POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
5 Haziran 2020 Cuma - 13:00

Başkan Oran'dan 'normalleşme' raporu ve '3 altın kural' çağrısı'

1 Haziran normalleşme süreci ile birlikte turizm sezonu da başladı. Tatilciler Ege’nin Cennet beldesi Çeşme’ye akın ederken, Belediye Başkanı Ekrem Oran, tatilcilere; sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı olmak üzere 3 altın kurala uymaları için çağrı yaptı. Oran ayrıca, ilçede bir sağlık merkezinin açılmasıyla ilgili girişimlerine dair açıklamada bulundu.

Başkan Oran dan  normalleşme  raporu ve  3 altın kural  çağrısı

GERÇEKİZMİR - Çeşme Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ekrem Oran, FOX TV’de Çağla Şikel’in sunduğu ‘Yeni Bir Gün’ programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Oran, koronavirüs süreci ve 1 Haziran normalleşme takvimi itibariyle start alan turizm sezonuna dair Çeşme özelinde önemli açıklamalarda bulundu.

Yaz sezonunda Çeşme’ye gelecek tatilcilere seslenen Başkan Oran, sosyal mesafe, hijyen kuralları ve maske kullanımına vurgu yaptı. Oran ayrıca, Çeşme’deki devlet hastanesinin kapasitesinin yaz döneminde yeterli olmayacağını belirterek, belediye olarak bir vakıfla anlaştıklarını, Ilıca’da bulunan belediye dükkanlarında bir sağlık merkezi açılması için meclis kararı aldıklarını ve Sağlık Bakanlığı’ndan onay beklediklerini dile getirdi.

TURİZM SEZONU İÇİN HANGİ TEDBİRLER ALINDI?
Çeşme’nin nüfusunun normalde 44 bin 500 olduğunu şu anda ise Çeşme’de yaklaşık 200 bin kişi bulunduğunu ifade eden Oran, sezon için alınan tedbirlere ilişkin şunları söyledi: “Biz, normal sezonda 700-800 bin, bayramda 1 milyon üzeri nüfuslara hizmet etmeye alışığız. 1 kilometre 200 metre ılıca plajı bu sene ilk kez mavi bayrakla aldı ve kovid’e uygun şekilde sosyal mesafe localarıyla, girişlerde antiseptik dağıtımımızla, maskelerimiz için çöp sepetlerimizle her türlü tedbiri aldık, tuvaletlerimiz soyunma kabinlerimiz düzenli dezenfekte ediliyor. Her gelenin ateşini ölçeceğiz.”

ESNAFA EĞİTİM VE DENETLEME
Esnaf Odası ve halk eğitim merkezi ile birlikte yaptıkları ortak çalışmayla  esnaflara düzenli eğitim verdiklerini belirten Oran, “Yedi ayrı ekiple esnafımızın gerekli tedbirleri alıp almadığını kontrol ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TATİLCİLERE SESLENDİ: 3 ALTIN KURALA UYALIM
Çeşme’ye gelecek tatilcilere seslenen Oran, “3 altın kuralın Çeşme’de de uygulanmasını rica ediyoruz. Çeşme’yi sevenleri dört gözle bekliyoruz. Onları çok özledik, Çeşme’yi sevenlerde çok özlediler. Onlardan, sosyal mesafeyi korumalarını hijyen kurallarına uymalarını ve maskesiz dolaşmamalarını bekliyoruz” dedi.

MASKEMATİKLER ÇEŞME VE ALAÇATI’DA DA OLACAK
Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Çeşme ve Alaçatı’da maskematikleri yerleştirdiklerini dile getiren Başkan Oran, “Maskematikler gelene kadar da belediyemiz maske takılması zorunlu olan sokaklarda maske dağıtıyor” diye konuştu.

SAĞLIK MERKEZİ HAMLESİ
Çeşme’deki Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’nin 50 yatak kapasiteli olduğunu ve yazın bunun yeterli olmayacağının altını çizen Oran şöyle konuştu: “Sağlık Bakanlığımız takviye ekipler gönderiyor. Ancak biz de Çeşme Belediyesi olarak bir vakıfla anlaşma yaptık ve Ilıca’da belediyemizin dükkanlarında bir sağlık merkezi açılmasıyla ilgili meclis kararımızı aldık ve Sağlık Bakanlığımıza izin almak üzere gönderdik. Ümit ediyorum ki Sağlık Bakanlığımız onay vermekte tereddüt etmeyecektir.”

ÇEŞME’DE TEK BİR VAKA VAR
Çeşme’de şuan yalnızca bir kişide koronavirüs vakası bulunduğunu o kişinin de tedavi ve koruma altında olduğunu söyleyen Oran, “Çeşme’de kovid ile ilgili sıkıntı yok. Çeşmemize gelen vatandaşlarımızdan tedbirleri uygulamalarını ve Çeşme’yi buldukları gibi kovid’siz bırakmalarını diliyorum” dedi.

SEZON MİNİMUM ZARARLA GEÇECEK
Dış hat uçuşlarının açılmaması ve yabancı turistin gelmemesinin Çeşme’deki turizme çok fazla etkisi olmayacağını belirten Oran, ilçedeki otellerin de hem belediye hem de Turizm Bakanlığı tarafından denetlendiğini söyledi. Oran, “Çeşme’ye yüzde 97 yerli turist geliyor.  Dış hatlarını açılmaması Çeşme’mizi çok da fazla etkilemeyecek. Kovid’den dolayı düşüş olacak ama süreç minimum zararla geçecek diye düşünüyorum. Çeşme Belediyesi olarak esnafımızın, turizmcimizin, yatırımcımızın ve vatandaşımızın dün olduğu gibi bugün de yanındayız” açıklamasını yaptı.

ÜRETİCİ VE ÇİFTÇİYE VERİLEN DESTEKLER
Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tarıma ve çiftçiye verdikleri desteklerle ilgili bilgilendirmede bulunan Oran, “Tarımın önemi bu süreçte gerçekten anlaşıldı. Bizim Çeşme’de meşhur endemik ürünlerimiz var; mandalin, kavun, sakız enginarı, domates, anason gibi… İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile beraber bu kovid’den önce tarım politikaları gözden geçirdik ve çiftçilerimize destek verdik. Vermeye de devam ediyoruz.  Hem kuracağımız tarım kredi kooperatifi ile hem de Çeşme Belediyesi’ne ait 40 dönümde kuracağımız üretim çiftliğiyle yerli üreticimize yerli tohum ve fideleri üretecek ve dağıtacağız. Aynı zamanda Çeşme’nin meşhur sakız koyunu ve kaçeli koyununun ırklarının kaybolmaması ve nüfusunun çoğalması için çalışmalar yapıyor ve üreticilerimize de bunları dağıtıyoruz” diye konuştu.

 
İzmir'e bir büyük çevre yatırımı daha!
 
Yolcular da otobüs firmaları da 'yeni normale' uyum sağladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e bir büyük çevre yatırımı daha!
Avrupa standartlarındaki arıtma tesislerinin sayısı ve arıtma kapasitesiyle ...
"Flamingoların yoldaşı olmayı sürdüreceğiz"
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle ...
Aqua Yaşam önlemlerle açılıyor
Karabağlar Belediyesi’ne bağlı Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki Aqua Yaşam ...
 
Gaziemir Belediyesi'nden çevre farkındalığı
Gaziemir Belediyesi, Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası’nda dünyada ...
Toros Tesisleri hizmet için gün sayıyor!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe’deki Toros Sosyal Tesislerinin ...
Sevgi Yolu'nda yağmur kabusuna son!
Bayraklı Belediyesi, geçtiğimiz günlerde ülke genelinde etkili olan şiddetli ...
 
Başkan Tugay’dan 68 yıllık esnafa vefa
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka’da 68 yıl aralıksız ...
Bornova'da Sosyete Pazarı sevinci
Bornova Belediyesi’nin farklı sektörler için hafta boyu açık kalacak şekilde ...
Şiddet mağduru köpeğe Buca Belediyesi sahip çıktı
Buca Belediyesi, önceki gün Adatepe Mahallesi’nde sahibi tarafından sopayla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri