POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
6 Ocak 2021 Çarşamba - 14:09

Başkan Soyer’in yeni makamı belli oldu: Tarihi binaya taşınacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Meydanı’ndaki binasının deprem sonrasında tahliye edilmesinin ardından yönetim makamı için tarihi belediye binası olarak bilinen Egemenlik Evi uygun görüldü. Başkanlık ve genel sekreterliğin faaliyet göstereceği binaya taşınma ilerleyen günlerde gerçekleşecek.

Başkan Soyer’in yeni makamı belli oldu: Tarihi binaya taşınacak!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının 30 Ekim’deki deprem sonrasında hasar görmesiyle birlikte tahliye edilmesinin ardından flaş bir karar alındı. 

Büyükşehir Belediye yönetim makamının geçici olarak taşınacağı bina belli oldu. Buna göre başkanlık ve genel sekreterlik makamları tarihi belediye binası olarak bilinen TBMM Egemenlik Evi'nde faaliyet gösterecek. Kemeraltı Çarşısı'nda yer alan binaya taşınmanın ilerleyen günlerde gerçekleşeceği belirtildi.

Öte yandan hizmet birimlerinin Kültürpark’taki hollerde çalışmaya başladığı ve memurların iş başı yaptığı aktarıldı. Genel sekreter yardımcılarının Kültürpark’ta mesai harcayacağı öğrenildi. Egemenlik binasında yer sıkıntısından dolayı başkan vekili, protokol ve danışmanlardan bazılarının bulunacağı ifade edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kültürpark’taki İzmir Sanat binasını da kullanmaya devam edeceği belirtildi. Başkan Soyer yeni adresini ağırlıklı olarak dış temaslar ve konukları ağırlamak için kullanacak. 

EGEMENLİK EVİ 
Eski Belediye binası olarak bilinen T.B.M.M Egemenlik Evi, günümüzde İzmir’in Hisarönü bölgesinde yer alır. Bugün TBMM Egemenlik Evi’nin bulunduğu bölgede, 13.Yüzyıl sonlarında Latinlere ait Metropol (Merkez) Kilisesi ve Cenevizliler tarafından yaptırılmış St. Pierre Kalesi bulunmaktaydı. 1402 yılında, o zamanki iç limanı doldurtarak bütün kenti yakıp yıkan Timur’un saldırısı sonucu tahrip edilen ve sonraları bir türlü onarılamayan bu kale, 1424 yılında Osmanlı yönetimince yıktırılarak, aynı alana “Ok Kalesi” adını taşıyan basit bir kale daha yapıldı. Ama bu kalenin sonu da ilkinden pek farklı olmadı. Zaman içinde birçok kez el değiştiren ve kapitülasyonlar doğrultusunda uzun süre -Osmanlı Devleti denetiminde- yabancılar tarafından yönetilen Ok Kalesi, 19.Yüzyıl sonlarında yıktırıldı ve yerine bir çok yeni yapı ile birlikte Belediye Binası inşa edildi.

Ulusal Mücadele yıllarında İzmir Müdafaa-i Hukuk Teşkilatı’nın çalışmalarına mekan teşkil eden ve uzun yıllar belediye hizmetlerinin yürütüldüğü Belediye Binası, 1970’li yıllarda belediyenin taşınmasından sonra boşaltılıp, 1991 yılında T.B.M.M. Milli Saraylar Daire Başkanlığı’na devredilerek, T.B.M.M Vakfı’nca koruma altına alındı. 1995 yılında tamamlanacak, kapsamlı onarım sonrası da T.B.M.M Egemenlik Evi adıyla İzmir’in tarihi dokusuna yeniden armağan edildi.

1997 yazından itibaren bölgenin turizm ağırlıklı yoğunluğu da gözönünde tutularak bir küttür ve sanat merkezi olarak faaliyet göstermesine karar verilen yapıda bugün, giriş katta; bir cafe-pasaj ve Milli Saraylar Daire Başkanlığı’nca hazırlanmış kültür yayınlarıyla birlikte orijinallerine bağlı kalınarak sınırlı sayıda üretilmiş tarihi Yıldız Porselenleri ve Hereke Halıları’nın satış reyonu, ikinci katta ise, Ulu Önder Atatürk’ü konu alan daimibir fotoğraf sergisiyle beraber, panelden gösteriye, sergiden dinletiye her türlü kültürel etkinliğin yapılabildiği sergi ve gösteri salonları yer alıyor.

 
Flaş! Mehmet Sepil istifa etti!
 
AK Partili Kaya'dan Selvitopu'na belgeli TOKİ yanıtı ve sert sözler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'da can dostlar emin ellerde!
Foça Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü 2020 yılında birçok rehabilitasyon ...
Kemalpaşa Belediyesi'nden örnek karar: Kira almayacak!
Kemalpaşa Belediyesi, mülkiyetinde bulunan ve 31321 sayılı karar gereği ...
Gaziemir'de o tesisi belediye işletecek!
Gaziemir Belediyesi, işletme hakları özel şirketlere verilen ve sözleşmelerinin ...
 
Bornova'da esnafa 'kira desteği' hamlesi!
Bornova’da Belediyesi’nin kiracısı olan ve pandemiden etkilenen esnaftan ...
Engelleri aşan maç! Serdar Başkan: 0 - Murat: 1
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediyenin masa tenisi kurslarına ...
İzmir Metrosu’na 'mükemmellik' ödülü!
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Metro A.Ş. KalDer İzmir Şubesi’nin ...
 
Meslek Fabrikası'nda kadro çağrısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meslek fabrikasında eğitmen olarak çalışan ...
Kent marketlerde 2021 kooperatiflerin yılı olacak!
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. bünyesinde hizmet veren Kent Marketlerde ...
Buca'da 'Bil Bakalım' sürprizi!
Yeni yılın sokağa çıkma yasaklı günlerinde sosyal medya üzerinden Bil ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri