POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
11 Şubat 2019 Pazartesi - 09:03

Başkan anlattı: CHP İzmir Gençliği'nin seçim stratejisi ne olacak?

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, Gerçekİzmir’e önemli açıklamalarda bulundu. Gençlik kollarının seçim sürecinde izleyeceği yol haritasını anlatan Uyan, “Biz, İzmir’deki 6 yüz 11 bin genç seçmenin minimum 4 yüz bininin oyuna talibiz. Bu seçime CHP Gençlik Örgütleri damgasını vuracak” dedi.

Başkan anlattı: CHP İzmir Gençliği nin seçim stratejisi ne olacak?

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir’de Büyükşehir’de Tunç Soyer olmak üzere ilçe belediye başkanlarını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Adayların belirlenmesiyle seçim startını veren CHP İzmir Örgütü 31 Mart 2019 yerel seçimleri için çalışmalara hız verdi. İzmir’deki genç seçmenler noktasında seçim sürecinde izleyecekleri yol haritasını, hedeflerini ve stratejilerini anlatan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, Gerçekİzmir’e konuştu.

MECLİS ÜYELİKLERİNDE YÜZDE 20 GENÇ TEMSİLİYETİ

İzmir’de seçimi değişitirecek tek seçmenin genç kesim olduğunu belirten Uyan, “Türkiye’de genç seçmenin farkında olmayan siyasi iradeler söz konusu... Ancak CHP biz bunun farkındayız. Genel Başkanımız tarafından biz gençlere yüzde 20 kota verildi ve  bu kotanın meclis üyeliklerinde tamamiyle uygulanması söz konusu... Gençler artık CHP’yi sırtlayan bir gerçek olacak. Bu da genel merkez gençlik kollarımız olmak üzere il gençlik kollarımızın başarısıdır” ifadelerini kullandı.

İZMİR’DE 6 YÜZ 11 BİN GENÇ SEÇMEN VAR

İzmir’de 6 yüz 11 bin genç seçmen olduğunu söyleyen Uyan, “Bu kitle, İzmir’deki en fazla seçmen kitlesi... Küçük mikro milliyetçi temsiliyetçilerden daha ziyade artık genç seçmen iradesine sahip çıkmak lazım, gençlerin temsiliyeti olması gerekiyor. Bu genç kitlenin tekabül ettiği oran yüzde 20 ise biz de temsiliyette bu yüzde 20’nin karşılığını veriyoruz. Artık meclis üyeliklerinde gençlerin temsiliyeti yüzde 2’lerden yüzde 20’ye çıkacak” diye konuştu.

DÖRT EVRE ÜZERİNDEN ÇALIŞACAĞIZ

CHP İzmir Gençliği olarak seçim çalışmalarında izleyecekleri yol haritasını anlatan Uyan, “Elli yaşındaki birinin seçim kararını değiştirmesi mümkün değil ama 6 yüz 11 bin genç seçmen yenilikçi, herşeye daha farklı bakan bir kuşak... Biz bu kitleyi ayrı kıstaslarda değerlendiriyoruz” dedi. Uyan, gençlik kolları olarak genç seçmen kitlesi için 4 ayrı çalışma evresi oluşturduklarını belirterek, mevcut kitle ile ilgili seçim sürecindeki izleyecekleri stratejileri şöyle anlattı:

İLK KEZ OY KULLANACAK KESİM

Birincisi ilk defa oy kullanacak 41 bin seçmen... Biz birebir ilişkilerle onlarla buluşacağız. Biz bu seçmenden 17 yıldır AKP’den daha fazla oy alıyoruz. Çünkü 18 yaşında oy kullanan biri 20 yaşında AKP’yi görmek istemiyor. Bu yüzden bizden yana oy kullanıyorlar. Çünkü biz geleceği temsil ediyoruz, onlar ise geçmişi ve geçmişin kötülüklerini temsil ediyorlar.

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ

İkinci olarak, burada 18-24 yaş arasındaki bir üniversite gençliği var. Üniversite gençliği ne istiyor? İzmir neden bir Üniversite kenti olmaya başladı? AKP’nin çok iyi yönettiğini iddia ettiği kentler niye bir üniversite kenti olmuyor? Çünkü üniversiteli gençlere olan yatırımdan ziyade belediyecilik anlayışları rant ve yapılaşma üzerine kurulu... Bugün, bizim verdiğimiz hizmetler kimsenin verdiği hizmetler değil. Bizim belediyelerimizde bunun çok çeşitli örnekleri var. Biz hizmet veriyoruz, AKP ise devletin sosyal haklarını insanlara verdiği için iyi birşey yaptığını iddia ediyor ve öğrencileri kıstas altına alıyor. Biz, üniversite öğrencisinin özgür olmasını, mutlu olmasını ve isterse bizi eleştirmesini isterse destek vermesini istiyoruz.Biz, baskı rejimiyle yaşayan değil özgür üniversiteliler istiyoruz.

MAHALLE VE SEMT GENÇLİĞİ

Üçüncüsü ise mahallelerde yaşayan gençlerimiz... Bu 6 yüz 11 bin seçmenin büyük bir kısmı mahallelerde yaşayan semt çocukları...Mahallede yaşayan gençlerin talepleri bizim için çok önemli...Biz bu insanlara dokunmak istiyoruz. CHP, semt bizim anlayışı ile hareket ediyor. Mottomuz; mahalleden semte, semtten kente... Mahalle toplantılarımıza başladık.Mahallelerdeki gençlerimize CHP’nin projelerini, onların istihdam problemlerini kooperatifler üzerinden nasıl çözeceğimizi anlatacağız. Bu semtlerdeki AKP ile yaklaşan oy oranımız arasındaki farkı açacağız. Biz 6 yüz 11 bin seçmenin minimum 4 yüz bin’inin oyuna talibiz.

ÇALIŞAN GENÇ KİTLE

Dördüncü ise 26-30 yaş arasındaki çalışan gençlerimiz... Bu kesime de sivil toplum örgütleri aracılığıyla ulaşacağız. Bu dört evreyi gerçekleştireceğiz. Bu seçime damgasını CHP gençlik örgütleri vuracak. Bu seçim gençlerin seçimi olacak.

 
Hava tahmin raporu: İzmir'de yine sağanak hafta
 
Bornova'da hobi kurslarına yoğun ilgi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emekçi Gençlik 11 Şubat 2019 Pazartesi 18:24

1 mayısta babaniz topladı herhalde 1000 kişiyi :D Ankarada 10 otobüsü orgut yurttu her mahallede bir genç projesini kim hayata geçerdi ne koyduysa seçimde halen cıkaramadınız. :D

Yorumu oyla      0      0  
ozana kirve lazım 11 Şubat 2019 Pazartesi 13:44

çocuk geldiginden beri damga vuracaz diyor ama henüz mühür bile vuramamış durumda. :)) Sen bırak bu işleri KİRVE... :)<

Yorumu oyla      0      0  
aynı seyler ama 11 Şubat 2019 Pazartesi 10:25

ayni hikaye hep yapacayız edeceyiz diyor diyor ama dikkat edin söyledklerinin hcbrini yapmadi ???????? Maksat gündem de durmak kendi yönetimi de rahatsiz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de 'meclis listesi’ trafiği: Hangi isimler konuşuluyor?
CHP İzmir’de gözler meclis üyesi listelerinde. İlçelerde taslak listeler ...
CHP'de başkanları istifa eden iki ilçede koltuk için kimlerin adı geçiyor?
CHP’de istifa eden Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt ve Menemen ...
Ödemiş Adayı Bezmez'den seyir terası vaadi!
Konaklı’da düzenlenen geleneksel deve güreşi şenliklerine katılan Ödemiş ...
 
Soyer’den ‘Erdoğan’ı ziyaret edecek misiniz?’ sorusuna yanıt
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tunç Soyer, Ankara'da ...
CHP'nin İzmir Adayları Ankara'da vitrine çıktı: 28+1!
CHP'nin Ankara'da gerçekleşen aday tanıtım toplantısına İzmir Örgütü çıkarma ...
Erdoğan: Artık kitapta KDV olmayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Kültür Merkezi temel atma töreninde ...
 
Bakan Soylu açıkladı: FETÖ'ye büyük operasyon geliyor!
İçişleri Bakanı Soylu, "FETÖ'ye bir büyük operasyona daha hazırlanıyoruz. ...
Kılıçdaroğlu 12 maddelik bildirgeyi açıkladı, İzmir'in o projesini örnek gösterdi!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin 12 maddelik seçim bildirgesini açıkladı. ...
Soyer İzmir’e ilişkin hedeflerini ve projelerini anlattı
CHP’nin İzmir Büyükşehir adayı Tunç Soyer, Cumhuriyet'e konuştu. “İzmir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri