POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
10 Ağustos 2022 Çarşamba - 19:11

Başkan Soyer açıkladı: Gündoğdu'da 'Megastarlı' 100.yıl gecesi!

Büyükşehir meclis oturumunda İktisat Kongresi ve İzmir'in 100.yıl kutlamaları hakkında detaylı bilgi veren Başkan Soyer, 9 Eylül gecesi Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek kutlama Türk pop müziğinin Megastarı Tarkan'ın sahne alacağını duyurdu.

Başkan Soyer açıkladı: Gündoğdu da  Megastarlı  100.yıl gecesi!

GERÇEKİZMİR – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Meclisi ağustos ayı ikinci oturumunda kentte büyük bir coşkuyla kutlanması beklenen İzmir’in 100.kurtuluş yıldönümü programı ve İzmir’de 100 yıl sonra yeniden yapılacak İktisat Kongresi’nde yol haritası üzerine önemli açıklamalarda bulundu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ilgili kutlama programları için meclisce karar alınmasını öngören önerge görüşülürken yaptığı konuşmada, “9 Eylül 1922 ile 29 Ekim 1923 arası Türkiye Cumhuriyet için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Çünkü 9 Eylül 1922’de İzmir kurtulmuştur ve bu aslında Türkiye’nin kurtuluşuna tekabül eder. Aynı şekilde 1922’de İzmir İktisat Kongresi düzenlenmiştir. Henüz Lozan müzakereleri devam ederken Mustafa Kemal Atatürk kuracağı yeni devletin iktisat politikalarını belirlemek için İzmir’de bir kongre düzenlemiştir. İşçilerin, çiftçilerin, tüccar ve sanayicilerin yanı sıra Rusya ve Azerbeycan büyükelçilerinin de katıldığı bir kongre… Bu kongreye tüm katılanlar kurulacak cumhuriyetin iktisat politikaları üzerinde müzakere etmişlerdir. Bu kadar önemli iki olaya İzmir ev sahipliği yapmış. Kısacası İzmir 100 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderinin belirlenmesinde çok önemli bir tarihsel rol oynamış. 100 yıl sonra yine İzmir’in çok önemli sorumlulukları olduğunu düşündük” dedi. 

İKTİSAT KONGRESİ RAPORU 
Soyer İktisat Kongresi’nde yol haritasını şöyle anlattı: Dünyada ve çevremizdeki iklim krizi, savaş gibi tüm olumsuz koşullara rağmen 'Kongre yapılmalı' dedik. 8 aylık bir kurgu oluşturduk, ilk adımını bugün attık. 3 ay boyunca 4 grubun temsilcilerini bir araya getiriyoruz. Hazırlanan sorular var, bunları 3 ay boyunca müzakere etmelerini, yeni sorular oluşturmalarını, raporlar dökümanlar sunmalarını istiyoruz. 3 ay sonunda Kasım ve Aralık aylarında ortaya çıkan dökümanları 4 ayrı masaya sunuyoruz. Demokrasi, doğa, tarih ve gelecek masaları... Çok farklı bilimsel disiplinlerden akademisyenler yer alacak. Her bir gruptan gelen sonuç bildirgeleri bunların önüne gelecek. 2 ay boyunca da onların bu talepleri iktisat politikalarına dönüştürmelerini istiyoruz. Ve nihayet 17 Şubat-4 Mart arasında dünyanın dört bir yanından bilim insanlarının katılacağı kongre sürecini başlatıyoruz. Kongrenin ardından da nihai sonuç bildirgesinin ortaya çıkmasını arzu ediyoruz. Sonuçta bu ortak akıl toplantısının sonucunda isteyen herkese bütün bu toplantıların dökümanlarını sunacağız, 'İsteyen istediğini alsın' diyeceğiz. Herkesin takdirine bırakacağız. Ama biz İzmir olarak hem Türkiye’nin her yerinden katılımcılarla bir otak akıl platformu bulacağız hem de bunları bilimsel bir zemine taşımış olacağız. Bu son derece heyecanlı sürecin bugün ilk adımını attık. Önce Türkiye’nin 7 bölgesinden çiftçiler sonra da işçilerle buluştuk. Çok verimli geçti. Diliyorum ki bundan sonraki tüccar ve sanayiciler buluşmasında da aynı verimi yakalarız. Diliyorum ki Türkiye için çok hayırlı bir işe imza atmış olacağız.

MEGASTAR'LI 100.YIL GECESİ! 
Soyer 100.yıl programı hakkında da önemli bilgiler verirken, 9 Eylül gecesi Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek kutlama Türk pop müziğinin Megastarı Tarkan'ın sahne alacağını duyurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle konuştu: 100.yıldan da bahsetmek istiyorum. İzmir’in kurtuluşunun da 100.yılını idrak ediyoruz. Son derece kıymetli bir an, çok şükür bize nasip oldu. Bunu en güçlü bir şekilde tanıtmak ve kutlamak istiyoruz. Bu nedenle de yine aylardır süren çalışmalar sonucu bir taslak program çıktı. Komisyonlardan yapılan değerlendirme sonucunda meclise gelecek ve kesinleşmiş olacak. Çok sayıda etkinlik var ama 2-3 tanesinden bahsedeyim. En önemli etkinliklerimizden biri Dereçine’den (Afyonkarahisar-Kocatepe) başlayacak. Ordumuzun 100 sene önce geçtiği güzergahı yürüyerek katedeceğiz. İlk adımı Dereçine’den atacağız ve o akşam Haluk Levent konseriyle de coşkulu bir kutlama yapmak istiyoruz. Fikir O'nundu, biz de çok beğendik, bugüne kadar olgunlaştırmış olduk. İkinci büyük organizasyon 9 Eylül günü olacak. 9 Eylül günü Gündoğdu’da olağanüstü büyük bir görsel şölen hazırlıyoruz. İddiamız o ki Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyüğü olacak. 6 ayrı kulede led ekranlar olacak, çok anlamlı canlandırmalar gerçekleşecek. Ama asıl önemlisi bunun filmini çekiyoruz. 2-3 saatlik buharlaşan bir organizasyon olsun istemiyoruz. Asıl geleceğe bu filmi miras bırakmak istiyoruz. Öncesinde Valiliğimizle birlikte organize ettiğimiz hava gösterileri var. Büyük organizasyondan sonra da Cumhuriyet Meydanı’na yakın bir noktada bir Tarkan konseri gerçekleşecek. Kısacası limandan Cumhuriyet Meydanı’na uzanan olağanüstü bir gece yaşayacağız. 10 Eylül de Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e gelişinin yıldönümüdür aslında… O nedenle 9 ve 10 Eylül’ü bundan sonra birlikte kutlamak istiyoruz. 10 Eylül’de de İzmir türkülerini seslendiren 11 sanatçı sahne alacak. Özetle büyük bir heyecanla ve büyük bir itinayla bütün bu organizasyonları İzmirlilere ve gelecek İzmirlilere hediye etmek istiyoruz... 

 
TOBB Başkanı: Finansmana erişim zorlaştı!
 
Güzelbahçe'den Soyer'e bardacıklı davetiye
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU'dan Menemen raporu: Üst kaplama tam gaz devam ediyor!
İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Menemen’de aşırı yağışlarda ...
100.yıl coşkusu yola çıkıyor: Kocatepe'den İzmir'e Zafer Yürüyüşü
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü ...
İzmir'de tarihi İktisat Kongresi yolunda ilk adım!
‘Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz’ sloganıyla 2023 Şubat Ayı’nda ikincisi ...
 
Başkan Sandal'dan rezerv alan, kredi ve hasarlı yapı çıkışı!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediye çalışmalarını yerinde ...
Başkan Soyer otogarda tahliye için tarih verdi!
Büyükşehir Belediye Başkanı geleceğin şehir ve bölge plancılarıyla yaz ...
Karşıyaka Alzheimer Merkezi için imzalar atıldı
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, en önemli projelerinden biri ...
 
Seferihisar'da anne adaylarına özel kurs
Seferihisar Belediyesi sağlıklı bir hamilelik ve doğum için 20 hafta ve ...
Bornova'da '100.yılda 1922 kişiyle zeybek' mesaisi!
Bornova Belediyesi, zafer ve kurtuluşun 100. yılında 1922 kişi ile zeybek oynamaya hazırlanıyor.
Çiğli Belediyesi metruk yapılar için düğmeye bastı!
Çiğli Belediyesi, toplum sağlığı ve çevre selametini korumak amacıyla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri