POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
13 Temmuz 2020 Pazartesi - 15:08

Başkan Demirezen: Pandemi 1 yılımıza mal oldu!

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kurulan ilişkiye dair önemli açıklamalar yapan Belediye Başkanı Demirezen pandemi için, “1 yılımıza mal oldu” ifadelerini kullandı. İzmir Valisi Köşger’i makamında ziyaret edeceğini ve dosya ileteceğini aktaran Demirezen, “Vali Bey’den 1 gününü Bayındır’a ayırmasını rica edeceğim” açıklamasında bulundu.

Başkan Demirezen: Pandemi 1 yılımıza mal oldu!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sürdürülebilir Kent Gelişim Ağı’ başlığı altında yürüttüğü çalışma kapsamında ekipler ilçeleri turluyor. Özellikle kırsal bölgeleri ön plana alan proje çerçevesinde ilçelerin sosyal, ekonomik, tarihi ve kültürel özellikleri raporlanıyor.

Dosyaların en kısa sürede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önüne konulacağı aktarıldı. Bu çalışma kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in danışmanları Tuncay Ceylan, Ahmet Altan ve Ruhisu Can Al Bayındır’a gitti.

AK Parti’nin iktidar olduğu ilçede belediye başkanlığı koltuğunda oturan Uğur Demirezen, Gerçek İzmir’e önemli açıklamalarda bulundu.

Bayındır Belediye Başkanı Demirezen, “Sürdürülebilirlik noktasında ilçe belediyelerin de işin içinde olmasını istiyorlar. Birleşmiş Milletleri’nde (BM) onayladığı bir proje üzerinde çalışma yapıyorlar. İlerleyen günlerde 17 grubun içinde hangi belediye ne şekilde yer almak istiyorsa hazırlık yapmamızı istiyorlar. Beraber çalışmak istiyorlar” dedi.

BİR SIKINTIM YOK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile arasındaki ilişkiye dair bilgiler veren Belediye Başkanı Demirezen, “Benim bir sıkıntım yok. İhtiyaç doğrultusunda arıyoruz. Önümüzdeki günlerde bize söz verilenlerin yapılıp yapılmayacağını göreceğiz. Şu an derdimi anlatabiliyorum. Malum hepimiz bir pandemi sürecinden geçtik. Ben yerelde Tunç Bey Büyükşehir’de seçilmiş insanlarız. Buranın sorunu neyse Büyükşehir’in de üstüne düşen ne varsa ben talep ediyorum. Önümüzdeki günlerde inşallah uygulamasını da görürüz” diye konuştu.

KAVGA EDECEĞİM YERDE EDİYORUM
Merkezi iktidardan bakanlık düzeyinde destek almak için yol izleyen ve AK Partili belediye olmanın avantajlarını kullanmaya çalışan Başkan Demirezen aynı zamanda CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi ile de çatışmadan ilçesine hizmet getirme amacıyla hareket ettiğini vurguladı. Demirezen bir parantez açarak, “Kavga edeceğim yerde ediyorum. Maske, dezenfektan konusunda yaptım. Haklı olduğum yerde Bayındır’ın hakkını sonuna kadar savunuyorum. Ama burada bir şey yapılacaksa da kanun Büyükşehir olarak gösteriyorsa, ben bunu ilçem adına bir kere de, iki kere de, üç kere de, dört kere de isteyeceğim. İsteyeceğim! Ama bu olmuyorsa da söyleyeceğim. Beklediğim bir tarih var. Ben çok büyük şeyler istemedim. Gerçekten 3-5 tane şey istedim. Gerçekten Büyükşehir’in yapması gerektiği için istedim” açıklamasına imza attı.  

PANDEMİ 1 SENEMİZE MAL OLDU!
Pandemi sürecine değinen Başkan Demirezen, “Projelerimizin hiçbirinden taviz vermiyoruz. Şunu rafa kaldıralım, şunu askıya alalım gibi düşüncemiz yok. Ne olur? Belki 3-5 aylık gecikme sıkıntıya sokar. 5 ayın maliyeti bize 1 yıl olarak geri dönebilir. Biz seçimde vatandaşlarımıza ne söz verdiysek onların peşindeyiz. Sağ olsunlar her vekilimiz, bakanımız İzmir özelinde çalışmalar yapıyor. Ben eminim 30 ilçeye de istediklerini veriyorlar. Yüzde 58 ile seçilmiş bir ilçeyim. Bunu da ilçem adına pozitif olarak kullanmak istiyorum. 5 ay boyunca yaşadığımız maddi açıdan Bayındır Belediyesi’nin 1 senesine mal oldu. Bazı belediye başkanları, ‘bazı projeleri revize edeceğiz, askıya aldık’ diyorlar. Ben öyle bir şey söylemiyorum. İnandıklarımı söylemiştim. Ne olur, en fazla 2021’de bitmez 2022’de biter” dedi.

VALİ BEY’E ‘1 GÜNÜNÜZÜ BAYINDIR’A AYIRIN’ DİYECEĞİM!
Ayrıca geride kalan Haziran ayında kente atanarak göreve başlayan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile makamında bir araya geleceğini söyleyen Demirezen, “Vali Bey ile yarın bir araya geleceğiz, tanışacağız. Dosya ile gideceğim. İlçeye davet edeceğim. 1 gününü Bayındır’a ayırmasını rica edeceğim” ifadelerini kullandı.  

 
Göztepe'de operasyon kapıda!
 
Büyükşehir'de 'korona' şoku: ESHOT Genel Müdürü virüse yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Belediyesi'ne ‘Sıfır Atık Belgesi'
Konak Belediyesi ‘Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ ile ilgi başarılı çalışmaları ...
Başkan İduğ’dan 16 ayın raporu ve çarpıcı mesaj: Tüm belediyeler açık verecek!
Bornova Belediye Başkanı İduğ, 31 Mart 2019 tarihinde göreve gelmesi sonrasında ...
Ve Çiğli Tramvayı yola çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent içi trafiğe nefes aldıracak önemli yatırımlardan ...
 
Başkan Tugay'dan yeni mesaj: Burayı satan ve alanlardan...
Karşıyaka Belediye Başkanı, TOKİ tarafından yapılan ve özel firmaların ...
Bayraklı'da sosyal mesafeli zumba!
Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte ...
Menderes artık ışıl ışıl parlıyor
Menderes Belediyesi tarafından ilçe genelinde kaldırım ve aydınlatma çalışmaları ...
 
Narlıdere’nin bisiklet yolunda son viraj!
Narlıdere’de bisiklet kullanımını artırmak ve kent içi ulaşımda alternatif ...
Moral buluşmaları: Karşıyaka’nın Parkındayız!
Karşıyaka Belediyesi, kültür - sanat etkinliklerini mahallelere taşımak ...
Bornova’da Kurban Bayramı hazırlıkları
Vatandaşların kurban ibadetlerini hijyenik bir ortamda ve Koronavirüs ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri