POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
24 Mayıs 2023 Çarşamba - 17:09

Başkan Soyer İzmir'de çıtayı yüzde 70'e koydu!

28 Mayıs mesajları veren Başkan Soyer, "2019'da yüzde 58 ile belediye başkanı seçilmiştim. İzmir için çok önemli bir başarıydı. Şimdi 63,5 aldık. 400 bin fazla oy demek. Diğer büyükşehirlerde oy kaybı var. İzmir'in fazladan 400 bin oyu olmasaydı birinci turda seçilirlerdi. Bizim Karadeniz'de, İç Anadolu'da bu hikayeyi 3-5 gün içinde değiştirmemiz mümkün değil. Yine iş başa düşüyor. Madem 63 yetmiyor, 70’in üzerine çıkmamız lazım" dedi.

Başkan Soyer İzmir de çıtayı yüzde 70 e koydu!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna günler kala Buca'da İzmirli muhtarlarla buluştu. Mevlana Tesisleri’ndeki buluşmaya CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Millet İttifakı'nın il başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, bürokratlar ve muhtarlar katıldı. Başkan Tunç Soyer, muhtarların istek ve önerilerini dinledi.  

Soyer: “İlk defa kazanmaya yakınız”
Deniz Gezmiş'in idamının hayatının dönüm noktası olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “O günden bu güne 50 yıl geçti. 50 yıldır hayatım boyunca ezen ezilen kavgasında ezilenden, hakkı hukuku çalınandan,  adaletten nasibini alamayandan, yoksuldan işsizden yana mücadele vermeye devam ettim. Yıl 1973, 28 Mayıs, Bülent Ecevit'in ilk defa iktidar olduğu tarih. Onun üzerinden 50 yıl geçmiş olacak. Onun söylemi 'Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen'. Belki de 50 yıl sonra bizler ilk defa bu kadar yakınız. Önümüzde sadece üç gün var. En temel mesele sandığa gitmeyen 335 bin hemşerimizi sandığa götürmeye çalışmaktır. Otoriter iktidarlar seçimlere katılım yükseldikçe iktidardan gitmişler. Herkesin sandığa gitmesi lazım” dedi. 

“Size rağmen bir şey yapamazlar”
Muhtarların sandıkta baş aktör olduğunu belirten Başkan Tunç Soyer, “Eğer sizler sandıklarda, bir dakika gözünüzü kırpmadan her şeyi kontrol altında tutmaya çalışarak, canla başla hizmet verirseniz size rağmen kimse bir şey yapamaz. Şikayet ederler, saldırırlar. Olabilir ama size rağmen bir şey yapamazlar. Baş aktör sizsiniz. Oraya gelen insanı siz tanıyorsunuz, orada oturan sorumluları da biliyorsunuz ve sandıkta ortaya çıkacak sonucu aslında siz önceden biliyorsunuz. Nabzı tutuyorsunuz. Sizin mahallenize sahip çıkmanız herkesten daha değerli. Katılım oranını da artırmak, sandıklarda sahtekarlık yapılmasını engellemek de sizin elinizde. Siz bu hikayenin baş aktörüsünüz. Sandıkta ortaya çıkacak tablonun en önemli aktörü sizlersiniz. Bu hikaye bir başkan seçimi değil referandum. Sistem referandumu... Tek adam mı? Siyasi parti lideri aynı zamanda cumhurbaşkanı mı olsun? Böyle mi devam etsin, yoksa demokratik bir yönetim mi olsun? Bu bir referandum. Geleceğin sistemini belirleyen bir hikaye. Ya biz eksikleri gidererek parlamenter rejimine döneceğiz ya da tek adam rejimine devam edeceğiz” diye konuştu.

“Yüzde 70’in üzerine çıkmamız lazım”
İzmir'de daha yüksek oy oranlarına ulaşmak istediklerini belirten Başkan Soyer, “2019'da yüzde 58 ile belediye başkanı seçilmiştim. İzmir için çok önemli bir başarıydı. Şimdi 63,5 aldık. 400 bin fazla oy demek. Diğer büyükşehirlerde oy kaybı var. İzmir'in fazladan 400 bin oyu olmasaydı birinci turda seçilirlerdi. Bizim Karadeniz'de, İç Anadolu'da bu hikayeyi 3-5 gün içinde değiştirmemiz mümkün değil. Yine iş başa düşüyor. Madem 63 yetmiyor, 70’in üzerine çıkmamız lazım. Orada değişmeyen hikayeyi burada değiştirme gücümüz olsun. Sorumluluğumuz çok büyük. İzmir tarih boyunca Anadolu'nun öncüsü olduysa bu hikayede de dönüşümün öncüsü olacaktır. Gevşemeyeceğiz, tam tersine diğer illerde kaybedilenin ikamesini biz sağlayacağız” dedi. 

“Özlediğimiz şey şu; cehennemin kapısını kapatmak”
İlk defa çok daha güzel bir ülkeyi kurmaya yakın olduklarını kaydeden Başkan Tunç Soyer, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Rasyonalite iktidar olduğu anda o zaman bambaşka bir Türkiye kurulacak. O Türkiye de bir cennet bahçesi olmayacak, ciddi mücadeleler gerekecek. Özlediğimiz şey şu; cehennemin kapısını kapatmak. Bir cennet yaratmayı da hep beraber başaracağız. Bu memleketin insanları Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi akıllıdır, zekidir, erdemlidir.”  

 
''Kılıçdaroğlu'nun haram yemeyeceğine kefilim''
 
İzmir Körfezi'nde kaçak av operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Kılıçdaroğlu'nun haram yemeyeceğine kefilim''
Esenler'de vatandaşlarla bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
AK Parti'den 'hizmet tehdidi' iddiası, CHP'den 'montaj' kontrası!
AK Partili Hızal Büyükşehir Belediye yetkililerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ...
Erdoğan'a 1 milyon liralık 'montaj' davası!
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, montaj video gerekçesiyle ...
 
Erdoğan: Milletimiz onlara kırmızı kart gösterdi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçim sonuçları üzerinden ...
Millet İttifakı İzmir'den muhtarlara baskı iddiası, vali ve kaymakamlara çağrı!
Millet İttifakı'nın İzmir başkanları, muhtarların seçim günü görevleri ...
HDP'li Temelli: Boykot moykot yok!
HDP Eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi ...
 
CHP'den 'Özdağ ve bakanlık' açıklaması
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve CHP ...
"Kız çocuklarımızın geleceği için sandığa!"
Başkan Çalkaya “Bu seçimlerde en büyük görev annelere düşüyor. Kız çocuklarımız ...
AK Partili Kaya: İzmir kibir abidelerinin balonunu söndürecek!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, "CHP seçmeni bu zihniyete 28 Mayıs'ta ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri