POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
16 Kasım 2020 Pazartesi - 08:46

Bakan Soylu deprem bölgesinde: İzmir’de ciddi bir uyum var!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında, İzmir'de deprem değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı.

Bakan Soylu deprem bölgesinde: İzmir’de ciddi bir uyum var!

GERÇEKİZMİR - İzmir’de geçtiğimiz 30 Ekim’de Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre 6.9 şiddetinde gerçekleşen deprem sonrasında yaralar sarılıyor. Merkezi ve yerel iktidar mensupları 116 kişinin vefat ettiği deprem sonrasında geride kalan vatandaşların barınma ihtiyacını gidermek için çalışmaları sürdürüyor. Ayrıca sivil toplum temsilcilerinden de destekler geliyor. Bu kapsamda deprem olduğu günlerde koronavirüs hastalığıyla mücadele eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kente karantina süreci sonrasında geldi. Bakan Soylu'yu havaalanında İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve beraberindeki heyet karşıladı.

Bakan Soylu kentte deprem değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yaptı. İzmir Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğünde basına kapalı düzenlenen toplantıya, Bakan Soylu'nun yanı sıra Vali Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantıda, depremin ardından verilen çadır ve konteynır kent hizmetleri, hasar tespit ve yardım çalışmaları ile kentsel dönüşüm konusunun görüşüldüğü öğrenildi.

Toplantının ardından konteynır kent alanına giden ve açıklamalarda bulunan Soylu şunları söyledi:

NE AMERİKA NE GELİŞMİŞ BİR ÜLKE YAPABİLİRDİ!
Bu memleketin bir evladı olarak ifade etmek isterim, bir bakan olarak söylemekten de edep ederim ama, depremde ve afetlerde Türkiye’nin aldığı aksiyonu dünyanın en gelişmiş ülkelerinin alabilmesi söz konusu değildir. Kendi kurumlarımızla, devletimizle, milletimizle ortaya konulmuş olan müdahalede etkinliğiyle sebebiyle şükranız. Bugün bu görevlerdeyiz, yarın biz de bu meseleleri takip eden insanlar olacağız. Elbette ki özellikle son 1 yılda, Elazığ’dan Van Başkale’ye kadar Bingöl’den Giresun Dereli’ye kadar Hatay’daki orman yangınlarının etkilediği mahallelere kadar saydığımız sayamadığımız birçok afetle karşı karşıya kaldık. Milletini sahipsiz bırakmayan, acısında yanında olan ve bunu mümkün olduğu ölçüler içinde yaraları sarmaya çalışan bir tabloyla karşı karşıyayız. Ben bu ülkenin vatandaşı olarak gurur duyuyorum. Bunu ne Amerika ne Avrupa’nın gelişmiş herhangi bir ülkesi yapabilir. Bir kasırgada bile birçok gün patinaj yapan gelişmiş ülkeleri hep beraber görüyoruz. Onun için başta burada bulunan değerli İzmir Valimiz olmak üzere, Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ilk günden itibaren burada bulunan Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, Bekir Bey, Binali Ağabey milletvekillerimize, genel başkan yardımcımıza, İzmir Büyükşehir Belediyemize, ilçe belediyelerine, STK’lara ve burada bulunan herkese minnetlerimizi sunuyoruz. Böyle bir tabloyla karşı karşıya kaldığımız zaman hem milliyetimizin hem dinimizin gereği nasıl bir durumda olmamız lazım geldiğine yönelik bir örnek ortaya koyuyoruz.

DEVLET VE MİLLET OLMANIN GEREĞİ BUDUR
Afet öncesi, afet sonrasında ve sonrasında yapılacaklar var. Bu konuda çok önemli adımlar atıldı. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, koordinasyonunda ve bize verdiği güçle beraber hakikaten bütün afetlerde sonuç alınıyor. 22 Ocak’ta Elazığ depremi oldu. Biz Elazığlılara 2021 Haziran’ında sizi ev sahibi yaparız dedik. Şu anda evlerinde oturanlar var. 2-3 içinde hemen hemen hepsi evlerinde oturacaklar. Yine Dereli’de bir afetle karşılaştık. Planlamaları yapıldı, ihaleleri yapıldı, bir daha bu afetin olmayacağı bir tablonun oluşturulması için çok ciddi bir yenileme ve dönüşüm çalışması gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin bu konularda çok yetkin bir noktada olduğunu belirtmek istiyorum. Sadece devletle değil, oluşturduğumuz iklimle birlikte şunu ifade etmek gerekir; sivil toplum kuruluşları, beraber çalıştığımız kuruluşlar ilk dakikada buradalar. Bizim ulaşamadığımız bir takım alanlara ilk anda ulaşan, sıcak elimizi vatandaşla buluşturan bir anlayış içindeyiz. Devlet ve millet olmanın gereği budur.

İZMİR’DE CİDDİ BİR UYUM VAR!
Çadır kentler kuruldu. Burada çok mahir bir çalışma var. Arama kurtarma çalışmaları hep birlikte yürüdü. Göz yaşartıcı tablolar vardı. Milletimizin, afetzedelerin vakur tavırları, mesele karşısında o ortaya koymuş oldukları hem sorumlu hem bir taraftan da devletle, milletle birlikte olan ve bu meselenin bir an önce ortadan kaldırılmasına yönelik ortaya koymuş oldukları vakur tavırlarına minnetlerimizi sunmak isteriz. Bir taraftan çadır kentler yapıldı. Bir yandan yemek ihtiyaçları karşılandı. Bunlar hep birlikte yapıldı. İzmir’de ciddi bir uyum var. Buna ait de büyük memnuniyetimiz belirtmek isterim. Bundan sonra da devam eder. Depremde ufak tefek eksiklikler olabilir mi? Evet. Buna yönelik olumlu olayların çok fazla vatandaşımıza yansıması yüksek oldu. Olumsuzların da hep birlikte ortadan kaldırılması için çaba sarf edildiği, devletin idari bütünlüğü içinde bunu sağladığı bir döneme geçtik. Şimdi konteynır kentteyiz. Bu Cuma bitmiş olacak, Pazar günü de taşınmalar başlar. 

"KİMSE KENDİNE ÇOK FAZLA GÜVENMESİN"
Öte yandan geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalalan Bakan Soylu bu konuda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Soylu, "Evin içine dikkat edersek birçok meseleyi çözebilme kabiliyetine sahip oluruz. Nefes almaya şükrettiğiniz bir hale geliyorsunuz. Ben 24 saatin 18 saati çalışan bir insanım. 'En çok bana dokunmaz' diye düşünüyordum ama bu işe öyle delikanlılık falan dayanmıyor, onu söyleyeyim. Kimse kendine çok fazla güvenmesin" dedi. 

 
'Efes Selçuk Felsefe Günleri' literatüre girdi
 
Filtresiz valfli maskeler tehlike saçıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan KKTC'de Doğu Akdeniz mesajları!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk ...
Akşener, partisinin oy oranlarını açıkladı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Bursa'da partisinin üye katılım töreninde ...
CHP’li Sındır: 'Gençlik hayatından memnun değil'
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ...
 
"Ekonomi ve hukukta reform dönemi başlatıyoruz"
AK Parti Tekirdağ 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Belediye eski başkan adayı zatürre kurbanı!
Son yerel seçimlerde Kiraz’da CHP’den aday adayı olan ancak CHP- İYİ Parti ...
Sındır: 'Milli Savunma'yı siyasetten uzak tutun!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ...
 
Pakdemirli 'deprem korkusunu' o rakamlarla açıkladı: Hilton'a değil çadıra!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'deki depremin ardından 2 ...
CHP'den Vali'ye ve rektöre 'çalıştay' çıkışı, orta hasarlı binalara destek müjdesi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, Büyükşehir'in depremzedeler için, ...
CHP'li Özkan'dan iyi haber: Virüsü yendi!
Ege Üniversitesi Hastanesi’nde koronavirüs tedavisi gören İzmir Milletvekili ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri