POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
1 Temmuz 2020 Çarşamba - 14:59

Başkan Soyer’den Almanya’ya çağrı: Türkiye kararını yeniden değerlendirin!

Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, koronavirüs salgınından dolayı riskli ülkeler listesine Türkiye’yi dahil etmesiyle ilgili açıklama yaptı. Başkan Soyer, “Almanya’nın ülkemizi korona açısından riskli ilan etmesinin aceleye getirilmiş karar olarak görüyoruz. Almanya’nın kendi vatandaşlarına yönelik Türkiye seyahatlerini yeniden değerlendirilmesi için çağrı yapmak istiyorum” dedi.

Başkan Soyer’den Almanya’ya çağrı: Türkiye kararını yeniden değerlendirin!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı basın toplantısı Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı (İZTO) Mahmut Özgener katıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, bu yıl 3-5 Aralık tarihleri arasında; Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB Fuarcılık ve İZFAŞ ortaklığıyla düzenlenecek Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve 14’üncü kez sektörü bir araya getirecek organizasyon için açıklamalarda bulundu. 

İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu da fuar için detaylı bir sunum yaptı. Karaosmanoğlu fuarın ilk kez hibrit olarak düzenleneceğini açıkladı. Stantların fiziki olarak açılacağı aktarılırken online buluşmaların da gerçekleşeceği belirtildi. 

ALMANYA’YA ÇAĞRI: TÜRKİYE KARARINIZI YENİDEN DEĞERLENDİRİN!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Öncelikli olarak güvenilirliğin, sağlık kriterlerinin aranacağı bir yeni normal sürece giriyoruz. Pandemi sonrası yeni normal dediğimiz süreçte İzmir’i hak ettiği noktaya taşımaya gayret ediyoruz. Kent ittifakımız sayesinde pek çok yönüyle özel şehir olan İzmir’in dünya ölçeğinde çekim merkezi olmasını önemsiyoruz. İzmir tanıtım stratejisini hazırladık. Önümüzdeki 5 yılda İzmir için yapacaklarımızı tamamladık. İzmir’de turizmle ilgili amacımız sadece yaz aylarında değil 12 ay boyunca çekim merkezi olmasıdır. 3 aya sıkışan turizm sektörünü 12 aya yayacağız. AB sınırları açmaması durumu var. Almanya tarafından 133 ülke riskli ülkelere dahil edildi. Bu durum ülkemiz açısından çok olumsuz. Almanya’nın ülkemizi korona açısından riskli ilan etmesinin aceleye getirilmiş karar olarak görüyoruz. Gerekli hazırlıkların çok iyi yapıldığını biliyoruz. İzmir’de Antalya ve Bodrum’da da böyle… Ülkemizde çok sıkı önlemler alındı. Almanya’nın kendi vatandaşlarına yönelik Türkiye seyahatlerini yeniden değerlendirilmesi için çağrı yapmak istiyorum. Tüm firmaların bu çağrıya katılarak destekleyeceklerini düşünüyorum. İzmir’de yeni dönemi bir fırsata dönüştüreceğimize yürekten inanıyorum” dedi. 

‘DÜŞÜŞ BEKLEMİYORUZ’ DEDİ ‘KARAR HAKSIZ’ ÇIKIŞINDA BULUNDU!
Soyer katılım açısından bir düşüş beklenip beklenmediğini sorulmasını da yanıtladı ve “Bir düşüş beklemiyoruz. Bunun haksızlık olduğunu ve objektif değerlendirmeye dayandığını düşünmüyoruz. Onun için dile getiriyoruz. Yakın zaman önce shoexpo düzenledik ve tamamen sanal ortamda yaptı. Hakikaten sektörün nefes aldığı bir ortam yarattık. Bu mümkün. Hem İzmir hem de Türkiye’nin dünya genelindeki durumunun olumlu olduğunu düşünüyorum. Biz bu krizi mutlaka atlatacağız. Bu sektör güçlenerek krizleri fırsata çevirecek. Bu sektör güçlenerek büyüyecek. Bunun için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı. 

HER ŞEY İZMİR’DE FAZLASIYLA MEVCUT
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Bağlıkaya, “İzmir geçmişte geride olduğunu düşündüğü bir yarışta bugün avantajlı durumdadır. Ülkemizi turizmde bugünlere getiren modeller yeni yine önemini koruyacak olsa da bu yolların yegane olmadığı anlaşılmıştır. İzmir dünün turizminden az pay alan kent olarak bugün ve yeni nesil turizmi en doğru oturtma şansına sahiptir. Tarihsel ve kültürel temaların önemi ortada. Bir kentin turizmden pay alabilmesini sağlayacak çevre, arkeoloji, alışveriş, otel yatak kapasitesi, şehir efsaneleri… Kısaca her şey İzmir’de fazlasıyla mevcuttur. İstanbul İzmir’in en büyük pazarıdır. İzmir’de belediye, ticaret odası, valilik bir arada çalışırken biz de her zaman olduğu gibi bundan sonraki süreçte de 35 bölge temsilciliğimizle çalışmaya devam ediyoruz. Elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz. Uzunca bir süre turizmin merkezi hijyen olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin turuncu çember uygulamasından dolayı Tunç Soyer ve ekibini kutluyoruz” açıklamasında bulundu.

BU DURUMU FIRSATA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Özgener, “Fuar sadece yerelde değil aynı zamanda bulunduğunuz coğrafyada da bilinen bir organizasyon haline geldi. Mutluluk duyuyoruz. Bir fuarın her yıl binin üzerinde katılımcısının bulunması 3 binlere varan yabancı ziyaretçiyi barındırması o fuarın kökleştiğinin göstergesidir. Bu veriler bize fuarın İzmir’de düzenlenmesinin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bölgemizin turizm potansiyelini de çok açık gösteriyor. Pandemiyle birlikte fuarcılık da yeni normale ayak uydurdu. Hibrit modeller oluşturuldu. Bu fuarda da bu modelin verimli bir şekilde uygulanması gerekiyor. Sonuç alıcı randevu sistemlerinin oluşturulması gerekiyor. Gelemeyecek olan ziyaretçilerin sanal ortamda bir araya getirilmesi sıcak bir ilişki oluşturacaktır. Dünyada fuarlar pandemiden dolayı ertelendi. Bu durumu fırsata dönüştürmeliyiz. Tanıtım yapmalıyız. Hepimiz için potansiyel müşteriyi kaçırmamalıyız” dedi.  

NELER VAR?
Hem fiziki hem online

Covid-19 salgınından etkilenen sektörlerden biri olan fuarcılık, “Online” adımlarla rahat bir nefes aldı. 3 – 5 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı da, fiziki olarak Fuar İzmir’de gerçekleşmenin yanında, online olarak da düzenlenecek. Sektör temsilcileri fiziki olarak Fuar İzmir’de buluşurken, aynı zamanda online olarak yurt içi ve yurt dışından profesyonellerle de bir araya gelecek. Bu sayede Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’na farklı bir teknolojik boyutun kazandırılması hedefleniyor. 

Online ikili görüşme
Yurtdışından Alım Heyeti programına fiziken katılım gösteremeyecek olan sektör profesyonelleri için online B2B oturumları düzenlenecek. Böylece sanal ortamda katılımcı firmalar ile satın almacıların iş görüşmeleri yapması sağlanacak. Fiziki olarak fuara katılım gösterecek Hosted Buyer çalışmaları için havayollarının direk uçuş gerçekleştirdiği ülkeler göz önünde bulundurulacak.

Travel Turkey İzmir’de Akdeniz hedefi
Pandemi sonrası yeni bölgelerin popülerlik kazanacağı ön görülürken, Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda Akdeniz ülkelerinin de yer alması planlanıyor. Bu sayede dünyadaki turizm destinasyonlarının büyük çoğunluğunun Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda yer alması ve fuarın uluslararası platformda yeni bir kimlik kazanması hedefleniyor. 

2019’da büyük artış
Başladığı günden bu yana turizm sektörüne desteğini sürdüren Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, ülke ve dünya turizm devlerini bir araya getirdi. 2018 yılında 43 ülkeden 88’i yabancı olmak üzere toplam bin 217 katılımcı ile düzenlenen fuar; 2019 yılında ise 43 ülkeden bin 284 katılımcı ile kapılarını kapattı. Rakamlardaki artış, benzer şekilde ziyaretçi sayısına da yansıdı. 2018 yılında 101 ülkeden 44 bin 22 ziyaretçiyi ağırlayan fuar, 2019 yılını 97 ülkeden 47 bin 597 ziyaretçi ile kapattı. Türk Hava Yolları (THY) desteğiyle her yıl gerçekleştirilen “Alım Heyetleri Programı” kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen 200’e yakın satın almacı 9 bin 836 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.  Dünyanın çeşitli noktalarından sektör profesyonelini İzmir’de buluşturan fuarda katılımcılar yeni iş bağlantıları kurdu ve ülkenin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza attı.

 
Kent A.Ş.’den bisikletlilere özel istasyon
 
DİSK'ten Soyer'e tam destek: Asla yalnız yürümeyeceksiniz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent A.Ş.’den bisikletlilere özel istasyon
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. tarafından Denizkent Balık Restoran ...
İzmir’de o tesisler de turuncu çembere girdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ...
Narlıdere'de 'Türk Denizciliği' masası!
Narlıdere Belediyesi,  Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümünü ...
 
İzmir'de Kabatoj Bayramı coşkusu
İzmir’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 94. yıl dönümü nedeniyle ...
İki belediyeden ortak kısırlaştırma hamlesi
Karşıyaka Belediyesi ve Çiğli Belediyesi, son dönemde iki ilçe sınırındaki ...
AB projesi yazana danışmanlık desteği
Konak Belediyesi Araştırma ve Geliştirme (ARGE) Müdürlüğü, özellikle dezavantajlı ...
 
Çiğli'de 'Hoş geldin bebek' dayanışması
Uyguladığı sosyal projeleriyle örnek belediyecilik sergileyen Çiğli Belediyesi, ...
İZDENİZ’de yaz seferleri yola çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü, ağırlıklı olarak ...
Çeşme’de denize karşı çay içmek 2 TL!
“Çeşme pahalı” algısına son vermek için sosyal belediyecilik anlayışı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri