POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
2 Temmuz 2021 Cuma - 09:40

Başkan Soyer: Deniz ulaşımına ağırlık vereceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Marina’yı İzmirlilerin Körfez’le ilişkisini güçlendirmek için kente kazandırdıklarını ifade ederek, Körfez’in aynı zamanda kentin trafik sorununun da çözümünde rol oynayacağını belirtti. Başkan Soyer, “Denizdeki trafik hacmini büyütmek mecburiyetindeyiz. Kent için karayolu trafiğini mümkün olduğu kadar denize aktarmalıyız” dedi.

Başkan Soyer: Deniz ulaşımına ağırlık vereceğiz

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin baştan sona yenileyerek kentlilere sunduğu İzmir Marina'da bir etkinlik düzenlendi. Tarihi Bergama Vapuru ile yapılan Körfez turunun ardından İzmir Marina’da konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sözlerine Kabotaj Bayramı'nı kutlayarak başladı. Başkan Tunç Soyer, “Kabotaj Bayramı, denizlerimizdeki bağımsızlığımızın simgesi, kurtuluş ve özgürlük mücadelemizin denizlerde zafere ulaşmasıdır. İzmir Marina’yı şehrimize kazandırmamızın temel sebebi; İzmir’i İzmir yapan pek çok değeri borçlu olduğumuz körfezimizle olan ilişkimizi daha da güçlendirmek. Üçkuyular'da atıl durumda olan bu alanı, geçtiğimiz yıl 5 yıllığına kiralayarak İzdeniz’in işletmesi yönünde karar almıştık. Körfez’deki tek marina olması nedeniyle Marinamız sadece tekne sahipleri için değil, bütün İzmir halkı açısından önemli bir cazibe alanı” dedi.

İki temel hedefimiz var
Göreve gelirken refahı artırmayı ve İzmir’in tamamında adil şekilde paylaştırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Soyer, İzmir Marina'nın iki temel hedefi olduğunu kaydetti. Soyer, “İlki; şehrimizin bu benzersiz noktasında, bir cazibe alanı oluşturarak İzmir’in deniz ile ilişkisini güçlendirmek. İkincisi; denize ulaşamayan dezavantajlı mahallelerdeki çocukların denizle bağını kurmak. İzmir Marina’da kurduğumuz Denizcilik Eğitim Merkezi’mizde yapılacak eğitimlerle, öncelikli olarak arka mahallelerdeki çocuklarımıza deniz sporlarını öğrenme fırsatı sunuyoruz. Bu projemiz Körfez’deki hareketliliğin artmasına da çok büyük katkı sağlıyor. Akdeniz’de seyreden tekneler için konforlu, doğa, tarih ve kültür odaklı, cazip ve huzurlu bir konaklama yeri sunuyor” diye konuştu.

Denizdeki trafik hacmini büyütmek mecburiyetindeyiz
İzmir'in son süreçte en büyük sorununun trafik olduğunu ve pandemi nedeniyle araç kullanımının arttığını kaydeden Soyer, “Bir kader olamaz, çözüm üretmek mecburiyetindeyiz. Deniz bunlardan ilki. Yeni feribot ve vapur kiralıyoruz, çalışmalar sürüyor. Denizdeki trafik hacmini büyütmek mecburiyetindeyiz. Kent içindeki karayolunda trafiği mümkün olduğu kadar denize aktarmalıyız. Seferleri sıklaştırdıkça tercih etme inanılmaz bir şekilde arttı. Toplu ulaşımda çok büyük düşüşler yaşarken deniz ulaşımında inanılmaz artışlar yaşadık. Doğru yoldayız, takviye edeceğiz. Deniz ulaşımına ciddi bir ağırlık vereceğiz ve artıracağız” dedi. İzmir - Midilli seferleri ile ilgili konuşan Soyer, “Bizim niyetimiz 15 Temmuz'du. O vakte kadar açılırsa başlayacağız” dedi. Soyer İlk kez Seferihisar'da hayata geçen İZTAŞIT uygulamasını çevre ilçelerde uygulayacaklarını kaydederek, “Esnafla mutabık kalındığında çalışmalar başlayacak” şeklinde konuştu.

 
Buca’da Madımak’a saygı günü
 
Elmalı davası sanığı annenin Twitter hesabı kapatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes döneminden kalma 5 köyü bağlayan köprü Büyükşehir'in masasında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kiraz'a karayolu köprüsü yapmak için ihale ...
MEBGEM'de lise tercih günleri
Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi (MEBGEM) Liseye Geçiş Sınavı’na ...
Bornova'da imzalar üreticiye destek için!
Bornova Belediyesi, tarımsal üretimde kalkınmayı desteklemek üzere Bornova ...
 
2 asırlık belediye binası otel oluyor... Muhalefetten destek: Geç kalınmış olsa da...
Yeni Foça'da bulunan ve yıllardır atıl durumda olan tarihi belediye hizmet ...
Başkan Batur duyurdu: Askıda Kurban yeniden
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, geçtiğimiz yıl örnek bir dayanışma ...
Büyükşehir'de TİS bayramı, Soyer'den müjde: 'Eşit işe farklı maaş' bitiyor!
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ bünyesindeki 10 bin işçiyi kapsayan ...
 
Müsilaj temizliğine İzmir’den destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Mavi Körfez 3” adlı deniz süpürge gemisi, ...
Çiğli'de dijital projeler vitrine çıktı
Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde “Çiğli Gelişiyor Belediye Dijitalleşiyor" ...
Çaltılıdere’de yeni bir yaşam alanı doğuyor
Geçtiğimiz ay 8 mahalle projesine eş zamanlı başlayan Aliağa Belediyesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri