POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
10 Ocak 2019 Perşembe - 13:27

Başkan Soylu'dan ikinci 5 yıl için 'İzmir'in merkezi' hedefi!

Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu, Kafe Siyaset programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Soylu yeniden belediye başkanı seçilmesi halinde ikinci 5 yıl için önemli bir hedef ortaya koydu. Soylu, “İkinci dönem için en büyük hedefimiz Menderes’i İzmir’in merkezi yapmak” dedi.

Başkan Soylu dan ikinci 5 yıl için  İzmir in merkezi  hedefi!

GERÇEKİZMİR - Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu, gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu. Soylu, geride kalan 5 yılda hayata geçirdiği projelerden, karşılaştığı zorluklara, ilçenin geldiği noktadan, yeniden belediye başkanı seçilmesi halinde ortaya koyduğu hedefe kadar önemli açıklamalarda bulundu.

VATANDAŞLARIN İSTEDİKLERİNİ İLÇEYE KAZANDIRDIK
AK Parti’nin yeniden aday göstermesi ve CHP’nin ilçeye yönelik anketlerinde vatandaşın memnuniyetinin yüksek çıkmasının hatırlatılıp sorulması üzerine Soylu şunları söyledi:
“Biz 5 yıl önce başkan seçilince Menderes’i doktor gibi masaya yatırdık, halkın sorunlarını, taleplerini masaya yatırdık. Göreve geldikten sonra anket yaptık, vatandaş ne istiyor, nasıl bir belediye başkanı görmek istiyor diye... İlk sırada doğalgaz, ikinci sırada devlet hastanesi, sosyal alanlar, spor faaliyetleri için alanlar.. Biz bunları tespit ettik ve  bunların hepsini gerçekleştirdik. Mendereslilerin uzun yıllardır özlemini duyduğu hizmetleri gerkçekleştirdik. Mendereslilerin biraz köy görünümünde olan Menderes’i şehirleşmeye taşıma noktasında yapılması gerekenlerle ilgili beklentisi vardı, biz bunları gerçekleştirdik. 2015 yılında doğalgazı getirmemizle şehrin yüzde 90’ına doğalgazı tanıştırdığımız vakit insanlar bunun ne kadar güzel birşey olduğunu, ne kadar konforlu olduğunu gördü. Bize olan güveni pekiştirdik. Devlet hastanesinde bazı aksilikler oldu ama yüzde 80’lik kısmı tamamlandı. Halısahası olmayan tek ilçeydik. Şehit Fırat Çakıroğlu spor kompleksini yaptık. Yüzme havuzu, fitness merkezi, tenis kulübü bitmek üzere... Bunları hayata geçiriyoruz.  Ailelerin çocukları ile birlikte vakit geçirecekleri çay bahçesi dahi  yoktu. Bu alanların tamanını yaptık ve hizmete soktuk. Biz bunları hiçbir ticari gaye gütmeden yapıyoruz.  Siz insanlara bu alanları yaratırsanız, insanların nefes almasına imkan verirseniz, bu çocuklara kendi ilçesinde bu imkanları sağlarsanız işte  o zaman teveccüh artar.”

EN ÖNEMLİ PROJELERDEN BİRİ EVDE SAĞLIK HİZMETİYDİ
“En büyük projelerimden biri evde sağlık hizmetiydi” diyen Soylu, “ Projeyi göreve gelir gelmez hayat geçirdik. 30 bin vatandaşımıza evde sağlık hizmeti götürdük. Bize oy verdin mi diye sormadık, az oy çıktı hizmet götürmeyelim demedik. Kimseyi ayırmadık, herkese kucağımızı açtık. Kimseyi ötekileştirmeden tüm mahallelerimize hizmet götürdük. Her sokağa dokunduk” dedi.

BAŞKAN OLMADAN NASILSAM HEP ÖYLE OLDUM
Soylu, 5 yıl boyunca doğal bir belediye başkanlığı yaptığını ifade etti ve, “Farklı bir karakteristik yapıya bürünmedim. Belediye başkanı olmadan nasılsam başkan olunca da hep öyle oldum. Bizim insanımız yapmacık, sahte şeyleri sevmiyor. Olduğumuz gibi göründük, göründüğümüz gibi de olduk” dedi.

MENDERES’TE 1 KOYAN 5 KAZANDI
Başkan Soylu “Menderes cazibe merkezi oldu mu” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Menderes cazibe merkezi oldu. Seçimi ilk kazandığımızda 2014’te  Menderes’te 1 koyan 5 kazanacak dedim ve 1 koyan 5 kazandı. Özdere’ye bir sahil yolu yaptım. O sahilde satılık 500-600 bin liraya evler  vardı,  şimdi 3-3,5 milyon oldu. Hepsinin de geçmişteki ve şimdiki fiyatları internette kayıtlı... Gidin Menderes’e kamerayı alın, Mendreslilere sorun...  Bir tanesi aksini söylerse bu işi bırakırım. İnsanlar artık  Menderes’ten ev almak istiyor, yatırım yapmak istiyor, Menderes’te yaşamak istiyor. Menderes’te insanlar artık huzurlu yaşıyor. Parklarıyla, spor tesisleriyle, sosyal belediyecilikle, evde sağlık hizmetlerini gördükçe insanlar Menderes’te yaşamaktan keyif alıyor. Burada yaşayan insanlar artık sahipsiz değiller. Burada herkes parti dinlemez, kaldırır partiyi bir kenarıya koyar. Ülkemizin 81 iline cenazesini vatandaştan tek kuruş almadan götüren tek belediyeyiz.  Bu insanlar bu yapılan güzellikleri, onların en zor günlerinde, en  güzel günlerinde siz onların yanında olduysanız, onlar bunları unutur mu? İnsanlar yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmuyor. Menderes’in insanı çok vefalıdır, bunları unutmaz. Partilerinin arka bahçesi olarak görüyorlar,  bu seçimde şu kadar alırız diyorlar.  Yok öyle birşey!  İlçenizde yaşayan  tüm kesimlerin ihtiyaçlarını gözetirseniz,  belli bir zümreye değil de toplumun tamamının menfaatlerini göz önüne getirirseniz, onların yanında, içinde olursanız, onlar gibi yaşarsanız teveccüh de artar. Vatandaş, ben dededen, anneden şu partiliyim anlayışını bir kenarıya koyar.  Evde sağlık hizmeti en özel projemdir. Sessiz çoğunluğun sesi olacağız demiştik. Eli, ayağı, gözü, kulağı, sesi olduk ve buna ciddi bir bütçe ayırdık. Bu hizmetimizde devam edecek. Doğalgazın gelmesi konusunda çok mutluyum, çocuklarımız artık titreyerek uyumuyor.”

HASTANENİN YÜZDE 80’İ BİTTİ
Devlet hastanesinin müteahhidin yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı henüz bitmediğini ancak en kısa sürede biteceğini söyleyen Soylu, “ Yüzde 80’i yapıldı, şimdi tekrardan ihaleye giriyor, tekrar başlayacak. Yaklaşık 5-6 ay sonra bitecek. Halkımızın en büyük taleplerinden biri ve benim hayallerimden birtanesiydi. Hatta, Menderes’e devlet hastanesi kazandırayım ölsem de gam yemem, yapamazsam gözlerim açık gider demiştim. İnşallah yakında bitecek” dedi.

NİYE KAZMAMIŞLAR 20 SENEDİR?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’na bağlı İZSU çalışmaları sonrası yollarda oluşan ve kapatılmayan çukurlar üzerinden Aziz Kocaoğlu’yla yaşadığı polemiğin sorulması üzerine Soylu, şunları söyledi:

O dönemde çok büyük sıkıntılar yaşadık. Ben köyde büyüdüm, yağmurda da çamurda da yürürüm, bizim için sıkıntı yok. Ama benim ilçemde vatandaşım sıkıntı çekiyorsa, onların hayatını birileri çekilemez hala getiriyorsa uykusuz geceler işte o zaman başlıyor. Bir söyledik, iki söyledik,  üç söyledik resmen bizle dalga geçtiler. Olmadı, her yere pankart astık. Efendiliğimizi bozmadan bu işin yanlış olduğunu bir an önce sonlandırılması gerektiğini söyledik. Kazarsın kapatırsın, diğerine geçersin ilçenin içindeki yollar 200 km kazılıp bırakılmaz . Bal gibi siyasi işte! Niye kazmamışlar 20 senedir? 2014’te niye başlamamışlar şimdiye biterdi. 2018 senesinin başında seçime 1 sene varken başladılar. Bu anlamda muhalefette olan arkadaşlar kendi partililerin hatası yüzünden beni suçlayıp siyaset yaptılar. Hem kel, hem fodul... Bunu siz yaptınız. Ben bunun düzeltilmesi için mücadele veriyorum. Beni suçladılar. Menderesli işin aslını da neslini de biliyor. Sonuç ortada. Ne oldu? Bizim yapmayı düşündüğümüz Görece’ye millet bahçesi  projemiz vardı, onun için ayırdığımız bütçeyi asfalta ayırdık. Biz, 9 buçuk aydır yol yapıyoruz. Hala yapıyoruz, sabah 8’den akşam 8’e kadar ve hala bitiremedik. Ama seçime kadar bozuk bir tane yol bırakmayacağız. Bunun sonunda da hukuki süreci başlatacağız. Öyle kafan göre kazıp gideceksin, böyle bir dünya yok. Bununla ilgili yapılması gereken ne varsa hukukçularımız yapacak. Menderes belediyesinin parası Mendereslinin parasıdır. Birinin keyfi işlemleri sonucunda keyfi işlere harcamak zorunda değiliz. Ancak geldiğimiz noktada da Menderes’in yolları İzmir’deki en güzel yollardır. Hepsi baştan aşağı yenilendi.”

NİHAT BEY MENDERES’TE ÇOK GÜZEL KARŞILANDI
Geçtiğimiz günlerde AK parti’nin Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci’nin Menderes’e gelip çalışma yaptığını söyleyen Soylu, “ Nihat bey çok doğal bir insan çok başarılı bir siyasi geçmişi var. Vatandaşımız çok sıcak karşıladı. Vatandaş ile diyalogları çok güzel. Bir insanla hemen haşır neşir olması 1 buçuk saniye sürmüyor. Çok da dikkatli olan biri. Çok güzel karşılandı. Gittikten sonra da çarşıya çıktık vatandaş ne diyor diye baktık. İnsanlara sorduk. Menderes’te büyük bir beğeni topladı” dedi.

GÜNLERCE KAN KUSTUK
Belediye başkanı seçildiğince meclis aritmetiğinde CHP’nin gerisinde olmaları nedeniyle başlarda büyük sıkıntılar çektiklerini söyleyen Soylu, “ Çok zor günler yaşadık. O dönemde hiç unutmam şehit Fırat Çakıroğlu spor tesisimiz var, bir de şuan da yapımı bitmek üzere Menderes’in merkezinde büyük bir spor salonu... 7-8 milyonluk bir proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile hayata geçirdik,  bitecek. Bunların yapımı noktasında meclisin kararı gerekli...  Günlerce kan kustuk, hepsine hayır dediler. İşin sonunda ne oldu bize gelen arkadaşların da canına tak etti. Onlarda üzüntülerini dile getirmeye başladılar. Oradaki arkadaşlara ilden yapılan baskılar vardı. Muhalefet partisi il başkanı ile tartışmalar yaşadık. Ama arkadaşlar da isyan etti. Vatandaş bize hizmet için görev verdi, biz yapılacak olan hizmete hayır diyoruz. Yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda arkadaşlarımız bize geçiş yaptı. Siyaseti memlekete, millete hizmet için yapıyoruz. O arkadaşlarımızın niyeti de buymuş bunun için destek oldular. Gelmeselerdi bu hizmetleri hayata geçirebileceğimizi zannetmiyorum.

ORAN VERMEDİ “KAZANACAĞIZ” DEDİ
 2014 seçimlerinde az bir oy farkla seçimi kazandığının hatırlatılıp, Mart 2019’daki seçimler için sandık hedefinin sorulması ile ilgili Başkan Soylu oran vermedi ancak iddiasını ortaya koydu. Soylu, “ Ben 2014’te de sayısal bir iddiada bulunmadım. Ama biz 31 Mart 2019 seçimlerini kazanacağız. Tabi ki bunun yanında Cumhur İttifakı’nın etkisiyle kazanma yüzdelik oranımız daha fazla olacak. Vatandaşımızdan bu sıcaklığı, sevgiyi alıyoruz. Ama falcılar gibi yüzde şu kadar oyla seçim kazanacağım demeyi doğru bulmuyorum ve vatandaşa saygısızlık olarak görüyorum” dedi.

BİZİM İÇİN RAKİBİN ÖNEMİ YOK
CHP ve İYİ Parti’nin henüz adaylarının belli olmamasının sorulması üzerine Soylu, “ Vatandaşımız ona bakmıyor. Vatandaşımız şuna bakıyor; belediye başkanı  bize ne yaptı diyor. O yüzden hangi parti ittifak yapmış buna bakmıyor, bu bir yerel seçim... Belediye başkanı verdiği sözleri tutmuş mu, bizim için çalışmış mı, iyi günümüzde kötü günümüzde yanımızda olmuş mu, evimin arsamın değeri artmış mı buna bakıyor ve kararını veriyor. Bizim için karşımızdaki rakibin önemi yok” dedi.

İKİNCİ 5 YIL İÇİN ‘İZMİR’İN MERKEZİ’ HEDEFİ
Soylu yeniden belediye başkanı seçilmesi halinde ikinci 5 yıl için önemli bir hedef ortaya koydu. Soylu, “ Sosyal belediyeciliğimiz devam edecek ama en büyük hedefimiz Menderes’i İzmir’in merkezi yapmak. Sanatta da, sporda da, turizmde de Menderes İzmir’in merkezi olacak” dedi.

 
Kocaoğlu 'İzmir Modeli'ni anlattı: İcat çıkaran bir belediye olduk!
 
CHP'li Doğan'dan '10 Ocak' mesajları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konsensus'tan çarpıcı İzmir anketi
Konsensus Araştırma, yerel seçimlere ilişkin İzmir anket sonucunu açıkladı. ...
Yıldırım: Çıktığım yoldan geri dönmem!
Yıldırım, istifa tartışmalarına ilişkin ise ''Tartışma siyasi tartışmadır ...
CHP'de Yücel'den başkanlarla teke tek zirve: Ne sordu?
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, il binasında ilçe başkanlarıyla tek tek görüşüyor. ...
 
AK Parti Büyükşehir Adayı Zeybekci: Bir deliye ihtiyaç var, o da karşınızda!
AK Parti Büyükşehir Adayı Zeybekci Çiğli ve Kemalpaşa'daki temaslarında, ...
''YPG'ye harekat ABD'nin çekilmesine bağlı değil''
ABD'nin Suriye'den çekilmesiyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ...
CHP'li Sandal Bayraklı vizyonunu anlattı: Kent projeleri
CHP Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Serdar Sandal, Bayraklı’yı daha ...
 
Tropik hayvanlar için özel kış menüsü
İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın tropikal hayvanları, soğuklara karşı yuvalarına ...
Dünyaca ünlü isimlerin korumalığını yaptı, şimdi siyaset için sahada!
Cumhur İttifakı'nın Narlıdere'den aday gösterdiği Süleyman Kocabıyık (30), ...
CHP İl Başkanı Yücel'den '10 Ocak' mesajı
CHP İl Başkanı Yücel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri