POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
22 Ekim 2018 Pazartesi - 09:42

Başkan Atila hizmetleri ve yeni dönem hedeflerini anlattı

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, katılımcılığa dayalı belediyecilik anlayışını 5 yıl daha sürdürmek için yola çıktıklarını söyledi. Atila, yönetim sürecinde çocuklara, kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını belirtti.

Başkan Atila hizmetleri ve yeni dönem hedeflerini anlattı

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “adalet” ve “liyakat” temelinde, ortak akıl ve katılımcılığa dayanan yerel yönetim anlayışını 5 yıl daha sürdürmek için yola çıktıklarını vurgulayarak “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği yolda içimizdeki Bornova sevgisiyle ve aşkla çok çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden yeniden Bornova Belediye Başkan Adayı olmak için dosyasını günlerde teslim eden Olgun Atila Cumhuriyet Gazetesi'nden Yusuf Özkan'a önemli açıklamalarda bulundu. 

Bornova Belediye Başkanı Atila, “Doğduğum, sokaklarında oynadığım, hayaller kurduğum ilçeye hizmet vermek benim için tarif edilemez bir mutluluk. Sosyal belediyecilik anlayışımız kapsamında; din, dil, ırk ya da mezhep ayrımı yapmaksızın herkesin yanında yer alan bir yaklaşımla çalışmaya devam etmek istiyoruz” yorumunu yaptı.

Geçen 5 yıllık yönetim sürecinde özellikle kadınlara, engellilere ve çocuklara “pozitif ayrımcılık” uyguladıklarını belirterek “Bu nedenle Dost Market, Artı 1 Down Kafe, Diyet Kafe gibi temalı projelere imza attık. Gerçek ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızı incitmeden, onlarla birlikte yürüdük. Bütün mesafeleri, protokolleri kaldırarak sade, dürüst, şeffaf ve hesap verilebilir yönetim anlayışımızı ortaya koyduk. Bu anlamda hepimiz çok güçlüyüz. Bornovalılar olarak birbirimizin yüzüne rahatlıkla bakabiliyoruz” dedi.

Üniversite kenti
Atila, sınırlarında Türkiye’nin en büyük devlet okullarından Ege Üniversitesi’yle vakıf üniversitesi Yaşar’ı barındıran Bornova’da, yerel yönetim olarak hemen hemen tüm fakültelerle işbirliğine gittiklerine de dikkat çekti. Kadınlara yüzde yüz iş garantili konfeksiyon kurslarından tasarıma, arıcılıktan halk sağlığı konferanslarına dek yüzlerce örnek sayabileceğini vurgulayarak “Akıllara gelebilecek her konuda işbirliği yaptık. Bu anlamda çok şanslı bir belediye başkanıyım. Bilimsel ve birlikte yönetim anlayışımız doğrultusunda öğretim üyelerimiz ve her gün yeni fikirlerle ortaya çıkan, yaratıcı üniversite öğrencileriyle çalışıyoruz. Hem onların aktif eğitim şansları oluyor hem kent yaşamını kolaylaştıracak projeler çıkıyor” dedi.

Bornova’nın üniversite kimliğinden ayrı düşünülemeyeceğine vurgu yaparak “Bornovalılar mütevazı insanlardır ama eğitim konusunda mütevazı olamayız. Anaokulundan üniversitelerine kadar Bornova, sadece İzmir’e değil Türkiye’ye ışık olmaktadır” dedi.

Öncelik sosyal destek
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize de dikkat çeken Atila, gelecek dönemde önceliği sosyal desteklere vereceklerini söyledi. Esnaf, üretici, iş insanlarıyla birlikte, ilçenin önünü açacak yeni projeler üretmenin zorunlu olduğunu vurguladı. Dost Market gibi projelerle, krizden derin etkilenen yurttaşlara daha fazla destek vereceklerini, bir yandan da fiziki yatırımları sürdüreceklerini kaydetti. Üretim kooperatiflerinin yanında yer almaya devam edeceklerini belirterek “Dolayısıyla birinci önceliğimiz ekonomik anlamda vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak sosyal projeler” dedi.

[Haber görseli]

Gerçek yardımseverlik
?Bornova Belediyesi’nin dar gelirli vatandaşlar için Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliğiyle 2014 yılında kurduğu Dost Market, yardımsever vatandaşların katkılarıyla büyümeye devam ediyor. Dört yılda dört şubeye ulaşan Dost Market’ten 4 bin 960 aile yararlanıyor. Bornova Merkez, Altındağ, Doğanlar ve Çamdibi bölgelerinde bulunan mağazaların rafları yardımseverlerden gelen bağışlarla zenginleşiyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Dost Market’in gerçek yardımseverliğe aracılık ettiğini belirterek “Bu sistem sayesinde maddi durumu iyi olanlar, maddi güçlük çekenlere destek oluyor. Ama bir elin verdiğini diğer el görmüyor. Titizlikle belirlenen ihtiyaç sahipleri, tıpkı diğer marketlerden alışveriş yapar gibi Dost Market’e girip istediği ürünleri seçip alıyor. Bu projenin büyümesi, ilgi görmesi en büyük mutluluk ve onur kaynağımız” dedi. Dost Market’e gelme olanağı olmayan engelli, yaşlı ve hastaların ihtiyaçları ise istekleri doğrultusunda hazırlanarak evlerine teslim ediliyor.

Kültür atağı
Atatürk Mahallesi Dr. Sırrı Aydoğan, ardından Pınarbaşı Kültür merkezlerini hizmete açan Bornova Belediyesi, Doğanlar Kültür Merkezi’ni de tamamlandı. Engelli vatandaşların kullanımı için düzenlemelerin de yapılacağı tesiste, Kadın Danışma Merkezi ve atölyelerin yanı sıra çok amaçlı bir salon bulunacak. Dost Market’in Doğanlar Şubesi de bu merkeze taşınacak.

[Haber görseli]Bir öğrenci kenti
Bornova’da üniversite öğrencileri, Büyükpark’ın içindeki Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi’nin, yemekten çamaşır yıkamaya, sıcak-soğuk içecekten internet ve kütüphaneye dek tüm olanaklarından ücretsiz olarak yararlanıyor. Ayrıca 2014 yılında uygulamaya geçen Dost Kart ile Bornova esnafından indirimli alışveriş yapabiliyor. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine Bornova Belediyesi’ne ait sosyal tesislerde iş olanağı sunuluyor.

 
Büyükşehir'den felaketi yaşayan köye hayat öpücüğü!
 
Oktar Grubu'na operasyon: 33 gözaltı kararı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Olgun olgun 22 Ekim 2018 Pazartesi 21:02

Kıbrıs’ta başarılı bir uzaktan mimarlık eğitiminin ardından son yıl son dönem 9 Eylül üniversitesine geçiş yapan başarılı başkanımız ortak akılla izmiri İstanbul yapacak

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den felaketi yaşayan köye hayat öpücüğü!
Haziran ayında sel felaketi yaşayan Menemen Çukurköy’de üs kuran ve bu ...
Balçova'da büyük cimnastik şöleni
Türkiye Cimnastik Federasyonu Ritmik Cimnastik Kupası Balçova’da gerçekleştirildi. ...
Mimar adayları 'İzmir Modeli' için geldi!
Proje ödevleri için İzmir Modeli’ni mercek altına alan ODTÜ ve Konya Teknik ...
 
Rüya proje: Güzelbahçe daha da güzel olacak!
"İzmir Deniz” Projesi çerçevesinde kentin sahil bandını yeniden tasarlayan ...
Başkan Uğurlu mutluluğa ortak oldu
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Halilbeyli mahallesinde Mehmet ...
Güzelbahçe Ahmet Taner Kışlalı'yı andı
Gazeteci-Yazar, Eski Kültür Bakanı demokrasi şehidi Ahmet Taner Kışlalı ...
 
Konak'taki lezzet şöleninde 'Şef Pekdaş' şov!
Renkli söyleşiler, tadım etkinlikleri ve yarışmalarla katılımcılara keyifli ...
Gaziemir'de sezon açılışı 'Andımız'la yapıldı
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği spor kurslarının sezon açılışı, Atatürk’ün ...
Karşıyaka Sabahattin Ali'yi unutmadı!
Karşıyaka Belediyesi, Türk edebiyatının unutulmaz değerlerinden Sabahattin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri