POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
1 Temmuz 2021 Perşembe - 10:06

Başkan Arda Sarnıç’taki iş dünyasıyla buluştu

Sarnıç bölgesinde faaliyet gösteren sanayici ve iş insanlarıyla bir araya gelen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, hayata geçirdiği ve planladığı projelerini anlattı. Başkan Halil Arda, “Sizlerin desteği, fikir ve önerileriyle Gaziemir’in potansiyelini dünyaya tanıtacağız” dedi

Başkan Arda Sarnıç’taki iş dünyasıyla buluştu

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, bacasız sanayinin merkezi olan Sarnıç’ta faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda, Belediye Başkanı Halil Arda, projelerini sanayici ve iş insanlarına anlattı. Başkan Arda,  göreve gelir gelmez ilk hedeflerinin tasarruf, kamulaştırma ve kamusal alanları genişletme olduğunu vurguladı. Bu kapsamda temizlik araçlarını taşerondan kurtararak 19 yeni temizlik aracı satın aldıklarını, bu uygulama ile her ay belediyeye 440 bin lira tasarruf sağladıklarını da vurguladı.

Başkan Arda, uyguladıkları ekonomik tedbir ve mali disiplin sayesinde belediyenin şu anda ne personele ne de piyasaya vadesi geçmiş bir kuruş borcu kalmadığını belirterek, “Pandemi süreciyle birlikte döviz çok yükseldi. Bugün olsa temizlik araçlarını alamayacak noktada olacaktık. Doğru zamanda yaptığımızı düşünüyorum. 2 milyon 800 bin liraya da tarihi bir evi kamulaştırdık. Ekonomik anlamda aldığımız kararlar, uyguladığımız tasarruf, kamulaştırma ve yeni kaynaklar yaratmamızın sayesinde iki yılda ekonomik olarak hedefimize ulaştık” dedi.

İlçemizin tüm sorunlarıyla ilgileniyoruz
İlçede yaşanan tüm vatandaşların sorunlarıyla ilgilendiklerini de anlatan Başkan Arda, “Sarnıç’taki ecrimisil sorunundan, Emrez Mahallesi’ndeki nükleer atıklar, Aktepe’deki kentsel dönüşüm ve hazine miktar fazlalıklarına kadar vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için çalışıyoruz.” dedi.
Yoksulluğu yönetmek değil, yoksulluğu yok etmek için çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Arda, Sosyal Market’te ihtiyaç sahibi ailelere destek olduklarını söyledi. İş insanlarına çağrı yapan Başkan Arda, “Hayırsever tüm yurttaşlarımızı Sosyal Market’e bağış yapmaya davet ediyorum” dedi. Cv Bank ile işveren ile iş arayanları buluşturduklarını dile getiren Başkan Arda, iş insanlarından personel ihtiyaçlarını Cv Bank’tan karşılamalarını istedi.

Katılımcılara, proje ve fikirleriyle Gaziemir’e katkı koymaları çağrısı yapan, iş insanlarından gelen talep ve önerileri de dinleyen Başkan Arda, “İlçenin dinamiği olan siz iş insanlarımızı çok önemsiyorum. Bugün sizinle fikirlerimi paylaşmak ve sizlerin öneri ve taleplerinizi dinlemek için bir araya geldik. Sarnıçta ne tür işyerlerimiz var, neler yapılıyor? Birlikte neler yapabiliriz, benim nerede olmamı istiyorsunuz?  Nerede olmamı istiyorsanız ben orada olacağım. Belediye olarak size her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu. 

Sarnıç’ın potansiyelini tanıtacağız
Kentlerin sahip olduğu değerleri, dinamikleri iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Başkan Arda sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçemizi iyi tanımamız, dinamiklerini iyi bilmemiz gerekiyor.  Büyük bir potansiyelimiz var Sarnıç bölgesinde. Sarnıç’ın potansiyelini dünyaya tanıtmak için üç dilde broşür hazırlayacağız. Bütün çabam bundan sonra uluslararası ilişkiler ve bunun temelinde de insana yatırım olan eğitim ve ekonomi olacak. Bu anlayışla eğitim alanında hayata geçirdiğimiz ilk projemiz olan YABO ile yurt dışında lisans, lisansüstü, doktora ve yabancı dil programlarına burslu katılmak isteyen öğrencilere YABO’da ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz.”

Gaziemir’i dünyaya açalım
İş insanlarına yurt dışında yürütecekleri çalışmalarda destek vereceklerini ifade eden Başkan Arda sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kurduğumuz dış ilişkiler birimimiz YABO projesinin yanında kardeş belediye ve Avrupa Birliği projelerini de yürütüyor. Bu ofisten hepiniz faydalanabilirsiniz. Her türlü iş birliğine açığız. Sizlerle birlikte çalışmak istiyoruz. Sizlerin her zaman yanındayım. Sizlerle birlikte çalışmak, Gaziemir’i dünyaya açmak istiyorum.” 

 
Konak'ta bir umut köyü... Batur: En mutlu olduğum hizmetimiz
 
İzmir'de yeniden spor zamanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta bir umut köyü... Batur: En mutlu olduğum hizmetimiz
Konak Belediyesi Engelsiz Yaşam Köyü, özel çocukların umudu olmaya devam ...
Karşıyaka’nın arşivi dijital ortama taşınıyor
Karşıyaka Belediyesi, ‘Dijital Arşiv’ projesini hayata geçiriyor.
Güzelbahçe'de Kabotaj Bayramı coşkusu
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce 1 Temmuz Kabotaj Bayramı nedeniyle ...
 
Balçova ile Ukrayna arasında dostluk köprüsü
Balçova Belediyesi ile Ukrayna’nın Bilhorod- Dnistrovskiy Belediyesi arasında ...
Soyer: Travel Turkey dünyada ses getirmeli
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul ziyaretinde TÜRSAB ...
İzmir'de deprem master planı zirvesi: Vali Köşger ne mesaj verdi?
"İzmir Deprem Master Planı" toplantısı Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında, ...
 
Büyükşehir ikinci kadın sığınma evini açtı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kadın dostu kent vizyonu ...
Gezginlerin yeni rotası Buca!
Buca Belediyesi, yoğun ilgi gören “#bucayikesfet” turunun ikinci buluşması ...
"Her mahallede kalıcı eserler bırakacağız"
Başkan Sandal, "Pandemi, deprem, sel gibi felaketler nedeniyle ertelediğimiz ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri