konya’da görev yaptığı ...
 
DSÖ’den Covid-19 açıklaması: Yeni merkez Avrupa
Dünya Sağlık Örgütü, corona virüsün gidişatına ilişkin yeni bir açıklama ...
Uzmanından kurban eti için önemli uyarılar!
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası ...
İzmir'de doktorlardan yas ve isyan: 2 günlük grev!
Uzman Doktor Ekrem Karakaya'nın Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında ...
 
Doktorlar 2 gün iş bırakma kararı aldı
Türk Tabipleri Birliği, Konya Şehir Hastanesinde görevi sırasında katledilen ...
DSÖ'den korkutan Covid-19 açıklaması
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son iki haftada dünya genelinde Covid-19 vaka ...
Vaka sayısında 1 ayda 8 kat artış!
Türkiye'de haziranın başında 7 bin 322 olarak kaydedilen Kovid-19 vaka ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri