POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çorlu tren katliamı davasında karar!
Çorlu tren katliamı davasında karar!
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
2 Nisan 2020 Perşembe - 11:01

Başkan Tugay 'Dibe vurduk' dedi, destek istedi, yöntemi anlattı!

Virüsle mücadele sürecinde her geçen gün daha fazla ailenin sosyo-ekonomik olarak etkilendiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, belediyenin de gelir kaynaklarının dibe vurduğunu söyledi. Başkan Tugay, “Belediyenin elinde ne kadar imkan ve malzeme olursa o kadar ihtiyaç sahibine ulaşabiliriz” diyerek durumu iyi olan vatandaş ve kurumlara destek çağrısında bulundu. Başkan Tugay, bağış ve desteklerin nasıl yapılabileceğini anlattı.

Başkan Tugay  Dibe vurduk  dedi, destek istedi, yöntemi anlattı!

GERÇEKİZMİR - Karşıyaka’da virüsle mücadele sürecinde daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılabilmesi adına belediyeye bağış ve destek yapılması çağrısında bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç’un ardından, Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan önemli açıklamalar geldi.

Süreçte her geçen gün daha fazla ailenin sosyo-ekonomik olarak etkilendiğini belirten Başkan Tugay, belediyenin de gelir kaynaklarının dibe vurduğunu söyledi, “Belediyenin elinde ne kadar imkan ve malzeme olursa o kadar destek ulaştırabiliriz” diyerek durumu iyi olan vatandaş ve kurumlara destek çağrısında bulundu. Başkan Tugay, bağış ve desteklerin nasıl yapılabileceğini anlattı.

NEDEN DESTEK BEKLİYORUZ, ÇÜNKÜ…

“Bugüne kadar yardım, destek istemedik. Bağış kampanyası düzenlemeyi düşünseydik hükümetin istediği gibi bir izinle yapmak isterdik. Anladığımız böyle bir şey istenmiyor” diyen Başkan Tugay, neden bağış ve desteğe ihtiyaçları olduğunu anlattı.

Başkan Tugay şunları söyledi:
Önümüzde devam edecek bir süreç var. Her geçen gün daha fazla insan sosyo-ekonomik olarak etkileniyor. Hastalık riski var, üzerine işsiz kalan, geliri duran, geliri kesilen bir çok insan var. Bir sürü kişi işten çıkarıldı. Sürecin gerçekten topluma sosyo-ekonomik yansıması çok fazla. Gittikçe de artacak. Sıkıntıya düşen her insan için kendimizi sorumlu hissediyoruz.

Bir muhtarımız aradı. Son 24 saattir yemek yemeyen bir aile olduğunu söyledi. Acilen gıda yardımı yapabilir misiniz dedi. Bu durum artacaktır. Belediyenin elinde ne kadar imkan ve malzeme olursa o kadar destek ulaştırabiliriz.

Bizim de gelir kaynaklarımız dibe vurmuş durumda... Tahsilat yapılamıyor. Kiraların çoğunu erteledik. Tesislerimiz kapandı. Belediyenin ufak tefek gelir kalemi vardı. Bunlar girdi sağlıyordu. Onlarda gitti. Günlük 15 bin gelir var. Artı İller Bankasından gelecek para. Hem personel maaşı hem hizmetler hem de sosyal yardımları yapmamız gerekecek. Hiçbirini ihmal etmek istemiyoruz. Durumu iyi olan insanların, kurumların desteği çok yararlı olur. Serdar Başkan’ın çağrısı o nedenle doğru. Bizim dile getiremediğimiz bir çağrıydı.

Hükümetin bize yarattığı ilave kaynak yok. Sadece İller Bankası kesintisi olmayacak dendi. Bu para personel ödemelerine bile ucu ucuna yetiyor. Belediye hizmetleri ve daha kritik olan sosyal yardımları için ilave kaynak şart”

"BAĞIŞ İÇİN DİLEKÇE VERİLMESİ YETER"

Belediyenin şartlı-şartsız bağış alma hakkı olduğunu hatırlatan Tugay, “Mevzuatta var. Şartlı bağış olursa mecliste oylanıyor. Şartsız olursa belediye başkanının onayla kabul etmesi yeterli. Sadece ‘ben bağış yapmak istiyorum’ diye dilekçe verilmesi gerek. Biz bir kampanya açamayız. Hesap numarası yayınlayıp buraya yatırın diyemeyiz. Kendisi bağış yapmak isteyenlere evet diyeceğiz. Bağışı direkt sosyal yardımlara yönlendireceğiz. Ayrıca gıda paketleri ve hijyen paketleri var. Biz en uygun şekilde en uygun ücrete hazırlattık. Bunların içerikleri ve fiyatları belli... İsteyen vatandaş olursa, istediği sayıda kendisi alabilir. Bu konuda yol gösterebiliriz” dedi.

"BELEDİYELERİN DESTEĞE İHTİYACI VAR"

Durumu iyi olan birkaç belediye dışında İzmir’in genelinde belediyelerde benzer sıkıntının olduğunun söyleyen Tugay, “Bu sadece Karşıyaka Belediyesi’yle ilgili değil. Durumu iyi birkaç belediye dışında hepsinin desteğe ihtiyacı var. En fazla yardım talebinde bulunulan kurumlar belediyeler. Bu çağrımız da beklentimiz de olumsuz bir durum yok. Çünkü durum ortada... Hayat tamamen normale dönse böyle bir talebimiz olamaz. Şuanda olağanüstü günler yaşıyoruz. Elinde imkanları olanların yardımcı olması lazım. Ben de kişisel olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu desteklerin en iyi yönetileceği yerler yerel yönetimler. Kaymakamlıkların yönetimlerinde olan vefa grupları da var. Onlarda desteklenmeli. İnsanlara hangi yol uygun geliyorsa destek olmalılar” dedi.

MİSAFİRHANE VE AŞ EVLERİ

Başkan Tugay, ilçede evsizler için misafirhane oluşturduklarını, bazı yerlere de aş evleri açacaklarını duyurdu. Başkan Tugay, “Birkaç noktada yemek dağıtacağız. Buna benzer çalışmaları yapmak zorundayız. Dayanışma içinde olmamız lazım. Durumu iyi olan vatandaş ve kurumlardan da bu dayanışmaya destek olmalarını bekliyoruz” dedi.  

 
Çiğli'de sağlıkçıların çocukları da unutulmadı
 
Çeşme’de denetim seferberliği!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nilgün Coşkuner 2 Nisan 2020 Perşembe 21:45

Yapılacak para bağışları '' nın doğru yerlere ulaştığını öğrenebilecekmiyiz? Para yardımı yapmak isteyen kişiler nereye yatıracak ?

Yorumu oyla      0      0  
AYŞE KAYABAŞI 2 Nisan 2020 Perşembe 16:49

Sayın Başkanım Cemil bey siz yazınızın bir bölümünde hijyen paketleri hazırlattığınızı ve fiyatlarının uygun olduğunu yazıyorsunuz! Ama nerede ve kaçliraya satıldığını yazmamışsınız. Lütfen açıklarsanız sevinirim. Malûm dışarı çıkma yasağı olduğundan; bizler aldığımız taktirde adrese teslim olarak kim getirecek! Lütfen açıklama yapar mısınız. Saygılarımla

Yorumu oyla      0      0  
Vatandaş 2 Nisan 2020 Perşembe 11:24

Izmir büyük şehir belediyesi kasası dolu diye biliyoruz karsıyakaya bu konuda ciddi destek olması gerek tabiki maddi durumu iyi olan iş insanlarimizsa yardım etmeli vatandaşa

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de sağlıkçıların çocukları da unutulmadı
Çiğli Belediyesi tarafından Koronavirüs salgınına karşı Çiğli'deki hastanelerde ...
Başkan Tugay can dostlara mama dağıttı
Koronavirüs salgını nedeniyle sokakların boşalması, kafe ve restoranların ...
Pırlanta Merkezleri'nde uzaktan eğitim zamanı
Koronavirüs önlemleri kapsamında Buca Belediyesi, Pırlantaları Merkezleri’nde ...
 
Konak’ta nikahlara korona düzenlemesi
Koronavirüs salgını nedeniyle azalan nikah talepleri ile sosyal mesafe ...
Bayraklı’da 3 koldan dezenfeksiyon
Bayraklı Belediyesi, oluşturduğu 51 kişilik ekiple, ilçedeki tüm sokakları, ...
Menderes Belediyesi’nden siperlik üretimine destek
3 Boyutlu Destek Grubu’nun yapmış olduğu yüz siperliği üretimine Menderes ...
 
Balçova’da temizlik için özel önlem
Koronavirüs salgını nedeniyle Balçova sokaklarında temizlik ve dezenfektan ...
Güzelbahçe'de can dostlara destek
CHP Güzelbahce İlçe Örgütü sokak hayvanlarını unutmadı. İlçe ve kadın ...
Soyer'den 1. yıl mesajı!
Görevde 1. yılını dolduran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, sosyal ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri