POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
759 bin çocuk kutlama yerine çalışmak zorunda!
759 bin çocuk kutlama yerine çalışmak zorunda!
TBMM 104 yaşında, devlet erkanı Anıtkabir'de
TBMM 104 yaşında, devlet erkanı Anıtkabir'de
Şimşek: Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var!
Şimşek: Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var!
19 Temmuz 2018 Perşembe - 09:41

Başkan Soyer'den 'manifesto gibi' açıklama: Birbirimizi yenmeye çalışmak...

Seferihisar Belediye Başkanı Soyer, "Bir Belediye Başkanı olarak değil CHP’nin içinde yıllardır emek veren bir sıra neferi olarak düşündüklerimi paylaşıyorum" sözleriyle başladığı açıklamasında partideki olağanüstü kurultay tartışmalarına ve sürece yönelik çok önemli mesajlar verdi. Soyer, "Birbirimizi suçlamak, ben senden daha iyisini yaparım diyerek, birbirimizi yenmeye çalışmak, gücümüzü daha çok kaybetmemizi ve büyük yenilgiler almamızı kaçınılmaz kılacaktır" ifadelerini kullandı.

Başkan Soyer den  manifesto gibi  açıklama: Birbirimizi yenmeye çalışmak...

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde fitili Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin 24 Haziran seçimlerinde partiden 8 puan fazla oy oranı yakalaması ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiği aile yemeğinde kendisine yaptığı 'Ben genel başkan olayım, sen onursal başkan ol' teklifini kamuoyuna açıklamasıyla ateşlenen olağanüstü kurultay tartışmaları tam gaz devam ediyor. 

Partide Muharrem İnce’yi destekleyen muhalifler hafta başında 81 ilde kurultay için noter aracılığıyla resmi imza hareketi başlatmıştı.

İzmir'de de İl Eski Başkanları Asuman Ali Güven, Alaattin Yüksel, Bornova İlçe Eski Başkanı Nevzat Kavalar ve Büyükşehir Meclis Üyesi Hatice Tatlı'nın öncülük ettiği isimler imza hareketine öncülük ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 'acil değişim' çağrısıyla damga vurduğu süreçte CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekillerinin tamamına yakını ve çok sayıda belediye başkanı yerel seçimlere odaklanılması gerektiğinin altını çizerek Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez'den yana tavır koymuştu. 

İzmir'den bugün sürece dair çok önemli bir açıklama daha geldi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer partinin ve ülkenin içinde bulunduğu durumu özetlediği açıklamasında çarpıcı tespitlerde bulunarak "Genel Başkanımıza, Genel Merkezimize ve birbirimize sımsıkı sarılmalı, yerel seçim öncesi bizi bölecek, güç kaybı yaşatacak  bir hesaplaşmaya asla girişmemeliyiz" mesajını verdi. 

Başkan Soyer'in 'Bütün gücümüzle yerel seçime odaklanmak zorundayız' ifadesiyle başlayan açıklamasında "İlkeleri, davamızı konuşmak zorundayız. Üstelik bu muhasebeyi yapabilmek için, usulet ve suhuletle düşünmeye yani acele etmeden sağduyuyla değerlendirmeler yapmaya ihtiyaç var" ve "Birbirimizi suçlamak, ben senden daha iyisini yaparım diyerek, birbirimizi yenmeye çalışmak, gücümüzü daha çok kaybetmemizi ve büyük yenilgiler almamızı kaçınılmaz kılacaktır" mesajları dikkat çekti. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 

Bir Belediye Başkanı olarak değil CHP’nin içinde yıllardır emek veren bir sıra neferi olarak düşündüklerimi paylaşıyorum.

Bütün gücümüzle yerel seçime odaklanmak zorundayız,

Bir seçimi geride bıraktık. Hayallerimizi, heyecanlarımızı da belki. Bu seçimin değerlendirmesini enine boyuna yapmak zorundayız elbette. Ancak bu değerlendirme, önümüzdeki hedeften bizi uzaklaştıracak ve partinin kurumsal kimliğini zafiyete uğratacak tartışmalardan, çekişmelerden uzak olmak zorunda. Çünkü hepimiz o kurumsal kimliğin bir parçasıyız ve bu zafiyeti doğuracak en büyük hata kişiler üzerinden o tartışmayı sürdürmektir. Oysa ilkeleri, davamızı konuşmak zorundayız. Üstelik bu muhasebeyi yapabilmek için, usulet ve suhuletle düşünmeye yani acele etmeden sağduyuyla değerlendirmeler yapmaya ihtiyaç var.

Seçimlere giderken, Genel Merkezin çizdiği yol haritası, hepimizin omuz omuza yürümesini mümkün kılan bir yolculuk yaptırdı bize... Kurulan ittifaklar, İYİ Parti için yapılan girişimler, çıkartılan Adayımız, hepimizi heyecanlandırdı. Mutluluk ve umut dolu bir kampanya dönemi geçirdik. İlkesel olarak doğru bulduk, olanca gücümüzle bulunduğumuz her yerde en iyisini yapmaya çalıştık. Seçimler sonunda ortaya çıkan sonuç, bu stratejik tercihlerin yanlışlığını değil, olsa olsa onu gerçekleştirme konusundaki gücümüzün eksikliğini gösterir. Bu yenilgi, hepimizin gücümüzü nasıl arttırmamız gerektiği ile ilgili dersler çıkartmamızı sağlamalı bize... Birbirimizi suçlamak, ben senden daha iyisini yaparım diyerek, birbirimizi yenmeye çalışmak, gücümüzü daha çok kaybetmemizi ve büyük yenilgiler almamızı kaçınılmaz kılacaktır.

24 Haziran seçimleriyle birlikte, Türkiye’de sistem değişti. Özetle, otoritenin merkezileştiği ve daha çok otoriterleştiği bir döneme giriyoruz. Bu süreçten geçerken, kısa vadede önümüzde yeni bir hedef var; yerel seçimler...

Yerel seçimler, kurulan sistemin panzehirinin, yerelde demokrasiyi güçlendirmek olduğunu göstermek için eşsiz bir fırsat sunuyor. Tek adam rejimine karşı demokrasiyi savunmanın eşsiz olanakları ile başbaşayız. Hele ki Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin yıllardır ortaya koyduğu başarı hikayelerinin tüm güzellikleriyle ortaya konması, önce yerelde sonra genelde iktidar olmanın kapılarını açacaktır. İktidarın, 'yerel'den başka bir başarı anahtarı olmadığını en iyi biz biliyoruz.

Sosyal demokrat belediyecilik uygulamalarının Türkiye’nin en temel sorunlarına, kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayarak, en köklü ve sürdürülebilir çözümler ürettiğini güçlü bir şekilde ortaya koymak zorundayız.

Hüsranlarımızı, kızgınlıklarımızı bir tarafa bırakıp, bu seçime odaklanmalı, daha iyisini yapmaya gayret etmeliyiz. En çok 8 aylık kısacık bir süre var önümüzde...  Genel Başkanımıza, Genel Merkezimize ve birbirimize sımsıkı sarılmalı, yerel seçim öncesi bizi bölecek, güç kaybı yaşatacak  bir hesaplaşmaya asla girişmemeliyiz.

Çünkü, Türkiye çok daha iyisini hakkediyor. Bunu da en iyi bilen biziz, en büyük umut da biziz, biz olmak zorundayız. Başka bir CHP, başka bir Türkiye yok. Onu aydınlık geleceğe taşıyacak olan da biziz.

 
Ata Anı Evi’ne gerçek gibi Atatürk heykeli
 
Buca'da açılış şöleni başlıyor!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Abdullah onay 20 Temmuz 2018 Cuma 02:10

Başkanım fikrine aynen katılıyorum

Yorumu oyla      0      0  
Ramazan Gürbüz 19 Temmuz 2018 Perşembe 22:00

Tebrikler başkanım

Yorumu oyla      0      0  
Gülen akbaba 19 Temmuz 2018 Perşembe 13:15

Teşekkür ederim am geç kalmış bir açıklama Maalesef ki her sekim sonrası aynı sorunları yaşıyoruz bu rahmetli Ecevit Deniz baykalda da yaşadık oysa ki birlik ve beraber hiç bir zaman partiye zarar veremeden çalışmak en büyük görevdir

Yorumu oyla      0      0  
Yücel Okutan 19 Temmuz 2018 Perşembe 13:13

Başkanı kutluyor ve yazının altına imzamı atıyorum.

Yorumu oyla      0      0  
partili 19 Temmuz 2018 Perşembe 11:07

Sayin Tunç bey çok guzelde.çözüm öneriniz nedir.Parti basarisiz oldu genel baskan akp basarisiz dedi olacsk işmi bu peki.

Yorumu oyla      0      0  
Özgürlük 19 Temmuz 2018 Perşembe 11:05

Yani her şey normal seyrinde biz göremiyoruz Yenilik olmazsa belediyeleride kaybedeceğiz.. Atama değil ön SEÇİMi savunsanız tam olacak başkanım

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'tan 'yemek kabusu'nda 8 kritik soru!
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 700 işçinin ...
Ve 2016'da ilan edilen OHAL sona erdi
20 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL uygulaması kaldırıldı.
CHP İzmir Milletvekili Genel Başkan Adayı mı olacak?
Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce üzerinden yürütülen kurultay tartışmalarında ...
 
Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı istifa etti!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanı Ekrem ...
Bahçeli sınırları çizdi: MHP’de af yasası hazırlığı
MHP Genel Merkezi, af yasa teklifi ile ilgili çalışmalara başladı. MHP’nin, ...
Kılıçdaroğlu 698 bin lira tazminat ödeyecek!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının ...
 
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu ve 72 vekile suç duyurusu: İzmir'den 6 isim de var!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada kendisine ilişkin hakaret içeren ...
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na sert sözler!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştiren AK Parti Sözcüsü Mahir ...
Torba yasada yer alan maddeler belli oldu
TBMM Başkanlığı'na sunulan torba yasa teklifindeki maddeler netleşti.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri