POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
5 Mart 2019 Salı - 09:48

Batur'dan 'efsane başkan'a vefa

CHP Konak Belediye Başkan adayı ve Millet ittifakın ortak adayı Batur, İzmir’in efsane başkanlarından İhsan Alyanak için ölüm yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen törene katıldı.

Batur dan  efsane başkan a vefa

CHP Konak Belediye Başkan adayı ve Millet ittifakın ortak adayı Abdül Batur, İzmir’e büyük emekleri geçmiş, İzmir’in efsane başkanlarından İhsan Alyanak için ölüm yıldönümünde mezarı başında düzenlenen törene katıldı.

İzmir’in efsane belediye başkanlarından İhsan Alyanak, ölüm yıldönümünde Altındağ Kokluca Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine Alyanak ailesi adına torunu Gizem Alyanak Şenyüz ve eşi Erdal Şenyüz, CHP Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşcu, CHP Konak belediye meclis üyeleri ve partililer ve Alyanak’ın sevenleri ve dostları katılırken, sağlık sebepleri ile ailenin diğer fertlerinin katılamadığı bildirildi. Anma programının moderatörlüğünü yapan Recai Acar ‘İzmir’imize büyük emekler vermiş, değerli abimiz İhsan Alyanak’ı anmak hepimizin görevi ve borcu’ diyerek anma törenine başladı.

Ailemize en yakın olan başkan
İzmir’in Efsane başkanın Torunu Gizem Alyanak ise yaptığı konuşmada ‘ bugün gerçekten çok mutlu olduğum bir gün. Dedemin bugün 11.nci ölüm yıldönümünü, ailemize en yakın başkanla, Abdül Batur başkanımızla anmaktan büyük onur duydum. Ailem sağlık sebepleri nedeniyle katılamadılar. Ben eşimle ailemi temsilen buradayım. Narlıdere sahilevlerinde her zaman yanımızda olan başkanımız ve bugün burada bizi yalnız bırakmayan tüm katılımcılara ailem adına teşekkür ediyorum.

‘Her zaman halkın içinde ol’
İzmir’e büyük emekler vermiş olan İhsan Alyanak’ın anma töreninde bir konuşma gerçekleştiren CHP Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur, İhsan Alyanak’ı 1993 yılında tanıdım. Ortak paydamız Narlıdere Sahilevleri idi. Alyanak ailesi ile de oradan tanışırız. İlk başkan olduğumda iki veya üç nisan olması lazım, hemen başkanımın yanına gittim. Ondan nasihatlar aldım. Bir efsane başkandan yeni bir belediye başkanı olarak görüş ve önerilerini alırken aynı zaman neyi yapıp yapmamız gerektiğini konuştum. O gün benim yolumu aydınlatacak çok önemli şeyler söyledi ve nasihatlarda bulundu. En önemli nasihatı ise ‘Her zaman halkın içinde ol’ demişti. Bana söylediği ve her zaman uyguladığım en önemli nasihati buydu. Kendisi zaten başkanlık yaptığı süreçte diğer belediye başkalarına örnek olan, onlara cesaret veren bir başkandı. Onu greyder başında, işin başında görürdü insanlar. Bu halka da güven verirdi. İzmir için çok önemli bir simgeydi. En son doğum gününde Narlıdere’de tüm arkadaşları ve dostlarıyla bir araya gelmiştik. Her zaman aklımızda yer etmiş olan o tok ve güçlü sesi ile bize yine umut ve çalışma şevki aşılamıştı. İzmir için çok önemli bir simge ve efsane bir belediye başkanı idi İhsan Alyanak. Efsane başkanı bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyorum. Işıklar içinde uyusun. Müjgan teyzemizde bizim için çok önemli bir simgeydi. İhsan Alyanak gibi dev bir güce eşlik yapmak ta çok zor bir olaydı. Müjgan teyzemiz her zaman onun yanında, arkasında ve destekçisiydi. Sayın İhsan Alyanak’ı ve eşini bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi.

 
Selvitopu'ndan mobilyacılara güvence
 
Kocaoğlu'ndan Aliağa mesaisi: Tek zırhım adaletim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da miting gibi buluşma, Soyer'den dönüşüm sözü
Cengizhan Mahallesi’nde seçim bürosunu hizmete açan CHP İzmir Büyükşehir ...
Soyer: Külliye'ye giderim, en büyük hayalim Koç!
Millet İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, ...
Şengül'den Soyer'e tepki: Başkan seçilirse Konak Meydanı'nı da satar!
Şengül, “Sayın Soyer, Seferihisar'da boş arsa görünce dayanamıyor. Kazara ...
 
CHP Bornova Adayı İduğ'dan istihdam hamlesi
Bornova ilçesinde CHP'den belediye başkan adayı olarak gösterilen iş insanı ...
CHP'li Kılıç'tan köylere çıkarma: Üretimi örgütleyeceğiz
Buca’nın CHP’li Belediye Başkan Adayı Kılıç, CHP İzmir Milletvekili Bakan ...
Zeybekci'den zeybekli video: Önce mert olacaksın...
Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Adayı AK Partili Zeybekci sosyal medya ...
 
CHP'li İduğ'dan 'katılımcı' proje: Semt meclisleri
CHP Bornova Adayı İduğ, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Işıkkent'te vatandaşlarla ...
Bakan Soylu: Türkiye'de ise ya ölüdür ya tutuklu!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Burada ilk kez söylüyorum. DHKP/C'nin ...
CHP Konak Adayı Batur hedefi koydu: En az yüzde 65!
CHP Konak Belediyesi Başkan Adayı Batur, “En az yüzde 60-65 civarında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri