POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'den düşen ilk takım belli oldu!
Süper Lig'den düşen ilk takım belli oldu!
Şimşek, IMF genel müdür yardımcısıyla görüştü
Şimşek, IMF genel müdür yardımcısıyla görüştü
Dolmabahçe'de Erdoğan-Haniye görüşmesi
Dolmabahçe'de Erdoğan-Haniye görüşmesi
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
29 Ekim 2020 Perşembe - 10:26

Başkan'ın sert sözlerine muhtardan yanıt: Onun istediği gibi değil...

Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı’nın, “Beyefendi kendini Kemalpaşa Belediye Başkanı ilan edecek nerdeyse” dediği Atatürk Mahalle Muhtarı Muhammed Çıtak sosyal medyadan Karakayalı’ya yanıt verdi. Karakayalı’yı sert sözlerle eleştiren Çıtak, “Başkanın istediği gibi değil, beni bizi bu makama layık gören, oylarıyla getiren vatandaşımızın istediği gibi muhtar olmaya devam edeceğim” dedi.

Başkan ın sert sözlerine muhtardan yanıt: Onun istediği gibi değil...

GERÇEKİZMİR - Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, düzenlediği basın toplatısında Ulucak'taki yatırımlar ve sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu. Karakayalı, Atatürk Mahalle Muhtarı Muhammed Çıtak’ı isim vermeden eleştirdi. Başkan Karakayalı, “Beyefendi kendini Kemalpaşa Belediye Başkanı ilan edecek nerdeyse” dedi.

Beldede yapılan yatırımları kendisi yapmış gibi lanse eden muhtarı Çıtak’ı sert bir dile eleştiren Karakayalı, "Seçildiğimizden beri yoğun bir çalışama içerisindeyiz. Ama maalesef bazı insanlar sanki biz hiç yokmuşuz, hiç bir şey yapmıyoruz gibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerimiz, ilçe örgütümüz, il örgütümüz kapalı bir şekilde oturuyoruz gibi aktarılıyor. Ulucak'ta öyle bir imaj yaratıldıki sanki tek bir kişi çalışmalar yapıyor. Fotoğraf paylaşıyor müjde doğalgaz geliyor, başka bir gün içme suyu geliyor, sonra kanalizasyon geliyor. Falanca kişiyle konuştum gibi imajlar çiziliyor. Ulucak'ta 3 tane muhtarımız var sanki diğer iki muhtarımız hiç birşey yapmıyor ama buradaki bütün işi sadece bir muhtar yapıyor. Kemalpaşa'da bütün  her şeyi bu muhtar yapıyor. İZSU ile doğalgaz ile ESHOT ile görüşüyor biz devrede değiliz. Duraklara otobüs getiriyor. Durak yeri istiyor, asfalt attırıyor. Bizim hiç bir şeyden haberimiz yok sanki. Beyefendi kendini Kemalpaşa Belediye Başkanı ilan edecek nerdeyse. Ayıptır, ayıp. Bu anlatılanlarda ne yazıkki bazı vatandaşlarımız inanıyor. Ben buradan bu muhtarı ikaz ediyorum haddini aşma" dedi.

MUHTAR ÇITAK’TAN YANIT

Karakayalı’nın eleştirileri sonrası muhtar Çıtak’tan sosyal medyada açıklama geldi.

Çıtak şu ifadeleri kullandı;

Kamuoyunun bilgisine;

Bugün mahallemize gelerek hakkımda açıklama yapan Kemalpaşa Belediye  Başkanı Rıdvan Karakayalı şahsıma nezaketsiz ifadelerle hakaret etmesi Sayın Karakayalı’nın seviyesini göstermesi açısından son derece üzücü ve düşündürücüdür.

Milletin oylarıyla seçilerek 18 aydır şerefle yürütmüş olduğum muhtarlık görevini Sadece Ulucak halkına hizmet etmek için kullandım, göreve geldiğim ilk günden bugüne kadar gece gündüz çalıştım. Ulucak halkı için yaptıklarımız ortadadır, buna karşı Sayım Karakayalı’nın hakkımızdaki iftira,hakaret ve tehditlerinide kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Toplantılara katılmadığımı iddia eden Belediye Başkanının toplantılara davet edilmediğimden ve telefonlarımın cevapsız bırakıldığından haberin olmaması ekibiyle arasındaki iletişim eksikliğini de  bir kez daha ortaya sermektedir. 18 aydır davet edildiğim toplantılara katılmış Ulucak’ımızın sorunları ve yapılması gerekenler hakkında konuşmuş birisi olarak Belediye Başkanını ekibinden iyi bilgi almaya davet ediyorum.

‘Haddini bil, haddini aşma’ ve dahası gibi çirkin tehdit ve sözlerinin yerine seçildiğinden beri gelmediği 25 yaşındaki mahalle muhtarının yanına gelerek temsil ettiği makama yakışır şekilde bir defa derdimizi sorup seçilmiş muhtarı dikkate alsaydı dışarıdan bir otobüs dolusu insan getirerek Ulucak’ın belediye binasında basın açıklaması yapmak zorunda kalmazdı.

Geçmiş dönemlerde de Sayın Belediye Başkanı Ulucak Belediyesi’nde Ulucaklı belediye çalışanlarına “Burada beş sene kral benim, başınızı kopararım.” gibi ifadeler kullanmıştı.Herhalde yine krallığını hatırladı ama unutmasın ki o gün Ulucak halkı kendi başını koparttırmadığı gibi bugün de omuzlarına muhtarlık gibi hizmet makamı olan bir görevi vererek sahip çıktıkları öz evlatlarının başının kopartılmasına asla göz yummayacaklardır. Hele hele Ulucak’ta Ulucaklının öz evladını tehtid etmek kimsenin haddi değildir Sayın Başkanı haddini bilmeye davet ediyorum.

Şunu kendisine sormak isterim bu hizmetler Sayın Karakayalı’nın gayreti ile bir anda oluyorsa bundan önceki başkanlığı döneminde neden yapmadı? Eshot duraklarını 2014 seçiminden bir kaç gün önce koyup seçimden sonra kaldırtırken mahçup olmayanlar mahallesinin sorunları için çabalayan evlatları yaşında ki genç bir muhtardan mahçup olmasını bekliyorlar.

İzmirgaz, Kemalpaşa Belediyesine ya da Büyükşehir Belediyesine bağlı bir kurum değildir. Doğalgazın Ulucak’a gelmesinde iktidar partiside katkı sağlamıştır. İzmirgaz yerel iktidara değil merkezi hükümete bağlıdır. Muhtar olarak hiçbir zaman için siyasi ayrım yapmadım mahallemize getireceğimiz hizmeti kimden gelirse gelsin, kapısının önünden ayrılmayıp gece gündüz gayret ederek projelerin peşinde koşup takipçisi oldum.

Her muhtarın mahallesine hizmet getirmek için ilgili kurumlarda işlerini takip ettiği gibi ben de gerek İzmirgaz gerek Eshot gerekse hangi kurumdan hizmet gelecekse o kurumda projelerin takipçisi oldum. Karakayalı bu üslubuyla Kemalpaşamızdaki tüm muhtarların yaptığı hizmetleri gayreti yok saymıştır.

Sayın Karakayalı’nın yaptığı şey muhtar kardeşlerimizin gayretleriyle kurumları harekete geçirerek mahallelerimize kazandırdığımız projeleri iş ciddiyete binince sahip çıkmaktan ibarettir.

Beni yapılan projeleri sahiplenmekle suçluyor kendisine soruyorum doğalgaz bir merkezi hükümet yatırımıydı ve önceki belediye başkanlığı döneminde başlayan bir süreçti neden Ulucak’ın her girişine doğalgazı getirdik diye pankart astı? Biz bugüne kadar çıkıp bu hükümet projesidir belediye ile alakası yoktur niye bunu yazıyorsunuz dedik mi? Demedik, demekte yanlıştır proje kimden gelirse gelsin yeterki Ulucak’a hizmet gelsin anlayışıyla Rıdvan Başkana destek verdik. Ama  Karakayalı Ulucak’ın genç evladı ve seçilmiş muhtarı olarak peşinde koşturduğumuz projeler gerçeğe döndüğünde bunun heyecanını, bunun mutluluğunu yaşamamız dahi Sayın Karakayalı tarafından çok görülmüştür. Bunuda Ulucak halkının ibretle izlediğine tüm kalbimle inanıyorum.

Ulucaklı hemşerilerime soruyorum.  Yolların asfaltlanacağını halkına söyleyen bilgilendiren muhtarın halkla konuşmasını bile engellemeye çalışmak hangi akıl mantığa sığar?

Sayın Başkanın istediği gibi değil, beni bizi bu makama layık gören, oylarıyla getiren vatandaşımızın istediği gibi muhtar olmaya bundan sonra da devam edeceğim.

Saygılarımla...

 
Karşıyakalı miniklerin Cumhuriyet coşkusu
 
İzmir'de 8 bin 200 yıllık ana tanrıça heykelciği bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Başkan koronavirüse yakalandı
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, Kovid-19 testinin pozitif çıktığını bildirdi.
AK Partili Sürekli’den 29 Ekim mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" ...
CHP İzmir'de başkanlar zirvesi!
CHP İl Başkanı Yücel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer Tarihi Havagazı'ndaki ...
 
CHP’li Gruşçu’dan mevkidaşına sert cevap: Düşmanla ancak AKP’nin alışverişi olur!
CHP Konak İlçe Başkanı Gruşçu, AK Partili mevkişadaşı Başdaş’ın, “Konak'ı ...
Erdoğan'dan saygısız karikatüre ilk tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız Charlie Hebdo dergisinde kendisine yönelik ...
Sındır: Milli değerlerle oynamaktan vazgeçin!
CHP İzmir Milletvekili Sındır, İçişleri Bakanlığı'nın 29 Ekim Cumhuriyet ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı ...
"Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak en asli görevimizdir"
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ...
Ankara'dan o karikatüre sert tepki!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri