POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
13 Şubat 2020 Perşembe - 10:32

Başkan Kılıç’tan üreticiye rant uyarısı!

Buca Belediyesi, kendi fidanlığında yetiştirdiği 1800 zeytin fidanını köyler bölgesine hediye etti. İlk zeytin dağıtımını Kırıklar’da gerçekleştiren Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, hemşehrilerle bir araya geldi. Tarım alanlarının korunması ve geliştirilmesi için mücadele verdiklerini söyleyen Kılıç, üreticilerin sıkıntılarından faydalanmak isteyen rantçılara karşı uyarıda bulunarak “Topraklarınızı toplamaya çalışan yapılara izin vermeyin. Tarlalarınızı satmayın” dedi.

Başkan Kılıç’tan üreticiye rant uyarısı!

Tarımsal alanların korunması ve geliştirilmesi için çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, kırsal bölgelerde üreticilere verdiği desteklere ara vermeden devam ediyor. 

Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen destek çalışmaları kapsamında hazırlanan zeytin fidanlarının dağıtımı, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç tarafından Kırıklar Mahallesi’nde gerçekleştirildi. 

BELEDİYENİN YETİŞTİRDİĞİ 1800 ZEYTİN FİDANI 
Köyler bölgesinde tarımsal üretimi teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen fidan dağıtımında, Kırıklar’ın ardından Belenbaşı, Doğancılar, Karacaağaç, Kaynaklar’daki vatandaşlara zeytin fidanı hediye edildi. Buca Belediyesi Fidanlığı’nda 4 yıl boyunca yetiştirilen toplamda 1800 adet Gemlik cinsi zeytin fidanı, yetiştirilmek üzere üreticiyle buluşturuldu.  

BİR AVUÇ TOPRAK BİLE DEĞERLİ OLACAK
Fidan dağıtımının ardından köy kahvesinde hemşehrilerle bir araya gelen Başkan Kılıç, Buca’nın köylerinin değeri üzerinde durarak tarımsal alanların talan edilmemesi için uyarıda bulundu. Kılıç, “Dünya coğrafyasına baktığınızda ciddi anlamda iklimsel sıkıntılar yaşanıyor.  Anadolu coğrafyası, özellikle bizim bulunduğumuz Gediz ve Menderes bölgesi çok değerli yerler. Bizim köylerimiz çok kıymetli. Ben de bir köy çocuğuyum. Benim de tarlalarım var. Geleceğimiz tarımda. Gelecekte tarım açısından bu bölgeler altın değerinde olacak. Konut bir şekilde halledilir. Ama bir avuç toprak bile değerli olacak. Topraklarınızı toplamaya çalışan yapılara izin vermeyin. Sahip çıkın, tarlalarınızı satmayın” diye konuştu.  

ÜRETİCİNİN SIKINTILARI DÜZELECEK
Üreticilerin yaşadığı sıkıntılara rağmen ayakta kalmaları için desteklere devam edeceklerini ifade eden Kılıç, “Şu anda tarımsal faaliyetlerle geçinmek çok zor. Üretici maliyetlerini biliyoruz. Üreticinin ürünlerinin fiyatlandırılmasının da ne kadar düşük ve kötü olduğunu biliyoruz. Ama bu düzelecek. Bunu bir başkan olarak değil, tarımdan anlayan birey olarak söylüyorum. Bizler de Buca Belediyesi olarak sorunlarınızı azaltmak için, sizlere destek olabilmek için çalışmalarımıza durmadan devam edeceğiz. Zeytin fidanı çalışmamız bunlardan bir tanesi. Hep birlikte üreterek kazanacağız” dedi. 

KÖYLERİMİZİ RANTA KARŞI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Göreve geldiği günden beri yeşil alanların korunması için talimat veren ve takipçisi olan Kılıç, çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Özellikle kaçak yapılaşmayla mücadelemiz var. Bu kaçak yapılaşma, konut ve barınma ihtiyacından ziyade parasal ranta yönelik faaliyetlerden oluşuyor. Bizim amacımız buradaki yapı bozulmasıdır. Burada oluşmuş bir sistem var, bu bozulsun istemiyoruz. İlk etapta bu çalışmalar çekici görünebilir ama sonrasında çok sıkıntı yaşarız. Burası İzmir’in akciğeri; buraya sahip çıkmak bizim asli görevimiz. Köylerimizde betona dönüşmüş bir bölge görmek istemiyorsak bunu yapmak zorundayız. Her şeyden önce çocuklarımız için yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.

 
İzmir'de katliam gibi kaza: 4 ölü, 8 yaralı
 
Karşıyaka'da sokakta aşk var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta örnek proje: Efeslim Kart yola çıktı!
Selçuk’un sosyal yaşam kartı Efeslim Kart Tanıtım Toplantısı Prof. Dr. ...
Bayraklı'da zabıtadan 'mühendisli' denetim!
Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bünyesinde görev yapan gıda yüksek ...
AK Partili Boztepe'den Meclis'te çarpıcı çıkış: Başıma bir şey gelirse sorumlusu...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne AK Partili Meclis Üyesi Boztepe’nin ...
 
Ankara'da Çeşme zirvesi: Başkan Oran, Bakan Ersoy'la görüştü
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Çeşme ile ilgili hazırlayacağı proje İzmir’de ...
İZSU’dan o ilçeye modern hizmet binası
İZSU Bayındır’da yeni hizmet binasının çalışmalarına başladı. 6 milyon ...
Aksoy'dan çarpıcı 'işten çıkarma' mesajı: Arınma ve arlanmaya ihtiyaç var!
CHP İl Eski Yöneticisi Gönençer’in il kongresinden sonra işten çıkarılması ...
 
İzmir'in hayat kurtaran köpekleri!
İzci, Asil, Bety… Onlar birer itfaiye personeli. Görevleri ise arama kurtarma ...
Narlıdere’de girişimci kadınlara özel eğitim
Narlıdere Belediyesi, girişimci kadınların yatırım kaynaklarını doğru ...
Buca Özgecanlar için tek ses!
Kadın cinayetlerinin sembolü haline gelen Özgecan Aslan, katledilişinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri