POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
19 Haziran 2018 Salı - 10:52

Başbakan Yıldırım'dan Kocaoğlu'na: Yaşlandıkça cimrileşiyor!

ABD Senatosu'nun F-35 kararı hakkında konuşan Başbakan Yıldırım, "Karar talihsiz bir gelişme. Türkiye alternatifsiz değil. ABD senatosunun böyle bir teşebbüste bulunması esef verici! Bu teşebbüsler stratejik ortaklık ruhuna aykırı" dedi. Kent gündemini de değerlendiren Başbakan, Başkan Kocaoğlu'nun 'oran' ve 'başarı' çıkışı için 'Yaşlandıkça cimrileşiyor' ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım dan Kocaoğlu na: Yaşlandıkça cimrileşiyor!

GERÇEKİZMİR - 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi son haftayı seçim bölgesi İzmir'e ayıran Başbakan Binali Yıldırım Kaya Termal Otel’de İzmir’deki basın temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda Başbakan Yıldırım'a AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül ve AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar da eşlik etti. 

- BAŞBAKAN STARTI BAYRAKLI'DA 'KOCA SALVO'YLA VERDİ! 

Başbakan Yıldırım basın temsilcileriyle buluşmada ülke ve kent gündemine dair önemli açıklamalarda bulunurken, oturuma ABD Senatosu'nun Türkiye'ye yönelik F-35 kararına gösterdiği tepki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisine ve partisine yönelik açıklamalarına verdiği yanıt damga vurdu. 

ABD Senatosu'nun F-35'leri Türkiye'ye teslimatını geçici olarak durdurmak isteyen kanununu onaylamasını eleştiren Başbakan Yıldırım, "Karar talihsiz bir gelişme, Türkiye alternatifsiz değil. ABD senatosunun böyle bir teşebbüste bulunması esef verici. Bu teşebbüsler stratejik ortaklık ruhuna aykırı" dedi. 



YAŞLANDIKÇA CİMRİLEŞİYOR! 
Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun AK Parti'nin İzmir'deki oy oranını yüzde 28 olarak açıklaması ve kendisi için 'Başarılı başbakanlık yapamadı' sözlerini de yanıtlarken şu ifadeleri kullandı: Ben oy oranları vermem. Oy oranı vermeyi seçmene haksızlık olarak görürüm. Gerçek oy oranları Pazar günü ortaya çıkacak. Kimin saçı ak, kimin ki kara ortaya çıkacak. Herkes boyunun ölçüsünü alacak. İzmir’de iyiyiz. Aziz Bey’in dediği gibi geriye gidiş yok. Sağ olsun yüzde 28 münasebet görmüş. Yaşlandıkça cimrileşiyor! Ben başbakanlığı iyi yapıp yapmadığımın takdirini millete bırakıyorum. O kendi belediye başkanlığını iyi yapsın. Beni düşünmesin.

Başbakan'ın oturumda öne çıkan açıklamaları ise şöyle: 

İKİNCİ ÇEVRE YOLU PROJESİ
Etüt çalışması var. Henüz plan demek erken. Sadece fikri bir çalışma var. Nasıl bir güzergah olabilir, nerelerden geçebilir? Karayolları Genel Müdürlüğü bu yönde bir çalışma planlıyor. Bu çalışmanın 2 önemli özelliği var. Biri İzmir Körfez Geçişine entegre olması diğeri de Çandarlı’ya giden otoyolla birleştirilmesi... Uzun vadede olacak bir iş... Bugünden yarına olmaz. Hazırlık çalışmaları yapılıyor. Trafik analizleri arazi yapıları gibi etüt çalışmaları yapılıyor. Körfez’in güneyinden de Körfez Geçişi ile irtibatlandırılacak.

KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ 
Projeyle ilgili her şey hazır. Biz çoktan bitirdik. İzmir’in hazır olmasını bekliyoruz. Benim bildiğim dava filan kalmadı. Yalnız İzmir kamuoyunun talebi olması lazım. İzmir’in istemesi lazım. STK’lar, medya, kamuyou... Bunu gündemde tutması lazım... Büyük bir proje. Sıradan bir yol projesi değil! İzmir’in kaderini değiştirecek bir proje. Yola çıkıyoruz. Birisi taş koyuyor sonra mahcup oluyoruz. Mühendisler Odası yeniden dava açmış. Bunlar bizi çok yoruyor.  Vatandaşa hizmet etmeye çalışıyoruz hem de sopa yiyoruz. Bunu hak etmiyoruz. Projenin heyecanına İzmirlilerin katılmasıyla süreci aşabiliriz. İzmir’in trafiği 4-5 sene sonra azapa dönecektir. Kuzey güney trafiğini direkt geçirdiğimiz zaman mesele çok daha kolaylaşmış olacak. İzmirlilerin projeye itirazı olduğunu düşünmüyorum. En azından itiraz eden marjinal kesimlerin İzmir kamuoyu nezdinde baskılanması lazım...

"BU ŞEHRE GÖNÜL KOYDUĞUMUZ YOK!"
Farz edelim bize mesafeli duruşu var İzmir’in... Biz yatırımlarda bunu yansıtmadık. Havalimanı, içme suyu, İZBAN, Sabuncubeli, otoyol, bölünmüş yollar, şehir hastaneleri, Güzelbahçe Yat Limanı bel kemiği projeler yaptık. Bu şehre gönül koyduğumuz yok! Bu şehrin verdiği desteği önemsiyoruz. İzmir’de siyasete başlarken yüzde 17 oyumuz vardı. FETÖ’cüler o operasyonu yapmasaydı biz birinci partiydik İzmir’de! FETÖ’cüler 400 polisle Büyükşehir’i bastı, İl Başkanı 'Sağ olsunlar 2 vekil kazandık' dedi. İzmir’de kendimizi daha iyi tanıtmamız lazım... Önyargıları değiştirmemiz lazım. Yerel yönetimler Aziz Kocaoğlu’na havale edilmiş.  Aziz Kocaoğlu şehri üstlenmiş. Belirli siyaset anlayışıyla CHP siyasetinin amiral gemisi olarak devam ediyor. Yavaş yavaş su almaya başladı.

ALAN ÇALIŞMALARI
Meydanlar açıkçası ramazan süresince daha sakindi. Doğal olarak millet aç susuz uykusuzdu. Hepimiz öyleydi. Bir durgunluk söz konusuydu. Bayram günlerinden itibaren daha hareketlendi. Coşku gittikçe artıyor. Bütün adaylar artık son kozlarını kullanıyor. Millete kendilerini anlatıyorlar. Meydanlarla ilgili sorunumuz yok. Artık kamuoyu oluşturma meydanlarla sınırlı değil. 2005’ten beri internetin yaygın kullanımı sosyal medyanın hayatımızda daha çok yer alması vazgeçilmez bir araç haline geldi. Sadece meydanlara göre hesap kitap yapmak yeterli değil. Biz çok büyük bir sıkıntı görmüyoruz. Gayet iyi gidiyor. Hedefe yakınız.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARININ VAATLERİ
Bir adayın vaatlerinin yıllık toplamı 345 milyar. Birisinin 426 milyar. Türkiye’nin mevcut büyümesinin 1 kat fazlası anlamına geliyor. Keşke olabilse. Kaval elin yel Allah'ın, üfle evladım üfle...Bu vaatlerle seçim kazanılmaz. En güzel örneğini 7 Haziran’da gördük. Vaatlerde ciddi yarış oldu. Sonunda ne çıktı belli.

'PROJELERE ENGEL' TARTIŞMASI 
Bu durum zihniyet değişimiyle mümkün. İdeolojik yaklaşımların İzmir’e zaman kaybettirdiğini düşünüyorum. Projeyi kim gündeme getirdi? AK Parti... Buna karşı mücadele edelim. Kim kaybetti? İzmir! Hesap soran yok ki! İzmir’in bu işlere sahip çıkması lazım. İnatlaşarak bir şey yapamayız. Karşıyaka Stadı’nın hali ortada. Paramızla rezil oluyoruz. İzmir’in alt yapı sorunları sanıldığından daha büyük. En büyük problem sahil bandını baskı altına alan imar sorunu. İzmir bu sorunu çözmeden hak ettiği marka değeri sorununu çözemez. Kadifekale’deydim. Orası da İzmir...Yerel yönetimler maalesef köklü çözüm üzerine çalışmıyorlar. İmar barışı getirdik. Amaç vatandaşla devlet arasındaki kavganın sona erdirilmesi, el sıkışılması kentsel dönüşüm adına yeni bir sürecin başlatılması. İzmir kutuplaşma siyasetinden kaybediyor. Yapan biziz.

KONAK TÜNELLERİ
Unutuldu bile yaptığımız. O iş inada binmişti. Artık yaşlandım. Kimseyle inatlaşmaya niyetim yok. İzmir bize çok şey verdi. Neticede belediye başkanı seçmediler,  uzak görüşlü oldukları için Başbakan yaptılar.

SELÇUK İZBAN TÖRENİNDEKİ PROTOKOL KRİZİ
Kişisel hatalı davranışlar yüzünden şehre kırgın olamayız. Selçuk’ta yaşanan da bizim hiçbir taksiratımız yok. Belediye Başkanı'nın (Aziz Kocaoğlu) gereksiz zamansız yersiz bir çıkışı oldu. Biz de yumuşatmak adına esprili bir yanıt verdik. Sonra devam ettirildi. Biz devam ettirmedik. O konu üzerinden siyaset yapıldı. İZBAN 186 kilometreye uzanıyor. Biz el atmasak olur muydu.  24 Projeyi birer birer yapıyoruz. Türkiye’de hem otoyol gelen hem hızlı tren gelen başka şehir yok. İzmir’i geri plana bırakma gibi durum söz konusu olamaz. İzmir’le hep alakalıydık alakalı olmaya devam edeceğiz.

YEREL YÖNETİMLER
İzmir’de yerel yönetimler bir şeyi çok iyi yaptı. ‘Bizi engellediler’ dediler.  Bunu iyi sattılar. Neyi engellemişiz. 15 yılda 66 katrilyon yatırım yaptık İzmir’e...Siyaseti sandıkta yapacağız. Ondan sonra şehrin geleceği için birlikte çalışmalıyız. İZBAN’ı biz ellemesek enkaz olarak duruyordu. Eksiğine rağmen iyi hizmet veriyor. Şu şehrin içme suyunu biz hallettik. Hiç konuşuluyor mu? İçinden minibüs geçecek borular getirdik. Getirmemiş olmasak ne olacaktı. Bazıları çıktı zehir içeriz AKP’ye oy vermeyiz sloganlarıyla milleti yönlendirmeye çalıştı. İlçe belediye başkanlarımız Büyükşehir’den çok şikayetçi. Biz onu yerel siyaset malzemesi yapmadık. Aziz Bey işler kötüye gitti mi milleti mobilize etmek için hükümeti hedef seçiyor. Onun yaptığı özellikle seçim kampanyasını o üstlendiği için böyle bir görevi var.

SURİYE'DEKİ OPERASYONLAR VE SON DURUM 
15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında biz terörle mücadelede konsept değişikliğine gittik. 15 Temmuz’un öncesi ve sonrasında gördük ki FETÖ ile PKK birlikte çalışmış. Darbeye de birlikte çalışmış. Biz savunma değil de taarruz esasına göre mücadeleyi yürütelim dedik. Bu etkili oldu. Şehirde kırsalda her yerde etkisiz hale getirdik. Devletin hakimiyeti ülke topraklarının her karışında var. Dışarıdan ABD’nin YPG PYG unsurlarını DEAŞ’la mücadele için silah vermesi, bunların PKK’ya aktarılması bizim işimizi biraz orada zorlaştırdı. Bunun üstünden gelmek adına Fırat kalkanı ve Zeytindalı hareketiyle Suriye’de 35-40 km’lik bir bandı terörden temizledik. Fırat’ın batısıyla Akdeniz’e kadar başımızı ağrıtan terör odakları yok edildi. Zor bir operasyondu. Hele hele darbeden çıkmış bir ordunun iki süper güç arasına kılıç gibi girmesi zoru başarmaktır. Büyük bir titizlikle yaptık. Adeta iğneyle kuyu kazar gibi şehit vermek pahasına hiçbir sivilin zarar görmemesi adına çaba sarf ettik. Bu başarıldı. Menbiç konusundaki kararlılığımızda sonuç verdi. 90 günlük yol haritası yaptık ve uygulamaya geçildi. Terörü sınırlarımıza gelmeden kontrol altına almak istoruz.

SURİYELİLER KONUSU 
30 bin civarında oy kullanmaya hak kazanan Suriyeli var. Suriyeliler bizim misafirimiz. Şartlar iyileştikçe gidiyorlar. Suriye’de işler yoluna girdikçe memleketlerine dönecekler. Bu geçici bir durum. Savaş şartları var. İnsanlar ölümle burun buruna. Biz komşuyuz. Onları ölüme terk edemezdik. Bu durum onlara ‘Biz istediğimiz gibi hareket ederiz, kural tanımayız, toplumsal düzene zarar veririz’ olmaz. Buna müsaade etmeyiz. Türkiye bir hukuk devleti.

 
Karşıyaka'da okumaya engel yok!
 
Bornova'da yerel kalkınma harekatı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Çıray'dan çarpıcı sözler: Telefonda şifreli konuşmamak istiyoruz!
İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Çıray, "Biz basit şeyler ...
İYİ Parti Adayı Kerpişçi: İzmir'den doğan güneş ülkeyi aydınlatacak
İYİ Parti İzmir 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, ...
CHP'li Böke: Faizler kavga ederek düşürülemez!
CHP Parti Meclisi Üyesi (PM) ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, iktidari ...
 
CHP’li Çam’dan Baro'ya ‘güvenlik’ çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, aralıksız sürdürdüğü seçim çalışmasında ...
CHP'li Sındır'dan AK Parti'ye sert sözler: 16 yıllık iktidarın özeti...
Saha çalışmalarını sürdüren CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, ...
AK Parti Buca 24 Haziran'a hazır
AK Parti Buca İlçe Başkanlığı 24 Haziran seçimlerinde görev alacak sandık ...
 
CHP'li Bayır: Ranta açılmasına engel olacağız!
CHP İktidarında, 40 bin ziraat mühendisi, veteriner ve tekniker istihdamı ...
İYİ Parti Adayı Kırkpınar'dan 'yap-işlet-devret' eleştirisi!
İYİ Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Hüsmen Kırkpınar, yağmur çamur ...
AK Parti'den 'Kordon'da Dünya Kupası' buluşmaları!
İl Gençlik Kolları’nın Kordon’da düzenlediği ‘Çay çiğdem bizden sohbet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri