POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
29 Mart 2019 Cuma - 15:37

Bakan Pakdemirli İzmir'de açıkladı: 5 bin personel alınacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlığına 5 bin personelin alınacağını açıkladı. Pakdemirli, "5 bin personel almaktaki amacımız, orman ürünleri ile ilgili ithalatlarımızı tamamen sıfıra indirmek. 2020 sonunda tamamen yerli ve milli orman envali üretmek ve tüketmek amacıyla 5 bin personelin istihdamını sağlıyoruz. KPSS şartlarına, puanlarına göre alınacak ve kadroları ihdas edilecek" dedi.

Bakan Pakdemirli İzmir de açıkladı: 5 bin personel alınacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Helvacı Mahallesi'ni ziyaret etti. Burada mahalle sakinleri ile bir araya gelen Bekir Pakdemirli'nin programına Aliağa Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı'nın belediye başkan adayı MHP'li Serkan Acar, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Eroğlu da katıldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Bekir Pakdemirli, uzun zamandır Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait atamalarla ilgili bir beklentinin olduğunu söyledi. Norm kadro çalışmalarının yeni tamamlandığını kaydeden Pakdemirli, 5 bin personel alacaklarını açıkladı. Pakdemirli, "Bununla ilgili gerekli başvuruları da Hazine ve Maliye Bakanlığımızla karşılıklı konuştuk. Bakanlıktan bize 5 bin kadro tahsis edildi. 1200 orman mühendisi, 2 bin 700 orman muhafaza memuru, 800 memur, 300 de şoför alımı olacak. Diğer meslek mensupları için çalışmalarımız sürüyor. İnşallah ilerleyen günlerde ihtiyaç oldukça kadrolar tahsis edilecek" dedi. 5 bin kişiyi alma gerekçesini de açıklayan Bakan Pakdemirli, "Orman ürünleri ile ilgili ithalatlarımızı tamamen sıfıra indirmek. 2020 sonunda tamamen yerli ve milli orman envali üretmek ve tüketmek amacıyla 5 bin personelin istihdamını sağlıyoruz. KPSS şartlarına, puanlarına göre alınacak ve kadroları ihdas edilecek" dedi.

ÜRETİCİNİN PARASI YATIRILACAK
Daha önceden çiğ süt desteklerini 10 kuruştan 25 kuruşa çıkardıklarını da hatırlatan Bakan Bekir Pakdemirli, "244 bin yetiştiriciye toplamda 784 bin ton süt için 184 milyon lirayı saat 18.00 itibari ile hesaplarına yatıracağız" dedi. Daha sonra Helvacı Mahallesi sakinlerine seslenen Bekir Pakdemirli, pazar günü yapılacak olay yerel seçimler için Cumhur İttifakı'nın belediye başkan adaylarına oy istedi. Pakdemirli, 15 Temmuz'daki darbe girişimini de hatırlatarak, "Filmlerde görseniz inanmayacağınız senaryoları, o akşam hep birlikte yaşadık. Rahmetli İnönü'ye sormuşlar 'Lozan nedir?' O da 'Türkiye'ye verilmiş yüz yıllık süredir' demiş. Şimdi yüzyıl doluyor. Biz hep birlikte dik durduğumuz sürece kimse gönderimizden bu bayrağı indiremez, ezanı dindiremez" diye konuştu.

'TEK PROJE GETİRMEDİ'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisini bakan olduktan iki hafta sonra ziyaret ettiğini de söyleyen Pakdemirli, "Aziz Kocaoğlu'na 'Ne projen varsa hepsini getir, yapacağım' dedim. 8 ay boyunca hiçbir proje getirmedi. Bunların İzmir'e hizmet ile ilgili dertleri yok. Hiç yan yana gelmeyecek dediğimiz partiler bir araya geldi. Bunların derdi millet değil, bunların derdi sadece kendilerine siyasi rant elde etmek" dedi. Pakdemirli, konuşmasının ardından Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar için yazdığı şiiri okudu. (DHA)

 
Zeycekci sahada 'selfie rekoru' kırdı!
 
Erdoğan: Ayasofya'yı isim olarak camiye çevireceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeycekci sahada 'selfie rekoru' kırdı!
Seçim kampanyası kapsamında yaya olarak 800 kilometreyi aşkın yol kat ...
Kılıçdaroğlu: Mansur Yavaş tehdit ediliyor
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Mansur Yavaş tehdit ediliyor. Niye tehdit ediyorsunuz? ...
Liderlerin oy kullanacağı sandıklar belli oldu
Türkiye, 31 Mart'ta yerel yöneticilerini belirlemek üzere sandık başına ...
 
Erdoğan: Binali Bey'in tek borcu İstanbul'a!
İstanbul'un ilçelerinde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Unutmayın, ...
"İzmir Zeybekci’nin ustalık eseri olacak"
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
CHP İl Başkanı Yücel'den sandığa 2 kala net mesaj: Yüzde 60'ın altına düşmeyiz!
CHP İl Başkanı Yücel Gerçekizmir'de yayınlanan Kafe Siyaset programında ...
 
İzmir'de seçim emniyeti: 10 bin görevli hazır!
Emniyet Müdürlüğü'nce yerel seçimin yapılacağı 31 Mart Pazar günü, kent ...
CHP'li Kayalar iddialı: En az 10 bin oy fark!
CHP'li Menderes Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar, 31 Mart'ta en az ...
İduğ'a en büyük destek kadınlardan
Seçim çalışmalarında kadın gönüllülerden büyük destek gören Cumhuriyet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri