POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
9 Temmuz 2020 Perşembe - 14:54

Başkandan bakanlığa 'plan' isyanı: Go-kart'a onay var, bize yok!

Güzelbahçe’de yapılması planlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay alan Go-kart pisti planlarına itiraz ettiklerini açıklayan Başkan İnce, Güzelbahçe Belediyesi’nin kıyı planlarının yaklaşık 1 yıldır bakanlıktan onay beklediğini belirtti. Bakan Kurum’a çağrıda bulunan İnce, “Go-kart ile ilgili bir plan 1 sene içerisinde 2 kez yapılabiliyorsa ve bakan 2 defa olur verebiliyorsa kamu yararı taşıyan bir plana da sayın bakan bir ‘olur’ kararı verebilir” dedi.

Başkandan bakanlığa  plan  isyanı: Go-kart a onay var, bize yok!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Güzelbahçe’nin Yelki Mahallesi’nde Doğal Sit ve tarım alanı içinde yer alan ve uzun süredir tartışma konusu olan Go-kart pisti planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. İzmir Çevre İl Müdürlüğü, alanın imar planı değişikliğine onay verildiğini ve planın 16 Temmuz’a kadar askıda kalacağını bildirdi.

Yaşanan gelişmelerin ışığında açıklamalarda bulunan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Go-kart pisti planlarıyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü itiraz başvurusunda bulunduklarını söyledi. Öte yandan Başkan İnce, Güzelbahçe Belediye Meclisi ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile geçen ve İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile de uzlaşının sağlandığı; plaj, bisiklet yolu ve yürüyüş yolunu içeren kıyı planının tamamen kamu yararına olmasına rağmen yaklaşık 1 yıldır bakanlıktan onay beklediğini belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çağrıda bulunan İnce, “Go-kart ile ilgili bir plan 1 sene içerisinde 2 kez yapılabiliyorsa ve bakan 2 defa olur verebiliyorsa kamu yararı taşıyan bir plana da sayın bakan bir ‘olur’ kararı verebilir. Go-kart planı bir şahsın mülkiyetine yapılmış özel bir plan ancak bizim bahsettiğimiz kıyı planı tamamen kamu yararı taşıyor” ifadelerini kullandı.

İTİRAZ ETTİK!

Yelki Mahallesi’ne yapılması planlanan Go-kart pisti planlarını incelediklerini ve çevre yararına olumlu bir gelişme görmediklerini belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce, plana itiraz ettiklerini belirtti. İnce, “Planları inceledik. Olumlu bir gelişme görmedik. Birkaç gün önce, planların iptaliyle ilgili Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü’ne itirazımızı yaptık” dedi.

GO-KART’A 2 KEZ ONAY VERİLDİ, BİZİM PLANIMIZ 1 YILDIR BEKLİYOR!

Güzelbahçe Belediye Meclisi ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçen, yaklaşık 1 yıldır Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan onay bekleyen; plaj, bisiklet yolu ve yürüyüş yolunu içeren kıyı planları ile ilgili hala bakanlıktan olumlu ya da olumsuz bir dönüş alamadıklarını ifade den Başkan Mustafa İnce, planın tamamen kamu yararı taşımasına rağmen hala ‘olur’ almadığını belirterek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çağrıda bulundu. İnce şunları söyledi: “Bir kıyı planı yaptık. Kıyımızda sadece; yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve plaj yapabilmek için… Hiç şahıs mülkiyeti olmayan, tamamen kamunun kullanacağı bir plan… Güzelbahçe Belediyesi’nden ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden oy birliğiyle geçirdik. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün görüşleri doğrultusunda da her şey tamam. Neredeyse 1 yıl oldu, planın onayını bekliyoruz. Bununla ilgili yazışmalarımızda daha önce bunun eksiklikleri ile ilgili geri dönüşler oldu, bu doğrultuda bunları değiştirdik düzenledik. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile de uzlaştık bu konuda. Uzun süredir bekliyoruz, neden plan onaylanmıyor diye düşünüyoruz. Yani bana bir dilekçe geldiğinde ben o dilekçeye 1 ay içinde olumlu ya da olumsuz geri dönüş yapmak zorundayım. Yapmazsam görev ihmaliyle yargılanırım ama ben kamu olarak bunun cevabını bekliyorum. Olumsuz bir şey varsa onun da cevabını bekliyorum. Sekiz aydır bakan oluru bekliyoruz bu plana! Şunu demek istiyorum; go-kart ile ilgili bir plan 1 sene içerisinde 2 kez yapılabiliyorsa ve bakan 2 defa olur verebiliyorsa kamuya ait olan plaj, bisiklet yolu ve yürüyüş yolu bandıyla ilgili plana sayın bakan bir ‘olur’ kararı verebilir. Kendisinden bekliyoruz bunu. Çünkü bizim yaptığımız plan kamu yararı bir plandır. Hiçbir vatandaşın mülkiyetine hizmet etmemektedir. Biz bu planın daha fazla beklememesini istiyoruz. Go-kart planı farklı bir durum, bir şahsın mülkiyetine yapılmış özel bir plan. Ama bizim plan tamamen kamu yararına.”

 
Virüsü yendiler, kurban kestiler!
 
Pamucak Sahili'ne Avrupa Şampiyonası geliyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Yaman 11 Temmuz 2020 Cumartesi 13:01

Tamamen siyasi olarak konuyu çarpıtmak için hikaye tarzındaki demeç... Keşke konuyu bir kez de olsa benden de dinleseydiniz. Milyonlara hizmet edecek bir projeye değersizmis gibi engel olmaya kalkmalarinin sebebini sorun. Sosyolojik ve ekonomik katkılarını sorun. Encümen kararsız mühürü nasıl vurduklarını sorun. o arazinin tarım alanı olmadığını 1996 yılından beri milli eğitim bakanlığı sürücü kursları eğitim pisti olduğunu neden anlatmıyor. Sorun bana evrakları ile ispat edeyim.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'in sertifikalı arıcıları!
Menemen’de arı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve verimli bal üretiminin ...
TOKİ'de kritik ihale... Başkan Tugay da masada: Ne mesaj verdi?
Mavişehir bölgesinde bulunan Rekreasyon Alanı ve Açık Spor Tesis Alanı’nın ...
Büyükşehir'den üreticiye nefes, 10 bin aileye destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretimi artırmak için kooperatif ...
 
Narlıdere’de yaz boyu gece pazarı!
Narlıdere Belediyesi, Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi işbirliği ile ...
Karşıyaka'da kano şöleni
Karşıyaka Belediyesi Tahir Secder Akıncı Su Sporları Merkezi, pandemi ...
Büyükşehir'den Menemen'de trafiğe nefes olacak hamle
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen Seyrekköy Mahallesi’nde, İzmir-Çanakkale ...
 
Soyer'den 'Kırkpınar'la zirve' mesajı: Neler konuşuldu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve İYİ Parti İl Başkanı Kırkıpınar ...
İzmir Körfezi için bilimsel işbirliği
İzmir Körfezi’ni yeniden yüzülebilir hale getirme hedefi doğrultusunda ...
Konak'ta proje tamam, sıra ihalede!
Konak Belediyesi meclis salonunun da içinde yer alacağı Alsancak Liman ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri