POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yarın geçerli olacak: Motorine indirim geliyor!
Yarın geçerli olacak: Motorine indirim geliyor!
Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolar!
Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolar!
'Karşı konulmaz askeri güç inşa edeceğiz'
"Karşı konulmaz askeri güç inşa edeceğiz"
DEM Parti'yi kapatma davası: Bakan Tunç'tan açıklama!
DEM Parti'yi kapatma davası: Bakan Tunç'tan açıklama!
2 Aralık 2019 Pazartesi - 17:57

Başkan Tugay'dan 'tadilat tepkileri'ne detaylı yanıt!

Karşıyaka'da hizmet binası zemin katında yapılan tadilat üzerine çıkan tartışma devam ediyor. Son olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti cephesinden gelen sert tepkilere meclis oturumunda yanıt verdi. 

Başkan Tugay dan  tadilat tepkileri ne detaylı yanıt!

GERÇEKİZMİR - Karşıyaka'da hizmet binası zemin katında yapılan tadilat üzerine çıkan tartışma devam ediyor. 

Son olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti cephesinden gelen sert tepkilere meclis oturumunda yanıt verdi. 

AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, hizmet binasındaki tadilatın gerçek rakamının 529 bin TL olduğunu ifade ederek, Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Tüm katta yapılacak tadilat ve revizyon tüm öğeleriyle ihaleye çıkılarak 400 bin TL bedelle bir müteahhit firmaya verilmiştir” dediğini vurgulamıştı. Başkan Tugay’ı Karşıyaka halkından özür dilemeye çağıran Çiftçioğlu, “Yön levhaları ve taşınabilir tefrişatlar hariç, sadece basit bir onarım işlemi için 529 bin 820 TL’lik bedelle iş yaptırılıyor. Sayın Tugay’ın dediği gibi tüm öğeleriyle değil sadece onarım için bu rakam ödenecek. Sayın Tugay, bir de bu maliyeti gizlemeye çalıştı. Yaptığı yanlışları örtmenin derdinde olan iş bilmez Başkan Tugay, Karşıyakalılara yalan söyledi” ifadelerini kullanmıştı.

TUGAY: ŞEFFAF YAPILDI
Başkan Tugay meclis toplantısında konunun gündeme gelmesi üzerine  şu ifadeleri kullandı: 

"İddia çok rahatsız edici… İhaleye iki firma katıldı diyor. Şunu mu ima ediyorsunuz. Biz sadece iki firmayı mı çağırdık, davet ettik? Onlar katıldı. Bu ihale şeffaf yapılmadı mı? İlan edilmedi mi? İki firma katıldı diye bunu diğerlerine engel olduk diye mi yorumluyorsunuz… 567 bin TL muhammen bedel ile çıkan bir ihaleye 449 bin TL teklif verilmiş bir firma. Şimdi bu şeffaf şekilde ilan edilmiş. Davet edilerek yapılmış bir ihale değil ki…Bu imanız çok üzücü rahatsız edici.

Burada açık şeffaf durum var. Sizin açıkladığınız belge gizli, saklı diye lanse ettiğiniz belge internette açıklanmış durumda. Buraya uygun fiyat vermiş bir firma var. Biz o firmanın şuralı, buralı olduğunu araştırmadık. Böyle bir anlayışımız olamaz. Siz sadece şu şu illerden insanlar katılsın diğerleri katılmasın anlayışıyla mı bakıyorsunuz. Varsa bana listeyi verin. Mecliste şunlar katılabilir şunlar katılamaz diyelim.

Bu ihale açık ihaledir. Herkes davetliydi. 2 firma başvurdu. Neden?  Karşıyaka Belediyesi’nin geçmişe dönük ödeme sıkıntıları olduğu için firmalar ihalelere girmekten çekiniyor. Bunu başka ihalelerde de yaşıyoruz. Her geçen gün iyiye gidiyoruz. Burada art niyetli ihale çalışması varmış imanız  çok rahatsız edici.

ÖZEL KAYIRMA YOK
Cevap verme ihtiyacım oldu hemen. Bana şifahen 400 bin lira dendi. 400 değil.. 449 bin TL’ymiş.. Sizden özür diliyorum. Ancak muhammen bedele bakarsanız ne kadar uygun olduğunu görürsünüz. Gecikme tamamen öngörülemeyen eksiklikler nedeniyle kaynaklandı. Zemin kaldırıldığında ortaya çıkan tesisat problemleri oldu. Burada özel bir kayırma gözetme yok.

Biz bunu neden yaptık. Daha önce bekleme salonu olan alan hızlı bir şekilde insanların işleri görülsün vatandaş üst katlara çıkmasın diye yapıldı. Daha önce resim alanı olarak kullanan yer bekleme salonu olarak projelendirildi. Tefrişat dediğiniz şey asla lüks değil, sıradan, standart masa ve sandalyelerden oluşuyor. Yüksek bir bedel de yok.

SARAY İNŞAATI DEĞİL
Bir bardak suda fırtına kopartılacak altında  usulsüzlük varmış gibi bir hava yok. Her şey şeffaf… ‘Bu öncelik miydi’ diyebilirsiniz. Ama biz Karşıyaka Belediyesi’nin girişinden bahsediyoruz. Yurt dışından gelen, dışarıdan gelen konuklarımız var. Bir standartının olması gerekiyordu oranın.  Bir saray inşaatı değildir. Muhteşem paralar harcanmış bir iş değil. 449 yerine 400 dediğim için sizden özür dilerim. 567 bin TL muhammen bedel…449 bin TL teklif verilmiş… 400 dediğim için özür dilerim.  Ben bir vatandaş olarak tüm kurumların şeffaf yönetilmesini istiyorum. Eleştiriye açığız ama eleştiri karalamayı, iftirayı gündem almamalı. "

 
Erdoğan'dan santrallere filtre ertelemesine veto!
 
Batur'dan Meclis'te 'Gökdelen Projesi' çıkışı ve yargı mesajı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İşçi 3 Aralık 2019 Salı 10:33

Senden sonra gelene sabır diliyorum enkazı asıl sen bırakacaksın çalışan birim kalmadı geldiğinden beri anca 40 yıllık insanları görevden al yer değiştir sür projen var mı Karşıyaka için hiç duymadıkta???

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelsiz bir dünya için ağaç diktiler
Konak Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında ...
İzmir’de temiz hava için tam gaz denetim!
İzmir’de kömür satış yerleri ve merkezi ısıtma sisteminde kömür kullanan ...
Balçova'da engeller birlikte aşılıyor
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ...
 
Bornova'da briç heyecanı
Bornova Belediyesi'nin ilk kez düzenlediği Briç Turnuvası, büyük heyecana sahne oldu.
Hedef engelsiz Narlıdere!
Narlıdere Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık etkinliği yapacak.
Urla'da belediyeden çevre dostu adımlar
Çalışmalarını çevre dostu belediyecilik anlayışıyla gerçekleştiren Urla ...
 
Çiğli'de 'engellere karşı' çalıştay!
Çiğli Belediyesi, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde engelli bireylerin ...
ESHOT acil durumlara hazır!
ESHOT Genel Müdürlüğü Gediz Ağır Bakım Tesisleri’nde yapılan deprem ve ...
Bayraklı'da fidan seferberliği
Bayraklı Belediyesi, Doğa İçin Temizle gönüllüleriyle güzel bir iş birliğine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri