POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
16 Şubat 2018 Cuma - 13:49

Balbay'dan eğitim çıkışı: Yatırımlar hurdaya döndü!

Balbay en önemli yatırımın eğitim olduğunu ancak AK Parti iktidarlarının eğitim alanında öngördüğü bütün yatırımların hurda olduğunu ileri sürdü. 

Balbay dan eğitim çıkışı: Yatırımlar hurdaya döndü!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Mustafa Ali Balbay Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasını amaçlayan kanun tasarısının görüşmelerinde Meclis kürsüsünde bir konuşma yaptı.

Balbay en önemli yatırımın eğitim olduğunu ancak AK Parti iktidarlarının eğitim alanında öngördüğü bütün yatırımların hurda olduğunu ileri sürdü. 

Balbay şu değerlendirmelerde bulundu:

EN ÖNEMLİ YATIRIM EĞİTİME YAPILANDIR
En önemli yatırım, en kalıcı yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Bugün Türkiye'de eğitimin hemen her alanında ne yazık ki ağır fiyaskolar var ve boşa giden milyarlar var. En sıcak örnek: Daha dün Bakanlık TEOG'la ilgili kafaları karıştıran, "Acaba yeniden mi geldi, yeniden mi uygulamaya konulacak?" diye soru işareti yaratan bir yönetmelik yayınladı. Yönetmelikte "4'üncü sınıf öğrencileri 2018-2019 öğretim yılından itibaren sınava girer" diyor.  Peki, 2017-2018? Boşlukta ve ne yazık ki o öğrencilerin velileri şimdi "Sınava girecek miyiz, girmeyecek miyiz?" sorusuna yanıt arıyorlar. Bakanlık bürokratları "Özel sorularda hata yaptık." diyorlar ama Müsteşar "Anlayanlar anladı, okuyanlar anlamamıştır." diyor. Bu yanlış bir an önce düzeltilmeli.

EĞİTİMDE HURDA YATIRIM: FATİH PROJESİ
Eğitim yatırımlarından hurdaya çıkan ve kül olan milyarlarımızın adı FATİH Projesi.  FATİH Projesi 2010 yılında öylesine büyük bir sunumla anlatıldı ki -işte, Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi, kısaltınca "FATİH". Bu proje seksen dört ay önce başladı, güya 2010'da başlayıp 2014'te bitecekti.
Yıl 2018, bu projeden vazgeçildiği kararı açıklandı. Bu fiyaskodan bir müjde olarak "Biz tablet bilgisayardan, FATİH Projesi'nin bu önemli ayağı olan tablet bilgisayardan vazgeçtik, yerine klavyeli bilgisayar veriyoruz." "Öncekiler ne olacak?" "Belli değil."

FATİH SULTAN MEHMET İSTANBUL’U 42 KEZ FETHETMİŞTİ
Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u bir ay üç hafta iki günde aldı, toplam elli üç gün. Bu FATİH Projesi'nin süresine baktığımızda seksen dört ay ediyor, Fatih Sultan Mehmet bu kadar zaman dilimi içinde İstanbul'u 42 kez fethetmişti. Ama ne yazık ki bu proje hem kül olan milyarlar hem öğrencilerin umutları hem de bundan sonra ne olacağının belirsizliği içinde kaybolup gitti. 

YEDİ BİN ÖYP’Lİ ATAMA BEKLİYOR
Eğitimde sıcak ve ciddi bir sorun da Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı çerçevesinde açıkta bulunan 7 bin gencimiz. 7 bin kişi, yaşları 25 ile 35 arasında değişen öğretim üyesi on sekiz aydır açıkta. Suçlu mu? Belli değil. Rektörlere başvuruyorlar "Biz atama yapamayız." diyorlar. Burada, bu Meclisteki dört partinin bütün temsilcileri de bu konunun bir an önce çözülmesini istiyor ama bir türlü çözülmüyor. Neden?
30 yaş kuşağında, eğitimini almış, belli bir birikime ulaşmış ve ülkesine hizmet etmek için, öğrencilerine, üniversitesine kavuşmak için bekleyen bu gençleri daha ne kadar kahredeceksiniz, ne kadar üzeceksiniz? Bu gençler eğer, FETÖ yada başka bağlantılar içinde olsaydı, onlar zaten tezlerini başkalarına yazdırmış, sorunlarını çözüp üniversitelere girmişlerdi. Ama bu 7 bin genç, hiç torpili olmayan, sınavla ve tamamen alın teriyle öğretim üyesi olmayı hak etmişler. Ancak iktidar onları beni hoş görsünler ama adeta hurdalık hâlinde boşlukta bekletiyor. 

ÜÇYÜZBİN ÖĞRENCİ AF-DÖRTYÜZBİN ÖĞRETMEN ATAMA BEKLİYOR
Eğitimde bir başka güncel sorun da 300 bin öğrencinin okuldan atılmış olması. Bu öğrenciler üniversitede okuma koşulları nedeniyle veya başka nedenlerle okullarından uzaklaştırılmış, ama hiç suçu olmadığını belirterek bir af bekliyorlar. Bunun yanında, 400 bin öğretmen de atamayı bekliyor. 400 bin öğretmen atama beklerken şu anda okullarımızda da 100 bin öğretmen açığı var. 
Önümüzdeki hafta da yardımcı doçentlerle ilgili bir değişiklik gelecek. Orada da yardımcı doçentlerin üniversitelere göre tercih edilmelerinde farklı kriterler getiriliyor. Her üniversiteye göre nasıl alınacakları değişecek. Her rektöre ek koşul belirleme hakkı veriliyor. "2 kere 2 Ankara üniversitelerinde 5, İstanbul üniversitelerinde 4, İzmir üniversitelerinde 3 eder." denecek ki AKP eğitimde sınıfta kalmış durumda. 

 
Kanser ve diyabete karşı tam buğday ekmeği
 
Flaş karar: Gazeteci Deniz Yücel serbest bırakıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu-Tillerson zirvesine 'Menbiç' damgası!
Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex ...
AK Parti İzmir'de 'devir-teslim'e damga vuran sözler: Cumhurbaşkanımız gözlerime baktı ve...
AK Parti İzmir'de ikinci Şengül dönemi resmen başladı. Devir-teslim töreninde ...
CHP'li Yiğit'ten araştırma önergesi: Susuzluk kapımızda!
Türkiye’nin su fakiri olma yolunda olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili ...
 
CHP İl Başkanı Yücel'den çarpıcı 'İYİ Parti' yorumu: İzmir seçmeninin...
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti’nin İzmir’de CHP’den oy alacağı ...
Delican'ın vedası Şengül'ün 7'yle sınavı!
Biraz da onur vardı görevden alındıktan sonra basın toplantısı yapan Bülent ...
Erdoğan ile Tillerson'dan 3.5 saatlik zirve!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Dışişleri Bakanı Tillerson arasındaki görüşme ...
 
AK Parti İzmir'de yeni döneme teşkilat bakışı: Vekiller ve başkanlar ne dedi?
AK Parti İzmir’de kan değişimi yaşandı ve Delican’ın yerine il başkanlığına ...
Şengül'e coşkulu karşılama: Havalimanında teşkilata mesaj seli!
AK Parti İzmir'in yeni başkanı Şengül Ankara'dan İzmir'e döndü. Havalimanında ...
AK Parti'de görevden alınan Delican'dan ilk mesajlar: Kişisel görmüyorum!
AK Parti İzmir’de 45 aydır sürdürdüğü il başkanlığı görevinden Genel Merkez ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri