POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
8 Aralık 2021 Çarşamba - 10:25

Bayır: "Yapamıyoruz" deyin, biz gelir yaparız!

TBMM Genel Kurulu'nda 2020 kesin hesabı ve 2022 bütçe görüşmelerinin ikinci gününde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesi üzerine söz alan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, gelen zamları eleştirdi.

Bayır:  Yapamıyoruz  deyin, biz gelir yaparız!

TBMM Genel Kurulu'nda 2020 kesin hesabı ve 2022 bütçe görüşmelerinin ikinci gününde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesi üzerine söz alan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, son üç yılda elektriğe, doğalgaza, kömüre, benzine, mazota ve LPG'ye beklenenin çok çok üzerinde zamlar geldiğinin altını çizerek, ‘’Yapılan aşırı zamlar sonucunda emeklilerin, işçilerin, çiftçilerin, küçük esnafların ve memurların bu fahiş faturaları ödeyemediği ve çok büyük mağduriyetler yaşadığı yadsınamaz bir gerçek. Zamlar gerçekten kaldırılabilir boyutta değildir. İnsanların yaşamını cehenneme döndürdünüz’’ dedi. 

Ben Yaptım Oldu Anlayışı İle Devlet Yönetilmez

Enerji sektöründe alınacak kararlarda sektör temsilcilerinin görüşlerinin dikkate alınmadığını belirten Bayır, ‘’Partili Cumhurbaşkanının yaptığı gibi, enerjiyle ilgili alınacak kararlarda sektör temsilcilerinin görüşlerini dikkate almadan alınan kararları hayata geçiriyorsunuz. ‘Ben yaptım, oldu’ anlayışıyla devlet yönetilemez. Uygulamış olduğunuz yanlış politikaların acı reçetesini ne yazık ki vatandaşımız ödüyor ve gün geçtikçe daha da fakirleşiyor’’ dedi.

Yapamadığınızı Söyleyin Biz Gelir Yaparız

Kayıp kaçak bedelinin faturasını da halkın sırtına yüklemekten artık vazgeçmeleri gerektiğini belirten Bayır, ‘’Buna bir çözüm bulun, bulamıyorsanız bırakın ‘Yapamıyoruz’ deyin, biz gelir yaparız, müsaade edin yeter. Atalarımızın malını, cumhuriyetin değerlerini satarak har vurup harman savuran bu müsrif, savurgan tavrınızdan vazgeçiniz. Çok değil, bir sene önce, döviz girdisi için Borsa İstanbul’un yüzde 10'unu Katarlılara verdiniz. Her sene devlet kurumlarını babanızın malıymış gibi satmaya devam ediyorsunuz. Ülkeyi yönetenlerin görevi kazanımları satıp ayakta kalmaya çalışmak değil, tam tersine daha fazla üretip kazanarak, yatırım yaparak devleti daha güçlü kılmak olmalıdır’’ ifadelerini kullandı.

Başarısızsınız Kabul Edin

Bayır, Türk lirasının dolar karşısında kaybettiği her kuruşun da zam olarak döndüğünü söyleyerek, ‘’Enerjide dışa bağımlı olmanın bedelini ağır ödüyoruz. Sonucunda esnaf kira fiyatının 2 katı faturayla karşılaşıyor, vatandaş sene başında ödediği 200 liralık faturaya şu anda 300 lira elektrik parası ödüyor. Sanayici ise bitmiş durumda zaten; bir hafta önce sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza yüzde 20 zam geldi. Kasım ayında yüzde 48 zam yapılmıştı, böyle devam ederse üretim sevdalısı sanayicilerimiz yurt dışı rekabet gücünü kaybedip ihracat yapamaz hâle geleceklerdir. Bir an önce tedbir almalıyız’’ dedi.

Yıllardır Yerli Ve Milli Diye Hayal Satıyorsunuz

Devlet tarafından çıkartılması gereken yer altı ve yer üstü kaynaklarının devlet kurumu olan MTA tarafından yapılması gerekirken, ne yazık ki yandaşlara verildiğini ifade eden Bayır,‘’Çok övünerek söylediğiniz ‘Yerli ve Millî’ kavramı sorgulanır hâle gelmiştir. EPDK'nin tahsil edemediği cezalar, kurumun on yıllık gelirine bedeldir. MAPEG, EPDK gibi kestiği cezalarda alacakların takibini yapamamaktadır. Şirketlerin vatandaştan tahsil ettiği elektrik enerjisi fon bedelleri Bakanlık hesabına hâlâ yatırılmıyor ve Bakanlık bunun Maliyeyle ortak takibini yapacak bir sistemi hâlâ kuramamıştır. 37 enerji şirketi vatandaştan elektrik enerjisi fon bedelini tahsil etti ama Bakanlık hesabına yatırmadı. Yıllardır, ‘Yerli ve Milli’ diye Hayal Satıyorsunuz’’ diyerek sözlerine son verdi.

 
Doğum günü kötü bitti: Araç metroya uçtu!
 
UNESCO Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Birliği'ne Türkiye'den ilk üye Çiğli!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kabine bugün toplanıyor: Gündemde neler var?
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de ...
Yavaş ve İmamoğlu Mersin mitingine davet edilmedi mi?
CHP'nin Mersin’de "erken seçim" çağrısıyla 'Milletin Sesi' mitingine Mansur ...
Türkiye ile Katar'dan 15 anlaşmaya imza!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye - Katar Yüksek Stratejik Komite ...
 
Sürekli'den 'Buca Metrosu' çıkışı: 525 milyon zarar! Nerede şeffaflık?
AK Parti İl Başkanı, Büyükşehir'e Buca Metrosu ihalesi üzerinden yüklendi. ...
CHP'de o ilçeyle ilgili kritik karar haftaya kaldı!
CHP Bayraklı’da Susmuş yönetiminin toplu istifalarla düşmesinin ardından ...
CHP'nin yeni binasında ilk büyük toplantı!
CHP İzmir İl Başkanlığı'nın yeni binasına ilk büyük ziyareti gerçekleştiren ...
 
Seçim Yasası değişikliği Mart'ta Meclis'e geliyor
AK Parti, MHP ile birlikte uzun süredir üzerinde çalıştığı Seçim ve Siyasi ...
CHP İl Başkanı Yücel'den Ankara çıkarması!
CHP İl Başkanı Yücel, il başkanları toplantısı için Ankara’ya gitti. Yücel’in ...
Kılıçdaroğlu'ndan Meclis'te bütçe eleştirisi
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Meclis'te bütçe görüşmelerinde kürsüdeydi. Bütçeyi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri