POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
15 Eylül 2021 Çarşamba - 14:17

Basmane Hamamı'nın kapıları evsizlere açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi sürdürdüğü geçici barınma hizmetinin yanı sıra kentteki evsizler için Tarihi Basmane Hamamı’nın kapılarını da açtı. Basmane Hamamı pazartesi ve perşembe günleri barınma sorunu yaşayanlara hizmet veriyor. Uygulama kapsamında giyim desteği sağlanıyor, temizlik ve kuaför ihtiyaçları karşılanıyor.

Basmane Hamamı nın kapıları evsizlere açıldı

Büyükşehir Belediyesi'nin evsizlere yönelik hizmetlerine devam ediyor. Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi ve belirlenen otellerde barınma, beslenme ve sağlık hizmeti karşılanan evsiz yurttaşlara Tarihi Basmane Hamamı'nın kapıları da açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nca yürütülen çalışmalar kapsamında hamam, evsiz ve banyo hizmeti alamayanlar tarafından kullanılabilir hale getirildi. İhtiyaç duyanlar sadece durumlarını beyan ederek pazartesi ve perşembe günleri hiçbir saat kısıtlaması olmadan hamamdan yararlanabiliyor.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatıyla 15 Temmuz 2021 tarihinde başlayan hizmetten bugüne kadar yaklaşık 300 evsiz birey faydalandı. Banyo öncesi yurttaşlara berber hizmeti veriliyor ve temiz kıyafet de sağlanıyor.  Hizmetten sadece evsizler değil Basmane bölgesindeki otellerde kalıp banyo hizmeti  alamayan, tek kişilik odalarda yaşayan yurttaşlar da yararlanıyor.

Her zaman yanlarındayız
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ulaş Aydın, yürütülen çalışmaya ilişkin bilgiler verirken, “Öncelikle evsizlikten bahsetmek isterim. Evsizlik genel olarak barınacağı bir yeri olmayan ya da çalışabilecek durumdan yoksun, aile bağları zayıf ya da olmayan, kahvehanelerde, terk edilmiş araçlarda, köprü altlarında, hastanelerde, sokaklarda, parklarda, cami avlularında yaşayan insanları tanımlıyor. Türkiye'de ve dünyada önemli bir evsizlik sorunu var.  Türkiye'de bu sayının 70 binden fazla olduğu biliniyor. İzmir de Türkiye'nin önemli metropol kentlerinden bir tanesi ve kentimizde de sokaklarda evsiz yurttaşlarımız bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz evsiz yurttaşlarımızın her şekilde yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.

“İzmir'in her noktasında hizmet üretmeye devam ediyoruz”
50 yatak kapasiteli Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi’nde 18-60 yaş arasındakilere hizmet verdiklerini, bu konukevinin dışında iki otelin kapılarını da bu ihtiyaç duyanlar için açtıklarını belirten Aydın, şunları söyledi:
“Buralarda evsiz yurttaşlarımızın her türlü bakımlarını gerçekleştiriyoruz Mümkünse çalışma hayatına da sokmaya çalışıyoruz.  Tarihi Basmane Hamamı'nda evsiz vatandaşlarımızın hijyen ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Onlar belediyemizin imkanlarıyla bu tarihi hamamda banyolarını yapabiliyorlar. Görevlendirdiğimiz berber personel sayesinde tıraş oluyorlar. Aynı zamanda evsiz vatandaşlarımıza temiz kıyafetler de sağlıyoruz. Banyolarını yapmış, tıraşlarını olmuş bir biçimde buradan çıkıyorlar. Başkanımızın talimatıyla 15 Temmuz'dan beri burada hizmet üretiyoruz. 300'e yakın vatandaşımız hamam hizmetinden faydalandı. 50'den fazla vatandaşımızı berber hizmetinden faydalandırdık. 150'den fazla vatandaşımıza kıyafet sağladık. Her yıl ortalama 600'den fazla farklı evsiz vatandaşımızı Müyesser Turfan Geçici Konukevi ve otellerimizde barındırıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir'in her noktasında evsiz yurttaşlarımıza imkanlarımız dahilinde hizmet üretmeye devam ediyoruz.”

“Sadece evsizler değil”
Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Aydın şunları da kaydetti: “Pazartesi ve perşembe günleri bu hamam tamamen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yönlendirmiş olduğu evsiz vatandaşlarımız için hizmet veriyor. Herhangi bir saat kısıtlaması yok. Burada görevli personellerimiz var. Onlar kayıtları alıyorlar. Sadece evsizler değil. Basmane bölgesindeki otellerde kalıp banyo hizmeti alamayan, tek kişilik odalarda yaşayan, kahvehanelerde, dükkanlarda, restoranlarda yatan yurttaşlarımız var. Bu yurttaşlarımız da bu hizmetten faydalanabilir. Basmane bölgesinin böyle bir özgünlüğü var. Biz de o özgünlüğe uygun hizmet üretiyoruz.”

 
İzmirli belediye başkanından Ankara çıkarması: Erdoğan ziyaret ve hastane müjdesi!
 
Tarihi Bergama kermesine coşkulu final!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da Roman Gençlik Çalıştayı
Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği (ROMGEDER) ile Karşıyaka ...
İzmir'de bir ilk: Ebeveyn Akademisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi “çocuk dostu belediye” anlayışı kapsamında ...
Büyükşehir’den kuraklığa karşı yağmur bahçeleri!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kentler yaratma vizyonu ...
 
Buca Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır
16-22 Eylül tarihleri arasında “Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli ...
Konak Belediyesi ve STK işbirliği ödül getirdi
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao ...
Bornova'da kış dönemi kursları başlıyor
Bornova Belediyesi kış dönemi kurslarına başvurular başladı. 27 Eylül’de ...
 
Dikili kurtuluşun 99.yılını kutladı
Dikili Belediyesi Dikili’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını ...
Başkan Soyer Ahilik Haftası’nda konuştu: Her zaman esnafın yanında olacağız
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ahilik Haftası nedeniyle esnaf ...
Bergama'da kermes şöleni tam gaz!
Bergama ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'ncu yıldönümüyle, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri