POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
28 Mayıs 2023 Pazar - 10:19

İzmir'in başkanları sandık başında!

İzmir'in belediye başkanları Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde oylarını kullanırken sandık başında önemli mesajlar verdi.

İzmir in başkanları sandık başında!

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için bugün bir kez daha sandığa gitti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sabahın erken saatlerinde İzmir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne giderek,annesi Güneş Soyer'e oy kullanma işleminde eşlik etti.

Başkan Soyer daha sonra Seferihisar'a gelerek 14 Mayıs Pazar günü olduğu gibi oyunu eşi Neptün Soyer, kızları Defne ve Duygu Soyer ile birlikte kullandı. Seferihisar Ulamış Ortaokulu'nda 1124 numaralı sandıkta oyunu kullanan Başkan Soyer, burada yurttaşlarla da sohbet etti.

"SANDIKLARDAN DEMOKRASİ ÇIKACAK"
Oy verdikten sonra konuşan Başkan Tunç Soyer, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin Türkiye tarihi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Soyer, “Sandıklar her zaman bir milletin ortak aklını inşa ettiği yerlerdir. Bu ortak akıl inşası aynı zamanda kamu vicdanının tecelli etmesi anlamına gelir. O nedenle de çok çok önemli bir seçim. Üstelik bu seçim sadece bir cumhurbaşkanı seçmekten ibaret değil. Belki de uzun yıllar boyunca yaşayacağımız rejimin seçimi anlamına geliyor. O nedenle de çok önemli. Bütün milletimizin bu önemin idrakinde olduğunu düşünüyorum. O nedenle bu seçimin 14 Mayıs'a göre daha yüksek bir katılım oranı ile tamamlanacağını düşünüyorum. Ve diliyorum ki sandıklardan demokrasi çıkacak” dedi.

SANDAL: HALKIN İKTİDARINDA BULUŞALIM
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, eşi Aylin Sandal ve oğlu Yağız Sandal ile birlikte Mustafa Kemal Anadolu Lisesi'nde sandık başına gitti. Oy kullanma işlemlerinin ardından Başkan Sandal, daha sonra okulda bulunan seçmenlerle sohbet etti.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Biz ülkemiz için her şeyin daha iyi olmasını istiyoruz. Aydınlık yarınlarda, huzurlu, mutlu, kardeşçe ve özgürce yaşamak istiyoruz. Diliyoruz ki; yarın, bugünden daha güzel olsun ve insanlarımız eşitliğe, refaha, istediği hayata  kavuşsun. O yüzden bu seçim öncekilerden çok daha önemli. Vatanını seven sandığa gelsin ve yarın halkın iktidarında buluşalım. Ülkemize ve halkımıza hayırlı olsun" dedi.



BATUR: DEMOKRASİYA SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZ 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur oyunu eşi Ferah Batur ile birlikte kullandı. Başkan Batur, "Türkiye’ye değişim gelmesi dileğiyle oyumuzu kullandık. Konak’ta 14 Mayıs’ta 33 bin 603 seçmenimiz sandığa gitmedi. Bu seçim bu sayının “0” olması sizlerin elinde. Vatanını seven sandığa gelip, oyunu versin. Demokrasiye sahip çıkmak bizim görevimiz" mesajını verdi. 

İDUĞ: ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN 
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 13. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için eşi Ufuk İduğ ile birlikte Evka-3 Mahallesi’ndeki Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi’nde 1221 No’lu sandıkta oy kullandı. Oy kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “İkinci tur seçilerinde oyumuzu kullandık. İnşallah saat 17.00’den sonra oy kullandığım okula gelip sayım işleminin sonuna kadar sandığımızın başında olacağım. Seçimde oy kullanan herkese teşekkür ediyorum. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.


KILIÇ: İYİLİK, DÜRÜSTLÜK, ADALET KAZANSIN 
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç oyunu ailesiyle birlikte İsmet Yorgancılar Ortaokulu'nda kullandı. Başkan Kılıç sandık başında, "Çocuklarımız için, ülkemiz için hayırlısı olsun. İyilik, dürüstlük, adalet kazansın..." mesajını verdi. 



TUGAY: ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ AYDINLIK OLSUN 

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oyunu Şehit Polis Samet Kırcalı Ortaokulu'nda kullandı. Başkan Tugay açıklamasında, "Sabah gecikmeden canım eşimle beraber oyumuzu kullandık. Ülkemiz için hayırlısının olması en öncelikli dileğimiz. İyilik, dürüstlük ve demokrasi kazansın, adalete ihtiyacı olan halkımız kazansın. Atalarımızın ruhu incinmesin, çocuklarımızın geleceği aydınlık olsun. Yüreğinde vatan millet sevgisi olan tüm yurttaşlarımıza çok teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi. 



ENGİN: HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM 

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oyunu Narlı Mahallesi’nde yer alan İlhan Onat İlkokulu’nda kullandı. Başkan Engin, herkesi vatandaşlık görevini yapmaya davet ettiklerini belirterek, “60 milyondan fazla vatandaşımız bugün sandık başına gidiyor. Halkın iradesinin sonuçlara yansıması için tüm yurttaşlarımızı oy vermeye davet ediyoruz. Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

ARDA: VATANINI SEVEN OYUNU KULLANSIN 
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 98 yaşındaki annesi ve eşi ile birlikte oyunu kullandıktan sonra, vatandaşlara sandığa gitmeleri ve demokrasiye sahip çıkmaları çağrısında bulundu. Başkan Arda, Cumhurbaşkanı Seçimi için oyunu kullandı. Oy kullanma işlemleri başladıktan hemen sonra sandığa giden Başkan Arda, Sabiha Gökçen İlkokulu’na kurulan 1275 No’lu sandıkta eşi Deniz Arda ve annesi Fatma Arda ile birlikte oyunu attı. Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Belediye Başkanı Halil Arda, “Bugün bir demokrasi sınavı. 98 yaşındaki annem ile birlikte oyumuzu kullandık. Bu yaşta sandığına sahip çıkan insanlarımız varsa, hiç kimsenin oy kullanmamak için bahanesi olmamalı. Tüm vatandaşlarımı sandığa koşup oy kullanmaya ve kullanılan oylara sahip çıkmaya davet ediyorum. Vatanını seven, oyunu kullansın” diye konuştu.




İNCE: ÜLKE YENİ BİR ANLAYIŞA UYANACAK 

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de eşi Nilüfer İnce kızı Sinem İnce ve CHP İzmir Milletvekili Adayı Fulya Alçay ile birlikte Yaka Mahallesi'ndeki Bilim Koleji’nde kurulan 1056’nolu sandıkta oy kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra bir açıklama yapan Başkan İnce şunları söyledi: Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. İki haftalık bir maratonun ardından vatandaşlarımız tekrar sandık başına gidiyor. Bu seçimde tek bir oy pusalı olduğu için daha hızlı bir şekilde ilerliyor. Bugün ülkemizde bir demokrasi sınavı vereceğiz. Umarız ki sorunsuz bir şekilde seçimlerimizi sonuçlandırırız. Sandıktan çıkacak sonuç halkın iradesidir. Bu iradeye herkesin saygı duymasını ve bir barış kardeşlik havasında geçmesini temenni ediyorum. Büyük bir katılım olacağını umuyorum. Tüm halkımıza şu çağrıyı yapmak istiyorum. Sandıklara gidin vatandaşlık görevinizi yerine getirin, saat 17’de sandıklar açılınca da oy kullandığınız sandıkların başına giderek oylarınıza sahip çıkın. Baharların hakim olacağı güzel günlerde buluşmak umuduyla... 



ÇALKAYA: TEK ÇABAMIZ... 
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da oyunu eşi Mehmet Ali Çalkaya ile birlikte kullandı. Başkan Çalkaya sandık mesajında, "Biz en önemli vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Tek çabamız; çocuklarımızın demokratik ve çağdaş bir cumhuriyette nefes alması. Lütfen siz de demokratik hakkınızı kullanın" ifadelerini kullandı. 



PEHLİVAN: DEMOKRASİ TARİHİMİZDE GÜZEL BİR GÜN 

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için sandık başına gitti.  Kubilay İlköğretim İlkokulu'nda oyunu kullanan Pehlivan, AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Adayı Muhammet Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Demircioğlu, AK Parti Meclis üyeleri ve partililerle hatıra fotoğrafı verdi. Sonucun milletin takdiri olacağını ifade eden Pehlivan, "Demokrasi tarihimizde yine güzel bir gün yaşıyoruz. Geleceğimize sahip çıkmak için, demokratik hakkımızı kullanıp, vatandaşlık görevimizi yaparak oyumuzu kullandık. Seçimlerin huzur içinde herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlanmasını, sandıktan çıkan sonuçların da ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Tüm hemşerilerimizi de oy kullanmaya, demokrasimize sahip çıkmaya davet ediyorum” diye konuştu.



KOŞTU'DAN SANDIK DAVETİ 

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu oyunu Ali Rıza Eroğlu İlkokulu’nda kullandı. Koştu, "28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi nedeniyle oyumuzu kullanarak sandık görevlilerine kolaylıklar diledik. Tüm hemşehrilerimizi oy kullanmaya ve demokrasimize sahip çıkmaya davet ediyor, sonuçların ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. 

 
Büyükşehir'den karavan işgaline müdahale!
 
Hasta veya engelliler için seyyar sandık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den karavan işgaline müdahale!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’da ücretsiz otoparkları ve sahil ...
Başkan Engin'in mahalle mesaisi tam gaz!
Birim müdürleri ile birlikte hafta boyunca Limanreis, Ilıca, Altıevler ...
Ve Bİ’TEK EFES kapılarını açtı
Efes Selçuk yeni bir mekân kazandı. Agora Çarşısı’nın müzeye bakan tarafında ...
 
Efes Selçuk'ta fideler toprakla buluştu
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde hayata geçen “Tohumdan Sofraya, Sofradan Tohuma” ...
Soyer'den müjde: Şaşal yeniden İzmirlilerle buluşuyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yıllarca atıl kalan ve İZDOĞA ...
Körfez'de anlamlı 'yaza merhaba' turu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, engelliler ve aileleriyle ...
 
Başkan Tugay'dan 28 Mayıs mesajı: Sandık peşinde koşacağız!
14 Mayıs seçimlerinde sandık başına gitmeyen ve kararsız seçmene yönelik ...
İZSU Genel Kurulu'nda 'arsenik' ve 'Sünger Bob' tartışması!
AK Partili Hızal’ın ‘arsenik verisi’ çıkışına ve ‘Sünger Kent Projesi’ ...
İzmir’de suya yeni tarife!
Büyükşehir Meclisi’nde gerçekleşen İZSU Genel Kurulu’nda kentte Haziran ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri