POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
6 Nisan 2021 Salı - 20:49

Başkan Arda’dan 'dava' çıkışı, AK Parti’ye ‘şerh raporu’ yanıtı!

Gaziemir Belediye Başkanı Arda, meclis toplantısında hakkında devam eden dava ile ilgili açıklama yaparken, AK Partili Atmaca’nın denetim raporuyla ilgili şerh raporuna yanıt verdi. Arda, “Seçimde yapamadığınızı adliye koridorlarında yapmaya çalışıyorsunuz. Tespit ettiklerinizle ilgili mahkemeye gidin. Beni şikayet edebilirsiniz. Ama Gaziemirlilerin umurunda değil! Gaziemirlilerin bana güveni sonsuz” dedi. Öte yandan faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Arda’dan  dava  çıkışı, AK Parti’ye ‘şerh raporu’ yanıtı!

GERÇEKİZMİR- Gaziemir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Halil Arda, Nisan ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda gündemdeki maddelerin oylanmasına geçilmeden önce kendisiyle ilgili yürüyen dava sürecine dair konuştu.

Belediye Başkanı Arda, basında yer alan 55 bin TL’lik börek konusuyla ilgili de açıklama yaptı. Başkan Arda AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca’ya çok sert sözlerle yüklenirken denetim raporuna şerh düşülmesine de değindi.

ADLİYE KORİDORLARINDA HARCADIĞINIZ ENERJİYİ SEÇİMDE HARCASAYDINIZ BELKİ KAZANACAKTINIZ
Gün içinde gerçekleşen duruşmaya ilişkin konuşan Arda, “Hevesle bu koltukta oturmamamı bekliyorlardı ama oturuyoruz. İlk önce 17 Aralık diye heveslendiler, gidiyorduk! 6 Nisan için hayal kurdular, şimdi 13 Temmuz hayalleri kurulacak. O zaman gideceğimizi söyleyecekler. Seçimde yapamadığınızı adliye koridorlarında yapmaya çalışıyorsunuz ama başarılı olmayacaksınız. Adliye koridorlarında harcadığınız enerjiyi seçimde harcasaydınız belki seçim kazanacaktınız” dedi.

HİÇ UMURUMDA DEĞİLSİNİZ
Arda, belediyeye bir kahvaltıda 55 bin TL’lik börek alındığının basında yer almasını hatırlatarak AK Parti Grubu’na, “55 bin TL’lik börek faturası nerede?” diye sordu. Arda, “Hiç umurumda değilsiniz. Gaziemirlilerin de AK Partililerin de umurunda değilsiniz. Yanınızda oturan arkadaşlarınıza, ittifakta bulunduğunuz arkadaşlarınıza yalan söylüyorsunuz. Hiç yüzünüz kızarmadan devam ediyorsunuz. Faturayı çıkarın bu koltuğu bırakıp gideceğim demiştim. Siz ne yapacaksınız? Ama ben size her mecliste attığınız iftirayı soracağım” ifadelerini kullandı.

BEN ONA ŞERH DEĞİL ŞER DİYORUM
“Uğur Bey denetim raporuna 30 maddelik şerh koymuş ben ona şer diyorum” diyen Arda, önceki senelerde yapılan harcamalara karşı çıkılmadığını söylerken temsil ağırlama, çiçek alımı, ürün alımı gibi birçok konuda kendisine ve yönetime gelen eleştirilere tek tek cevap verdi. Arda detaylı bir açıklama yaptı ve rakamlarla konuştu.

ATTIĞINIZ İFTİRALARA KARŞI KENDİMİZİ KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ
Gaziemir’de sosyal desteklerin yürütüldüğünü söyleyen Arda, esnafın yanında olduklarını ifade etti. Arda, “Ailelere yardım ediyoruz. Bir kuruş katkınız varsa söyleyin, başımızın üstünde yeri var. Hukuk işleri için dışarıdan alım yaptınız diyorsunuz. İşte… Kendimizi korumaya çalışıyoruz. Attığınız iftiralara karşı kendimizi korumaya çalışıyoruz.” dedi.  

MAHKEMEYE GİDİN, BENİ ŞİKAYET EDİN AMA GAZİEMİRLİLERİN BANA GÜVENİ SONSUZ
AK Partililerin iddialarıyla ilgili konuşan Arda, “Hepsiyle ilgili suç duyurusunda bulunabilirsiniz. 5 Sayıştay denetçisi bizi hala denetliyor. Siz de bu tespit ettiklerinizle ilgili mahkemeye gidin. Beni şikayet edebilirsiniz. Ama Gaziemirlilerin umurunda değil! Gaziemirlilerin bana güveni sonsuz. Ben de buranın kuruşunun hesabını yapıyorum. Bundan sonra da aynı heyecanla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ
Oturumda Gaziemir Belediyesi’nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu da masaya yatırıldı.

CHP Grubu, pandemiyi hatırlatarak olağandışı süreçlerden geçildiğine vurgu yaptı. Bütçenin ise yüzde 66 seviyesinde gerçekleştiği belirtildi. Belediye faaliyetlerinin büyük ölçüde yerine getirildiği aktarıldı.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grupları faaliyet raporuna ‘hayır’ yönünde oy kullandı. Cumhur İttifakı bileşenleri eleştirilerini de sıraladı.

Kısa süre önce CHP’den geçici olarak ihraç edilen Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “En son söyleyeceğimi en baştan söyleyen bir yapım var. Bu faaliyet raporu değil, faaliyetsizlik raporudur!  Burada genel hükümet de sorumlu. Burada genel iktidarın Gaziemir’e ne yaptığı da önemli. Tamam yerel iktidarın ne yaptığını konuşacağız, tartışacağız ama 2020 yılı içinde genel iktidar Gaziemir’e bir çivi çaktı mı? Çakmadı. Konak, Çiğli belediyelerinin faaliyet raporlarını okudum. Kıskandım. Binlerce insana yardım yapılıyor. Ben yıllardır burada bu kadar kısa sürede biten faaliyet raporu görmedim” dedi.  

Daha sonra Belediye Başkanı Arda kürsüye gelerek faaliyet raporu üzerinden gelen eleştirilere cevaplar verdi.

Başkan Arda, “İsraf yapmıyoruz. İsraf yapsak ortada borçlarımız olur. Tam tersi tasarrufla yeni kaynak yaratıyoruz. Pandemide ne kadar doğru strateji uyguladığımızı gördük. Gaziemir Belediyesi esnafın gözünde çok saygın durumdadır. Eleştirilere baktım, dolu dolu bir şey yok. Bu bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Pandemi dönemini fırsata dönüştürdüğümüzü düşünüyorum. Önümüzdeki 3 yılın faaliyetleri hazır halde. 2020 yılında her şeye rağmen ayakları yere basan bir belediye yarattığımızı düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Faaliyet raporu; AK Parti, MHP ve bağımsız üyenin ‘ret’ oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

 
Türkiye'de günlük vaka sayısı 50 bin sınırında
 
İYİ Parti'deki bildiri çatlağı sonrası Çıray'dan ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça ve Çankaya'dan kardeşlik imzası!
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile Çankaya Belediye Başkent Alper ...
Vali Köşger açıkladı: İzmir'de 2021'de 5 milyarlık yatırım
İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan İzmir Valisi Köşger, 2021 ...
Başkan Arda'nın davasında eşi tanık olarak dinlendi, ne ifade verdi?
Gaziemir Belediye Başkanı Arda’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği ...
 
İzmir'de deniz ulaşımına fırtına darbesi!
İZDENİZ kentteki şiddetli fırtına nedeniyle tüm vapur seferlerinin durdurulduğunu açıkladı.
Gümrükçü AIESEC'e ev açan ailelerle buluştu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, uluslararası gençlik organizasyonu ...
Meslek Fabrikası’ndan kadınlara bir destek daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’nun ...
 
Buca'nın 2020 faaliyet raporuna meclis onayı
Buca Belediyesi'nin 2020 yılı Faaliyet Raporu Nisan ayı meclisinde kabul ...
Tire'de Millet İttifakı'nda bu kez fire yok!
Tire Belediyesi meclis oturumunda 2020 faaliyet raporu onaylanırken, katip ...
Beydağ'dan parke taşı harekatı
Beydağ ilçesine bağlı Karaoba Mahallesi’nin sokakları, İzmir Büyükşehir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri