POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
13 Temmuz 2018 Cuma - 10:34

Başkan Pekdaş 'tarafları' buluşturdu... Komşuluk hukuku kazandı!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçe sakinlerinin sorunlarını yakından takip ederek, çözüm yollarını birlikte buluyor. Son olarak Alsancak’taki İrfan Boyuer Sokak esnafı ile sokak girişindeki binayı yıkarak otele dönüştürmek isteyen firma yetkililerini aynı masa etrafında buluşturan Pekdaş, gelecekte yaşanabilecek olası sorunların komşuluk hukuku altında çözümünü sağladı. Buluşma sayesinde her iki taraf talep ve önerilerini iletme fırsatı bulurken, masadan da memnun ayrıldılar.

Başkan Pekdaş  tarafları  buluşturdu... Komşuluk hukuku kazandı!

İzmirlilerin dönerciler sokağı olarak da bildiği İrfan Boyuer Sokak’ta hizmet veren restoranlardan birinde gerçekleşen buluşmaya Başkan Sema Pekdaş’ın dışında sokak esnafı ve inşaatı yapan firmanın temsilcileri katıldı. Otele dönüştürülecek binada yürütülecek inşaat çalışmaları sırasında esnafın ve vatandaşların sorun yaşamaması amacıyla düzenlenen toplantıda görüş ve öneriler alındı. 

Başkan Pekdaş, yaya trafiğinin gün boyu yoğun olduğu sokakta yapılacak çalışmaların esnafı mağdur etmemesi konusunda otel sahiplerine çağrıda bulundu. Pekdaş, bina yıkım ve yapım işlerinin çevre esnafına ve müşterilerine zarar vermeden, toz ve gürültü kirliliği yapılmadan yürütülmesini istedi. Görüşmede, inşaat firmasından duyarlı olunması konusunda söz alan Pekdaş, inşaat ruhsatının verilmeden önce tarafların karşılıklı konuşup anlaşmasının komşuluk hukuku açısından önemli olduğunu söyledi. Karşılıklı güven anlayışıyla sürdürülecek anlaşma kapsamında 20 günlük yıkım işleminin ardından hızla temel atılacak. Yaklaşık 15 ay sürecek çalışmalar sırasında çıkan moloz ve hafriyat atıkları esnaf ve vatandaşlar rahatsız edilmeden anında kaldırılacak. Temel atımından sonra da beton dökülme işlemi gece saat üçten sonra yapılacak. Firma yetkilileri görsel kirliliği önlemek için inşaat alanını görsel estetiği olan perdeyle de kapatacak. Gürültü kirliliğinin önüne geçilmesi adına çalışmalar da koordineli olarak yürütülecek. Sokak esnafı ve vatandaşların uyarıları doğrultusunda gerekli durumlarda çalışmalarda yeni düzenlemelere gidilebilecek.

KOMŞULUK HUKUKU ÖNPLANDA TUTULMALI
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada hem sokak esnafının hem de İzmir’e yeni bir turizm tesisi kazandırmak isteyen firma yetkililerine teşekkür etti. Belediye olarak iki tarafı da dinleyip, sorunu aynı masa etrafında çözüme kavuşturmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Pekdaş, “Alsancak İzmir’in en önemli eğlence merkezi. Bu sokaklarda her gün yüzbinlerce hemşehrimizi ağırlıyoruz. Buraları aynı zamanda kentin tarihi yerleri. Geçmişten günümüze gelen izleri taşıyor. Bu yerlerin düzenlenmesi, yeniden kent yaşamına kazandırılması gerekiyor. Ama bu arada da komşuluk hukukunu ön planda tutmamız gerekiyor. Burada iş yapan esnaf var. Bizim, sorunları komşuluk statüsünde çözmemiz lazım. Otel inşası bittiğinde kente gelen konuklar burada ağırlanacak. Bu nedenle önemli bir işlevi olacak. Elbette bu binayı kente kazandırırken, sokak içindeki esnafın da mağdur edilmemesi gerekiyordu. Yaptığımız görüşme sonrası iki tarafın da memnun olacağı bir çözüm bulduk. Ben hem esnaf arkadaşlarımıza hem de bina sahiplerine teşekkür ediyorum. Bu anlayışı gösterdikleri için” dedi. 

 
Karşıyaka park konserlerini çok sevdi!
 
Dikili'de 'kırmızı' çözüm masası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka park konserlerini çok sevdi!
Sıcak yaz akşamlarını müzikle renklendirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, ...
Narlıdere Metrosu'nda 'derin tünel' mesaisi: O yol trafiğe kapatılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Narlıdere Metrosu yapım çalışmaları kapsamında ...
Bornova’da açık havada sinema keyfi
Bornova Belediyesi çeşitli etkinliklerle Bornovalıların keyifli bir yaz ...
 
KÖY-KOOP'ta 47 yıl sonra bir ilk: Yeni başkan Neptün Soyer
KÖY-KOOP Merkez Birliği'nde yapılan olağan seçimli genel kurul toplantısı ...
Başkan Soylu’dan 15 Temmuz daveti
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Menderes Belediye Başkanı ...
Ödemiş Belediyesi çalışanlarından örnek davranış
Ödemiş Belediye çalışanları, kan ve organ bağışına destek verdi. Ödemiş ...
 
Bornova'da kadınlara örnek destek!
Yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle kadınlara her konuda ...
Büyükşehir'den 'Tahtalı' hamlesi: Toprağa su, çiftçiye nefes!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tahtalı Barajı koruma alanında yer aldığı ...
Başkan Uğurlu'dan 15 Temmuz mesajı
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri