POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
16 Aralık 2020 Çarşamba - 11:27

Başkan Arda 'Lider'e ilçenin sorunlarını anlattı

Ege Bölgesi’ndeki 49 ilçenin CHP’li belediye başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Aktepe ve Emrez mahallerindeki kentsel dönüşüm ve İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen eski kurşun fabrikasıyla ilgili yaşanan sıkıntıları anlattı, Kılıçdaroğlu’ndan destek talep etti.

Başkan Arda  Lider e ilçenin sorunlarını anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın da aralarında bulunduğu Ege Bölgesi'nin CHP'li ilçe belediye başkanlarıyla video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Ege Bölgesi’ndeki 49 ilçenin CHP’li belediye başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Aktepe ve Emrez mahallerindeki kentsel dönüşüm ve İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen eski kurşun fabrikasıyla ilgili yaşanan sıkıntıları anlattı, Kılıçdaroğlu’ndan destek talep etti.

Hazine miktar fazlalıkları çözülmeli
Aktepe-Emrez Mahalleri Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili yaşanan sıkıntıları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na anlatan Başkan Halil Arda, bu mahallelerde sıkıntılara yol açabilecek hazine miktar fazlalıkları şerhlerinin tapu kayıtlarından kaldırılarak vatandaşların mülkiyet sorununun çözülmesi için adım atılması gerektiğini söyledi.

Aktepe – Emrez mahallelerini kentsel dönüşüm alanı ilan eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin girişimlerine karşın ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle dönüşümün ilerleyemediğine dikkat çeken Başkan Arda, “İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm alanı 122 hektarla ilçemdeki iki mahalleyi kapsıyor. Yaklaşık 10 yıl önce alınan kararla bu bölge kentsel dönüşüm bölgesi ilan edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümü gerçekleştirmek istiyor. Ancak inşaat sektörü zor durumda olduğu için ihalelere mütahitler giremiyor. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZBETON firmasının öncü olmasını istiyoruz. Ama burada bizi ilgilendiren büyük bir problem var. Vatandaşların tapularının üzerinde mülkiyetle ilgili hazine miktar fazlalıkları var. Bu hazine miktar fazlalıklarının bedelsiz olarak vatandaşlara devrini istiyoruz. Zaten dezavantajlı insanların yaşadığı bir bölge ve bu hazine miktar fazlalıklarını satın almaları çok zor görünüyor. Bu konunun Milli Emlak Müdürlüğü tarafından çözülmesini istiyoruz. Bölgede yaşayan insanların İzmir depreminden sonra çok büyük tedirginlikleri var” diye konuştu.

Nükleer atıklar temizlenmeli
Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından Gaziemir’de 13 yıl önce tespit edilen eski kurşun döküm fabrikasının bahçesindeki tehlikeli atık ve radyoaktif maddelerin Gaziemir ve İzmir’e zehir saçmaya devam ettiğini kaydeden Başkan Arda, şunları söyledi:
“Aktepe-Emrez mahallerinde, İzmir’in Çernobil’i olarak adlandırdığımız nükleer atıkların gömülü olduğu bir eski kurşun fabrikası var. Bu konuda da çok büyük girişimlerim oldu. İzmir Valiliği nezdinde toplantılar yapılmasına öncülük ettim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın aksiyon alıp, bu atıkların temizlenmesi en büyük hedefimiz. Bu konuda partimden yardım istiyorum.”

Devlet arazileri tahsis edilsin
Belediyenin yeterli arazisi olmadığı için projelerini yaşama geçirecek alan bulamadığını dile getiren Belediye Başkanı Halil Arda, özellikle Sarnıç bölgesinin pazar yeri ihtiyacının çözülmesi için devlet arazilerinin belediyeye tahsis edilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Arda, “Arazi stoku ile ilgili çok büyük sıkıntılarımız var. İlçemde, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü başta olmak üzere devlete ait araziler var. Kapalı pazar yeri yapmak istiyorum ama maalesef yerim yok. Bu tip yatırımlar için devlete ait arazilerin bedelsiz devrini talep ediyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Tarım ve Orman Bakanından randevu taleplerim var. Ancak bir türlü gerçekleşmiyor. Bu konuda yardımınızı talep ediyorum” dedi. 

 
Ağbal: Enflasyonu düşürmekte kararlıyız
 
Büyükşehir'den 'iklim dostu yem' projesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sandal sözünü tuttu, o muhtarlık yeni binasında!
Fuat Edip Baksı Mahallesi yeni muhtarlık binasının açılışı, Bayraklı Belediye ...
Bornova'da virüse karşı online destek
Bornova Belediyesi, vergi affı kapsamında başlayan borç yapılandırma başvurularında ...
O belediyede flaş gelişme: Darp iddiası sonrası istifa!
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın odasında darp edildiği öne sürülen ...
 
Dayanışmaya bir katkı da sanayicilerden
Basınçlı Sulama Sanayicileri Derneği (BASUSAD), 30 Ekim'de meydana gelen ...
Başkan Batur: Belediyelerin gelir yasası değişmeli
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ege Bölgesi belediye başkanlarıyla ...
Başkan Soyer'den 'aşı' yorumu: Tek çözüm!
Koronavirüs için yaptığı uyarı konuşmasında aşı çalışmalarını hatırlatan ...
 
Çiğli Belediyesi’nin kariyer sitesine yoğun ilgi
Çiğli Belediyesi tarafından kronikleşen işsizlik sorununa yerel anlamda ...
İzmir’in ilk doğa dostu otobüs durağı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil altyapıyı geliştirme stratejisi doğrultusunda ...
Mucize bebeklerin adları Bayraklı'da ölümsüzleşecek!
İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, depremde enkaz altından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri