POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kanal kazısında göçük: Toprak altında kalanlar var
Kanal kazısında göçük: Toprak altında kalanlar var
Yunanistan'a uyarı: Türkiye müsaade etmeyecek
Yunanistan'a uyarı: Türkiye müsaade etmeyecek
Kobani davasında karar ertelendi
Kobani davasında karar ertelendi
Önder, TBMM'de oturumu yönetirken rahatsızlandı
Önder, TBMM'de oturumu yönetirken rahatsızlandı
3 Ekim 2019 Perşembe - 09:05

Başkan Sandal sahada: 'Sorunsuz Bayraklı' için yol haritasını anlattı

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, mahalle gezilerini Gümüşpala, Emek ve Soğukkuyu'da sürdürdü. Adım adım sokakları gezerek, ihtiyaçları tespit eden ve yapılması gerekenlerle ilgili bürokratlarına talimatlar veren Başkan Sandal, asfaltlamadan park-bahçe düzenlemelerine, temizlikten yeşillendirmeye, yeni park yapımlarından taziyeevi ve kreş projelerine kadar yapılacakları anlattı.

Başkan Sandal sahada:  Sorunsuz Bayraklı  için yol haritasını anlattı

Gümüşpala'da Mahalle Muhtarı İsmail Balıkçı ile trafik sorunu, kaldırım işgalleri, asfaltlama ve aydınlatma gibi problemleri konuşan Sandal, "Kaldırımlar en büyük sorunlardan biri. Gidiş-gelişlerde sorun yaşanıyor. Aynı zamanda yol kenarına bırakılan arabalar da trafiği sıkıntıya sokuyor. Bazı bölgeleri büyük ölçüde düzelttik. Diğer alanları da düzelteceğiz" dedi.



Meydandaki Atatürk büstüne bakım yapılması talimatı veren Sandal, ihtiyaç olan sokaklara da asfaltlama yapılmasını istedi. Şehit Nazım Bey İlkokulu'nu da ziyaret eden Başkan Sandal, burada basket oynadı. Okulun ihtiyacı olan bakım ve onarım ile ilgili çalışma yapılacağını söyledi. Gümüşpala Pazar Yeri'nin yanındaki düğün salonunu kreşe dönüştürmeyi planladıklarını ifade eden Sandal, "Önceliğimiz çocuklarımızın eğitimi. Düğün salonu ile ilgili zaten çevreden gelen şikayetler de var. Burayı kreşe dönüştürüp, annelere de kadın kooperatifimizin çatısı altında file ördürebiliriz. Bunları belediye olarak satın alıp, dağıtımını yapabiliriz" diye konuştu. Başkan Sandal Pazar Yeri yanındaki halı sahada da inceleme yaparak, meclis üyelerine penaltı attı.

Yeni yol açılması için çalışılacak

Emek Mahalle Muhtarı Habib Obay ise Başkan Sandal'a yağmur suyu ve kanalizasyon, yeni yol açılması, ihtiyaç olan yerlere istinat duvarı yapılması, yeni parklar, taziyeevi ve boş alanların temizliği ile ilgili konuları iletti. Hızla çözebilecek sorunlar için birimlere talimat veren Sandal, "Yağmur Suyu ve kanalizasyon ile ilgili sıkıntıyı biliyoruz. İZSU ekipleri kısa sürede gelip sorunu çözecek. Ayrıca Anadolu Caddesi'ne paralel olan alanda ruhsat ve izinlerle ilgili bir çalışma yapalım. Bölgede inşaat yapan müteahhitlerle de görüşelim. İhtiyaç olan yerlere istinat duvarlarının yapılması için gerekli incelemelerimizi tamamlayalım ve girişimlerde bulunalım. Apartman aralarındaki alanlara park yapılmasını programımıza alalım. Ayrıca taziyeevi yapmamız için belediyemize ücretsiz yer tahsisi yapmak isteyen vatandaşımızın yerine de bakalım. Tüm taleplerin ve sorunların çözümü için üzerimize düşeni yapalım" diye belirtti.

Soğukkuyu'ya yeni sosyal tesis

Soğukkuyu Mahallesi'nde de Muhtar Coşkun Bülbül ile bir araya gelerek, her mahallede olduğu gibi sokak gezilerini sürdüren Sandal, muhtarlık binasına yeni yer belirledi. Asfaltlama, yeşillendirme, aydınlatma ve çevre düzenlenmesi ile sosyal tesis gibi konularda da yapacaklarını anlattı. Park içindeki muhtarlığın daha merkezi konuma taşınması talebine olumlu yanıt veren Sandal, ziyareti sırasında gördüğü Barış Parkı'nda başarılı çalışmasından dolayı görevli personel Yılmaz Limon'u tebrik ederek, bu parkın ilçeye örnek olması gerektiğini belirtti. Soğukkuyu mezarlığı arkasındaki atıl halde bulunan futbol sahasının da sosyal tesise çevrileceği müjdesini veren Sandal, parktaki spor aletlerini test etti, Semt Parkı içindeki merkezin de sosyal tesise dönüştürülerek, mahalle sakinlerinin kullanımına sunulması talimatını verdi. Son olarak Kuyumcu Abdullah Altınçubuk İlkokulu'na gelen Başkan Sandal, buraya da ağaçlandırma ve kreş öğrencilerine yönelik park yapılması için talimat verdi.

 
Kızamıkta korkutan artış: İki yılda 9'dan 716'ya!
 
Başkandan o müdür hakkında suç duyurusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de engelsiz yaşam kapılarını açıyor!
Menemen Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Çilek Kafe 8 Ekim ...
İzmir'in umut sürüsü çığ gibi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa ilçesinde yarısı kadın 25 üreticiye ...
Karşıyaka'daki 'zorla üye' iddialarına yalanlama!
Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aydın, ...
 
Bornova'da o müdürlüğe gelen isim belli oldu
Bornova Belediyesi’nde, ilçedeki hayvan severlerden gelen tepkiler sonucu ...
Çeşme’ye yeni hizmet binası hamlesi!
Çakabey Kültür Merkezi’nin bulunduğu binanın Çeşme Belediye Hizmet Binası’na ...
Karşıyaka Belediyesi'nde pozitif ayrımcılık gururu!
Başkan Tugay, katıldığı bir söyleşide birlikte çalıştığı 30 müdürden 20’sinin ...
 
Başkan İduğ'dan tesis müjdeleri!
İduğ, "İzmir'deki 270 amatör takımın 50'si Bornova'da faaliyet gösteriyor. ...
Buca Meclisi tek yürek: Cezaevi kaldırılsın!
Sadece Buca’nın değil, İzmir’in de kanayan yarası olan Buca Cezaevi’nin ...
Çiğli'de imzalar insan hakları için!
İzmir Barosu öncülüğünde hazırlanan “İzmir İnsan Haklarının Başkenti Vizyon ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri