POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
25 Şubat 2020 Salı - 12:20

Başkan Gümrükçü'ye 'destek' övgüsü

Tunceli Pertek İlçe Belediye Başkanı Alan, Elazığ depremi ve İzmir belediyelerinin bölgeye destek konusunda "Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, bölgeye iki kere gelen tek belediye başkanı" dedi.

Başkan Gümrükçü ye  destek  övgüsü

Tunceli Pertek İlçe Belediye Başkanı, bir takım ziyaretler için geldiği İzmir'de Romantik Türk Radyo'nun canlı yayın konuğu oldu.

Konuşmasının bir bölümünü Elazığ depremi ve İzmir belediyelerinin bölgeye desteklerine ayıran Alan, "Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, bölgeye iki kere gelen tek belediye başkanı" dedi.

Çiğli Belediyesi, Bölgede Fark Yarattı
24 Ocak Cuma akşam saatlerinde merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası bölgeden hiç ayrılmayan Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine teşekkür ederken Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'ye ayrıca teşekkür ettiğini belirtti.

Elazığ'daki deprem mağdurları ile dayanışmak için yardım kampanyası başlatan Gümrükçü, bölgeyi iki kere ziyaret etmesinin yanı sıra belediyeye bağlı Kişisel Bakım Hizmetleri Birimi'ni de gönderdi. Kişisel Bakım Hizmetleri, özel donanımlı araçta çocuklara banyo yapma ve kuaförlük imkanı sunarken, yetişkinlere ise kişisel bakım ve kuaförlük şeklinde 15 günde toplam bin 979 kişiye hizmet verdi.

“Kişisel bakım, yiyecek ve giyecek kadar önemli”
Konuyla ilgili konuşan Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, "Türkiye’nin bir çok noktasından vatandaşlarımız kıyafet, gıda, bebek maması, bebek bezi gibi malzemeleri gönderdiler. Bunlarda tabii ki önemli ihtiyaçlar ama çok önemli olduğunu düşündüğüm kişisel bakımı da unutmamak gerek. Çünkü kişisel bakım da, yiyecek ve giyecek kadar önemli. Az önce psikolojik yıkımdan bahsettik. Deprem sonrası insanlar çadırlarda kaldığı için kişisel bakımlarının yapılması zorlaşıyor. Büyük ihtimal kişisel bakımın olmadığı bu yerde, iki günlük bir hayat bile sürse birçok insanda çok negatif bir etki yaratacaktır. Çiğli Belediyesi, onların o psikolojik yıkımlarını ortadan kaldırma etkisi yarattı. İnsanlar, inanın şundan mutluluk duyuyorlar. Kadınlar saçlarını boyuyorlar, çocukların yüzleri gülsün diye küçük şekiller çiziliyor, saçları kesiliyor ve banyo yaptırılıyor.”

“Elazığ'da Bu Hizmeti Veren Tek Belediye: Çiğli Belediyesi”
Bölgeye daha çok gıda ve giyecek gibi yardımların geldiğini belirten Ruhan Alan, " Biz hep şöyle düşünürüz; deprem oldu adamın parası yoktu, hadi para verin. Kıyafet yok, hadi kıyafet verin. Yemeği yok, yemek verin. Tamam bunlarda ihtiyaç ama bunlar kadar önemli bir diğer ihtiyaç da söylediğimiz kişisel bakım hizmetleridir. Öznel ihtiyaçların karşılanması, ruhsal anlamda kendimizi rahat hissetmemiz ve yıkıntıları gidermemiz için neler yapabiliriz ihtiyacını ortadan kaldırma çabası da ayrı bir güzellik ve inceliktir. Güzel bir fikir. Birçok belediye yardım gönderdi. Çiğli Belediyesi yardım tırı göndermenin yanı sıra bu ekibini de gönderdi. Bu detay çok ince bir detay. Çünkü Elazığ'daki bu alandaki tek belediyeydi."

"Gümrükçü, Bölgeye İki Kere Gelen Tek Belediye Başkanı"
Deprem sonrası Elazığ'a Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin çok destek olduğunu ve birçok belediye başkanının geldiğini belirten Başkan Ruhan Alan, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve ilçe belediyelerimiz yardım yaptılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Utku başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü  kardeş belediyelerimizden Çiğli Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü, bölgeye iki defa geldi. İki defa bölgeye gelen tek belediye başkanı. Bu durum çok ayrı bir durum. Kendisine o yüzden ayrıca teşekkür ettim." dedi. 

Alan sözlerini şöyle sürdürdü :"Biz Utku başkanla telefonla da sık sık görüştük. Biz orada ne yapabiliriz diye sordu. Sonra onun yönlendirmesiyle kişisel bakım ekibi geldi. Elimizden gelen misafirperverliği göstermeye çalıştık. Kişisel bakım ekibini ben yerinde de gördüm. Düzenli olarak her gün araç oradaydı, donanımlı da bir araç. İnsanlara saç sakal bakımı yapıldı. Kadınların saçları boyanıyor, saçları kesiliyor. Çocuklara duş olanağı sağlanıyordu. Utku başkan geldiği zaman çadır alanlarını da birlikte ziyaret ettik. Her geldiği zamanda çok yoğun bir trafik içinde kaldı. Malatya’ya gitti Elazığ’a geldi. Gün içerisinde çok sayıda ziyaret gerçekleştirdi.”

 
ESHOT’un dev reklam ihalesini o şirket kazandı
 
MHP Lideri Bahçeli: Putin ikili oynuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESHOT’un dev reklam ihalesini o şirket kazandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı otobüslerin, durakların ve aktarma ...
Narlıdere’nin sokaklarına sihirli dokunuş
Sosyal ve kültürel hizmetlerin yanı sıra altyapı çalışmalarına da hız ...
İzmir’e ikinci gölet arıtma tesisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi içme suyu elde etmek için Karaçam Göleti'ne ...
 
Karşıyaka'nın çocuklarına 3 boyutlu eğitim!
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Eğitim Kooperatifi işbirliğiyle, 5 - 12. ...
Bornova'da temizlik devrimi!
Bornova Belediyesi temizlik hizmetlerine yaptığı yatırımları sürdürüyor. ...
Mevlana Tesisi yeniden doğdu... Emekçi kadınlar açacak!
İzmir’i kanatlarının altına alan Mevlana Heykeli’nin yenilenmesi için ...
 
Çeşme'de can dostlara özel klinik
Çeşme Belediyesi tarafından ilçede yaşayan sokak hayvanları için ücretsiz ...
Konak 8 Mart’a damga vuracak!
Konak Belediyesi, hazırladığı “Kadın Doğmak” adlı proje ile 8 Mart Dünya ...
Bayraklı'da dönüşümde kooperatif modeli!
Kentsel dönüşüm konusunda tüm kesimlerin uzlaştığı yeni bir model üzerinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri