POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
18 Haziran 2020 Perşembe - 21:40

Batur'dan Meclis'te eleştirilere yanıt: İş yapmaya geldik, kavga etmeye değil!

Konak Belediye Meclisi, normalleşme sürecinin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda gündeme gelen faaliyet raporuna AK Parti Grubu ret oyu kullanırken eleştirilerde de bulundu. Eleştirilere yanıt veren Başkan Batur, “Biz iş yapmaya geldik, kavga etmeye gelmedik. Bundan sonraki süreçte daha verimli projeler ortaya koyan ve hayata geçiren bir Konak Belediyesi göreceksiniz. Aldığımız noktadan daha da ileriye taşıyacağız. Yaptırdığımız anketlerde de aldığımız yerde durmadığımızı gördük" dedi.

Batur dan Meclis te eleştirilere yanıt: İş yapmaya geldik, kavga etmeye değil!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ile mücadele devam ederken, Türkiye’de 1 Haziran itibariyle normalleşme süreci başladı. Salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla ertelenen belediye meclis toplantıları da normalleşmeyle birlikte start aldı. İzmir’de, Konak Belediyesi normalleşme sürecinin ilk olağan meclis toplantısını Kültürpark Fuar Evlendirme Dairesi’nde gerçekleştirdi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetiminde yapılan toplantıda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edildi. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da katıldı.

Encümen üyeleri ve meclis içi ihtisas komisyonlarının seçiminin yapıldığı toplantıda denetim komisyonu raporu ve 2019 faaliyet raporu da görüşüldü. Faaliyet Raporu ve önümüzdeki süreçte planlanan projeler ile ilgili kısa bir video gösterimi yapılırken, Denetim Komisyonu Raporu da tüm meclis üyelerine sesli olarak okundu. Ayrıca, Konak Belediyesi’nin 9 Mart-17 Haziran tarihleri arasında korona virüs kapsamında yaptığı çalışmaları içeren kitapçık meclis üyelerine dağıtıldı. AK Parti faaliyet raporuna eleştirilerde bulunarak ‘ret’ oyu verdi. Eleştirilerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Batur, önemli mesajlar verdi. Öte yandan meclis oturumunda ‘Kent Estetiği Komisyonu’ kurulması kararının oy çokluğu ile reddedilmesi AK Parti ve Başkan Batur arasında gerginliğe neden oldu.

“DİĞER ÜLKELERE KIYASLA DAHA İYİ NOKTADAYIZ”

Meclisin açılış konuşmasını Konak Belediye Başkanı Abdül Batur yaptı. ‘İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra dünyanın başına gelmiş en büyük felaketi yaşıyoruz’ diyerek söze başlayan Başkan Batur, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde Covid-19’dan etkilendi. Devletimizin, yerel yönetimlerimizin yaptığı çalışmalarla, vatandaşlarımızın aldığı tedbirlerle bu felaketin üstesinden geleceğimizi umuyoruz. Sağlık Bakanlığı’mızın ilgili bakanlıklarımızın aldıkları tedbirler, yereldeki belediyelerimizin vatandaşlarımıza sosyal yardım ve temizlik konusunda yaptığı çalışmalar, diğer ülkelere kıyasla çok daha iyi noktada olduğumuzu gösteriyor. 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine girdik. Bir yandan hayat devam ediyor, bir taraftan virüsle mücadele devam ediyor. Konak Belediyesi olarak projelerimizin hayat geçirilmesi noktasında çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Sokağa çıkmasa yasağına yönelik bir şey olmadığı müddetçe çalışmalarımızı en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Yerel yönetimler bu süreçte her katkıyı sundu. Bir taraftan yerel yönetimler bir taraftan devlet çabaladı. Biz de Konak Belediyesi olarak en iyi şekilde çalıştık. Size dağıttığımız kitapçıkta gördüğünüzün hepsi reel rakamlar, abartı yok. Bu süreçte belediyemizde çalışan emek veren çalışma arkadaşlarımızın hepsine ayrı ayır teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde özelikle WhatsApp grubu kurarak meclis üyelerimizle çalışmalarımızı paylaşmaya çalıştık. Bu süreçte katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de muhtarlarımıza… Muhtarlarımız da, alanda sağlıklarını hiçe sayarak çalıştılar” diye konuştu.

ENCÜMENE VE KOMİSYONLARA KİMLER SEÇİLDİ?

Encümen Üyeleri: Asker Güneş, Mehmet Şerif Demir, Cumhur Ter,

İmar Komisyonu : Esra Yılmaz Keskin, Ozan Ali İlgazi, Ulvi Puğ, Ali Emrah Karamustafaoğlu, Hakan Yıldız

Plan ve Bütçe: Nesrin İlkutlav, Erhan Uzunoğlu, Nurettin Cem Aslan, İbrahim Ethem Demirci, İsmail Özen

Hukuk Komisyonu: Mahmur Esat Aslan, Ulvi Puğ, Cenap Börühan, Rıdvan Tekin, Öztekin Tosun

Sağlık Komisyonu: Barış Özgen, Ozan Ali İlgazi, Orçun Altanhan, İbrahim Yıldız, Nurhan Metin

Çevre Komisyonu: Birol Özkardeşler, Rıdvan Tekin, Orçun Altanhan, Ozan Ali İlgazi, Nurullah Arık

Kent Konseyi Komisyonu: Hamit Mumcu, Burhan Yılmaz, Nesrin İlkutlav, İbrahim Ethem Demirci, Ali Peynirci

Esnaf Komisyonu: Doğan Kılıç, Rıdvan Tekin, İbrahim Yıldız, Nurettin Cem Aslan, Nurullah Arık

Engelliler Komisyonu: Burcu Bostancıoğlu, Nurten Serhadbeyi, Ali Yangır, Cumhur Ter, Nurdan Metin

Spor ve Eğitim Komisyonu: Şamil Sinan An, Nurten Serhadbeyi, Burhan Yılmaz, Mehmet Şerif Demir, Emrah Erol

Turizm Komisyonu: Cenap Börühan, Doğan Kılıç, Barış Özgen, Nurettin Cem Aslan, Ahmet Yeniçırak

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu: Nurten Serhadbeyi, Burcu Bostancıoğlu, Orçun Altanhan, Hamit Mumcu, İkbal Sezgin

Kentsel Dönüşüm Komisyonu: Esra Yılmaz Keskin, İbrahim Ethem Demirci, Mehmet Şerif Demir, Burhan Yılmaz, Emrah Erol

Tarihsel Kültürel Değerleri Koruma Komisyonu: Birol Özkardeşler, Esra Yılmaz Keskin, Sinan An, Erhan Uzunoğlu, İkbal Sezgin

İnsan Hakları ve Emek Komisyonu: Ulvi Puğ, Mahmut Esat Aslan, Ali Emrah Karamustafaoğlu, Hamit Mumcu, Rıdvan Tekin

AB Komisyonu: Nesrin İlkutlav, Ali Yangır, Birol Özkardeşler, İbrahim Yılmaz, Hıdır Alptekin

Madde Bağımlılığı Komisyonu: Burcu Bostancıoğlu, Barış Özgen, Cumhur Ter, Ali Yangır, Ahmet Yeniçırak

2019 FAALİYET RAPORU MALİ TABLOSU

Mecliste okunan 2019 Faaliyet Raporu’nda yer alan mali tabloda;

2019 yılı tahmini gider toplamı 400 milyon TL iken, harcanan toplam 327 milyon 882 bin 836 olduğu, gider tablosunun gerçekleşme oranının yüzde 81,97 olduğu belirtildi.

2019 yılı tahmini gelir toplamı 400 milyon TL iken, tahsilat 312 milyon 684 bin 989 olduğu, gelir tablosunun gerçekleşme oranının yüzde 78,17 olduğu belirtildi.

BİZ İŞ YAPMAYA GELDİK, KAVGA ETMEYE GELMEDİK!

AK Parti cephesinden faaliyet raporuna eleştiriler geldi. Eleştirilerin ardından açıklamalarda bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur şunları söyledi:

“Bir yıllık süreç içerisinde belediyeyi ileri bir noktaya getirmenin yanı sıra geçmişten emanet olan projeleri de en iyi şekilde takip ettik. Açıkladığımız projelerle gelecek yıl AK Parti ve MHP Grubunun faaliyet raporuna olumlu oy kullanacağına inanıyorum. Ama siz illa muhalefet yapacağız derseniz ne yaparsak yapalım, sonuç değişmeyecektir.  Biz iş yapmaya geldik, kavga etmeye gelmedik. Devletin her kurumuyla uyum içerisinde, dayanışma ruhu içinde geçirdik pandemi sürecini. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız, İlçe Sağlık Müdürlüğümüze ayrı ayrı teşekkür ederim. Pandeminin siyaseti olmaz, etnik kökeni olmaz. Biz o gözle baktık ve bakmaya devam edeceğiz. Hizmetlerimizde de öyle. Burası oy verdi, burası oy vermedi diye bakmadık.”

KONAK BELEDİYESİ’Nİ HALKIN BELEDİYESİ YAPTIK!

Yaptıkları ve yapacakları projelerden örnekler veren Başkan Batur, “Örnek bir belediye olmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte daha verimli projeler ortaya koyan, kafamıza koyduğumuzu hayata geçiren bir Konak Belediyesi göreceksiniz. Konak halkı bunu bilsin. Aldığımız noktadan daha da ileriye taşıyacağız. Yaptırdığımız anketlerde de aldığımız yerde durmadığımızı daha iyi yerlere taşıdığımızı gördük. Konak Belediyesi’ni halkın belediyesi yaptık, halkın belediye başkanı olarak da yönetmeye devam edeceğiz. AK Parti Grubunun yapıcı eleştirilerine teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

AK PARTİ’DEN RET OYU

Başkan Batur’un açıklamalarının ardından faaliyet raporu mecliste oylandı. AK Parti Grubu’nun ret oyu verdiği faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.  

KOMİSYON TARTIŞMASI

Meclis oturumunda ‘Kent Estetiği Komisyonu’ kurulması kararının oy çokluğu ile reddedilmesi gerginliğe neden oldu. AK Partili Meclis Üyeleri karara tepki gösterirken, Başkan Batur da, “Keşke Ankara ve İstanbul’da da kurulsaydı da görseydik. Zaten belediyemizde imar komisyonu mevcut.  Birilerini kurtarmak üzere Estetik Komisyonu’nu kurmayı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Keşke bu düşüncelerinizi kentler katledilmeden öncede uygulasaydınız” dedi.

Batur’un sözleri üzerine konuşan AK Parti Meclis Üyesi Hakan Yıldız söz konusu komisyonun kurulması ve Konak’ın Türkiye’ye örnek olması gerektiğini belirterek, “İzmir örnek bir şehir. Eğer geçmiş dönemlerde bu komisyon kurulmadıysa bir hatadır. Bu kadar eleştirdiğiniz şeyde kararı meclisin vermesi gerekiyor. Biz bu kentin sorunları için komisyon kurduk. Bu sorun da kentin bir sorunudur. Mimar bir belediye başkanından bu cümleleri duyduğuma çok üzüldüm. Biz kimseyi korumak adına bunu yapmadık. Biz Konak’ı korumak adına bu komisyonu kurmak istedik. Biz buradan bu komisyonu geçirebilseydik bunu 30 ilçede kurabilmek hatta Büyükşehir’de kurabilmek için uğraşacaktık. Biz sizden bu önergenin samimi bir şekilde değerlendirilmesini ve Türkiye ye örnek olmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Yıldız’ın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Mahmut Esat Aslan da, “Burada meclis üyeleri tarafından oylanacak ve karar verilecek. Bu konu illa olacak diye bir şey yok” İfadelerini kullandı. Komisyonun kurulması oy çokluğuyla reddedildi. 

 
Bakan Koca son 24 saatin verilerini açıkladı
 
Ziraat Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli Başkan'a şok: 7,5 yıl hapis istemi
İzmir'de Deniz Camgöz liderliğindeki suç örgütü yapılanmasına yönelik ...
Foça'da tarımsal kalkınma hamlesi
Foça Belediyesi, ilçede yeni tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi için çalışmalara başladı.
Başkan Soyer Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Konferansı’na katıldı
Çevrimiçi Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Konferansı Büyükşehir Belediye ...
 
Büyükşehir'den LGS teyakkuzu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumartesi günü yapılacak Liselere Geçiş Sistemi ...
Selçuk'ta sosyal konutlarda tadilat zamanı
Efes Selçuk’un İsabey Mahallesi’nde bulunan sosyal konutlar yenileniyor.
Beydağ'da incir için 'ilekleme' dönemi
Beydağ’ın önemli geçim kaynaklarından incir için çiftçiler, daha kaliteli ...
 
İzmir'in çevreci kampanyası yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Atık Pillerin Toplanması ...
Maskematiklerde yeni dönem
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin küresel salgın sürecinde yurttaşların ...
Dikili'de okullar LGS'ye hazır
Hafta sonu gerçekleşecek LGS öncesi Dikili Belediyesi tarafından okullarda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri