POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
11 Temmuz 2021 Pazar - 09:19

Batur: Geleceği Z Kuşağı kurtaracak!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İyilik Takipçileri Derneği üyesi gençlerle buluştu. İyilik Takipçileri Derneği’nin “İyilik Kütüphanesi” Projesini uygulamaya başlayacaklarını söyleyen Başkan Batur, gençlere seslendi. Batur, “Geleceği Z Kuşağı kurtaracak” dedi.

Batur: Geleceği Z Kuşağı kurtaracak!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir depremi sonrasında, depremzedelere yardım edebilmek için bir araya gelen bir vatandaş işbirliği hareketi olarak ortaya çıkan İyilik Takipçileri Derneği’nin Üniversite Kurulu üyeleri ile buluştu. İyilik Takipçileri Derneği Üniversite Kurulu Başkanı Ebru Özyılmaz ve kurul üyesi gençlerle Konak Belediyesi Basmane Semt Merkezi’nde buluşan Başkan Batur, sosyal medya üzerinden bir araya gelerek, İzmir depreminden zarar gören depremzedeler için büyük bir yardımlaşma, dayanışma ağı oluşturan gençleri tebrik etti. Bugün resmi üye sayısının 650, gönüllü sayısının ise 1.500 kişiye ulaştığını anlatan Derneğin Üniversite Kurulu Başkanı Ebru Özyılmaz, İzmir depreminde 18 tır ayni yardım, 74 aileye 1 yıllık kira desteği ile yaptıkları diğer yardımlar ve iyilik takipçisi gençler olarak ürettikleri projeler ile ilgili Başkan Batur’a bilgi verdi. Bu projelerden biri olan “İyilik Kütüphanesi” Projesini uygulamaya başlayacaklarını gençlerle paylaşan Başkan Batur, toplumda kitap bilincinin artırılmasına dönük böyle bir proje hazırladıkları için İyilik Takipçisi gençleri tekrar tekrar tebrik etti.

Kumbaradan kütüphaneye “İyilik Kütüphanesi”

Toplumda kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, yaygınlaştırmak, başlı başına toplumda kitap bilinci oluşturmak amacıyla yola çıkan ve sonrasında da “İyilik Kütüphanesi” kurulmasını hedefleyen proje ile ilgili Konak Belediyesi olarak ilk adımı attıklarını da belirten Başkan Batur, proje ile ilgili detayları da anlattı. Batur, “Kitapların toplanabilmesi için belli merkezlere “kitap toplama kumbaraları” yerleştirilecek. Vatandaşların kolay ulaşabilmeleri için kitap toplama kumbaraları, merkezi noktalarda, kolay ulaşılabilir olacak. Kumbaralar dolduğu zaman, toplama ve ayırma merkezine getirilen kitaplardan okunabilir durumda olanlar “İyilik Kütüphanesi” için ayrılacak. Düzgün olmayan kitap, dergi, defter ve benzeri kağıtlar ise geri dönüşüme kazandırılacak ve buradan elde edilen gelir İyilik Takipçileri Derneği’ne bağışlanacak.” dedi.  

Batur, bu işi gençler bitirecek     

Konak Belediyesi ile İyilik Takipçileri Derneği işbirliğinde gerçekleştirilecek olan “İyilik Kütüphanesi” Projesi ile ilgili detayların paylaşılmasının ardından üniversiteli gençlerin tek tek sorularını yanıtlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, deneyimli bir siyasetçi olarak ülke gündemine ilişkin, geleceğe ilişkin görüşlerini merak eden gençlerin sorularına da samimiyetle yanıt verdi. Batur, gençlere güveninin tam olduğunu, duyarsız ve internet bağımlısı olmakla suçlanan Z Kuşağını geleceğin kurtarıcıları olarak gördüğünü belirterek, “Gelecek sizde” dedi. Batur, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu, gidişatını bizim kadar gençler olarak siz de yakından takip ediyorsunuz. Çok mutsuz bir kesim oluştu ülkede. İnsanlar mutlu değil, ekonomik sıkıntı had safhada. Pandemi sürecinde yaşananlar bu sıkıntıları daha büyük boyutlara ulaştırdı. Bu dönem sizlere daha büyük görevler düşüyor. Neden çünkü bu dönem sizin vereceğiniz oylarla belli olacak. 4 milyon gencimiz ilk kez oy kullanacak. Bu ülkenin geleceğinin kararmaması için, geriye gitmemesi için sizlere çok büyük bir görev düşüyor.  Asla enerjinizi kaybetmeyeceksiniz, umudunuzu kaybetmeyeceksiniz, mücadele edeceksiniz. Ben, sizlere güveniyorum, sizlere güvenim tam, geleceği gençler kurtaracak.”

 
Pınar Gültekin davasında önemli gelişme!
 
Sürekli'den CHP'ye: Sorunların üzerini bu dille örtemezler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den o ilçeye Bizİzmir Giysi Noktası
İzmir Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle derinleşen ekonomik krizde ...
Aliağa'da pazarcılara tanıtıcı kimlik kartları
Vatandaşlarının daha sağlıklı, düzenli ve rahat bir ortamda alışveriş ...
Yasemin Kafe yenilenen yüzüyle yeniden İzmirlilerin hizmetinde
Geçen yılki yangında kullanılmaz halen gelen Karşıyaka’nın simge mekanlarından ...
 
2021 Fakir Baykurt Roman Ödülü Ali Balkız’ın
Çiğli Belediyesi tarafından, Türk Edebiyatı’nın duayen isimlerinden Fakir ...
Balçova'da çim konseri keyfi
Balçova Belediyesi’nin düzenlediği Çim Konserlerin ilki dün akşam muhteşem ...
Torbalı’da nostalji tadında akşam
Her hafta ilçe sakinlerine nostalji tadında saatler yaşatacak olan Torbalı ...
 
Ilıca’dan Ata’ya coşkulu selam!
Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen Ilıca’dan Ata’mıza Selam etkinlikleri ...
Büyükşehir'den 17 ziraat odasıyla 'ortak makina parkı' protokolü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Karşıyaka'nın mahallelerinde şenlik var
Karşıyaka Belediyesi'nin kadın girişimcilere ve müzisyenlere destek sağlamak, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri